O Cafa la Stambul
 • Barcaholic.ro - barci, yachting, caiac-canoe, turism nautic si constructie de ambarcatiuni RSS Feed

  articol scris de publicat în 4 Mar 2015 12:31 AM
  Article Preview

  Bjala-Varna
  Făcusem 25 MM în 5 ore; o viteză medie de 5 nd.
  Zguduiţi destul de serios de valurile din larg, popasul ne-a picat cum nu se poate mai bine. Pe aragaz au început să aburească midiile pane, un sos s-a conturat într-o tigaie, un vinişor a ieşit din frigider.... obrăjorii noştri au început să prindă culoare, viaţa devenise roz bonbon .
  Stropite uşor din sticla de rom, pe patul de unt încins, midiile emanau mirosuri irezistibile. Şi în peisajul acela frumos, de lagună cu brazi, am luat ...
  articol scris de publicat în 24 Feb 2015 11:08 AM
  Article Preview

  Sambata 9 august
  Matinal c-asa mi-e firea, cafelesc in cockpit cand nimeni nu s-a trezit. Nimeni de nicaieri. Nici in marina, nici pe terase, nici in barcile celelalte.
  Scriu mesaje si jurnal. Nu imi ies 2 zile la socoteala, le-am pierdut pe undeva . Si cui ii pasa ? Scriu mizerabil, pe genunchi, intr-un ruliu dat de un vant tare, de vest.
  Am bagat de seama ca mereu dimineata bate vestul si bate bine. E de folosit lucrul asta. Fac socoteli si planuri pentru pasajele de intoarcere.
  Acestea sunt momentele mai serioase. Dupa ce se trezeste lumea, incepe veselia ...
  articol scris de publicat în 16 Feb 2015 02:24 PM
  Article Preview

  O etapa a calatoriei s-a incheiat in Chile. Mesajul Catalinei Albu este : "Din Noua Zeelandā până in Chile, Phoenix a realizat cea mai lungă traversadă fācutā de un velier românesc: 5400 mile in 45 zile." Eu le doresc vant bun in continuare, acum, ca echipajul s-a intregit. Din Chile va participa si Catalina alaturi de Marius si Adrian.
  ...
  articol scris de publicat în 13 Feb 2015 10:40 PM
  articole/attachments/19099-cabo2.jpg.html


  "draga comunitate permiteti sa va informez, subsemantul are visuri. visuri de mers cu barca." Hai sa fim seriosi cred ca o buna parte dintre membrii forumului au gandit la un moment dat cum ar fi daca ar putea face asa ceva. Pana la urma e o chestie de oportunitati. Pentru mine acuma a fost momentul.
  ...
  articol scris de publicat în 27 Jan 2015 11:01 PM
  Article Preview

  Materialul care urmeaza a fost publicat de Sorin Sotoc in cotidianul Bihoreanul. BIHOREANUL a descoperit povestea incredibilă a unui dizident anticomunist care, scăpat din temniţă, plănuia să evadeze din România navigând pe Marea Neagră la timona unui iaht pe care l-a făurit artizanal, timp de 12 ani, în propria curte

  UCIS DE O HIMERĂ. Singurul iaht construit vreodată în Bihor a fost conceput şi executat de Olah Ferdinand (medalion), care apoi a murit de mâhnire că Securitatea nu i-a dat permisiunea să-l folosească pe mare


  ...
  articol scris de publicat în 24 Jan 2015 12:02 AM
  articole/attachments/19008-photo-20141215_062059.jpg.html

  No bun. Am fost deconspirat asa ca va datorez asta. Mi-am luat barca. Nu la noi, in sua. Dupa ce am luat-o am venit incet la mexicani unde sunt acum.
  Barca e un velier de 9m, din 1966, Pearson Coaster. Dotarile sunt ok dar totul e mai vechi, adica minim 2 ani cele mai recente lucruri.
  Aicea e mai greu cu netu ca nu sunt in marina, asa ca o sa va mai povestesc si altele.

  "Are metrii noua-n cap." Adica exact 30 de picioruse cum banuiai. Dar pentru amatorii de detalii tehnice aici sumarul cu desen tehnic: COASTER 30 (PEARSON) sailboat specifications and details ...
  articol scris de publicat în 19 Jan 2015 11:29 PM

  In viata depinde perspectiva. Acum locul nu mai parea deprimant in comparatie cu ce vazusem, ci era chiar simpatic . Veseli ca am ajuns, am facut cativa pasi sa cunoastem imprejurimile. Cheul nostru despartea marina propriu zisa de bazinul portuar. Apare si un batranel simpatic si vanjos, care ne spune ca trebuie sa platim. Ok, zic. Cat ?
  -Nu stiu, trebuie sa vina Tony.
  Ei, ma gandesc eu, o sa vina Tony maine, ca e 10.30 noaptea, iar Varna e foarte mare.
  Ce vorbesti, dupa cateva amabilitati, paznicul (care stia romaneste, chiar era din familie de romani din Vidin) da ...

  Page 1 of 56 123451151 ... LastLast