O Cafa la Stambul
 • Barcaholic.ro - barci, yachting, caiac-canoe, turism nautic si constructie de ambarcatiuni RSS Feed

  articol scris de publicat în 28 Sep 2014 09:01 PM
  articole/attachments/18317-barci-apus-la-sarichioi-2.jpg.html  Motto: “Tre’ sa ai lucru tau!!!” (Florio)
  Introducere
  Dupa o nesfarsita vesnicie, timp in care invulnerabilul microb a ceea se numeste sailing a supravietuit unor incercari pe langa care muncile lui Herakles pareau o joaca de copii… asadar sa revenim la obiect…
  am barcutza mea,
  sunt fericit,
  si ma dau cu ea,
  sunt fericit!!!

  (despre acele incercari si de spre avatarurile acestei pasiuni cu alta ocazie)

  Capitolul I
  Episodul Dunarean

  Dorind sa incep navigatia cu vele stapan pe propria barca am ...
  articol scris de publicat în 21 Sep 2014 02:27 PM
  articole/attachments/18257-dsc00540.jpg.html


  Odata iesiti din gura portului, scoatem velele degraba sa nu pierdem vantul bun. Si incepe sa treaca pe langa noi sudul litoralului, invaluit in aburii diminetii : 2 Mai, Vama Veche ... Era liniste, domnule .

  Iesiti si din apele teritoriale, in travers de capul Sivriburun arboram pavilionul bulgaresc la cruceta si iau largul, sa nu avem probleme cu conductele de la capul Shabla.

  Cine a trecut noaptea pe la capul Shabla, a vazut balizarea luminoasa a acelor garduri de protectie si pasarela aceea care merge catre larg, avand un aspect ca din filmele ...
  articol scris de publicat în 21 Sep 2014 01:47 PM
  articole/attachments/18249-dsc02427.jpg.html


  Personal imi doream de mult o calatorie ca aceasta, dar multe lipsuri au amanat-o (lipsa permisului, lipsa experientei, lipsa barcii … si alte lipsuri).

  Odata cu achizitia Macgregorului, toate celelalte au inceput sa se regleze, iar lansarea la apa in Tomis ne-a oferit un ragaz de 4 – 5 weekend-uri sa ne acomodam. Acestea au fost singurele noastre experiente de acest fel, mai ales pentru fetele mele, inaintea plecarii.
  ...
  articol scris de publicat în 17 Sep 2014 09:07 AM
  articole/attachments/18213-plutire-4.jpg.html


  Pentru ca am facut un comentariu privind stabilitatea caiacelor inundate am simtit nevoia sa teoretizez putin discutia si, desi nu sint neaparat un tip tehnic, am "produs" chestia de mai jos, impreuna cu explicatiile aferente. Orice comentariu este bine venit, cu exceptia celor privind talentul la desen al autorului.

  Avem deci figura 1, in care WL este linia de plutire initiala, B este centrul de carena initial, in care actioneaza forta de plutire. Forta de greutate actioneaza in centrul de greutate G. In conditia initiala de echilibru forta de plutire este ...
  articol scris de publicat în 15 Sep 2014 11:08 AM
  Article Preview

  Ne despărţim de nea` Petre şi o luăm în trombă spre Jurilovca pe drumurile pustii ale Dobrogei, peste dealuri aride năpădite de eoliene. Despre acest colţ de ţară, Geo Bogza spunea parcă, „fiică de rege get şi de dansatoare tătăroaică”. Îmi place această dualitate definitorie pentru Dobrogea. De-o parte ariditatea sălbatică a ţinutului, de alta fluviul cu noianul său de ape, apoi sărăcia extremă în mijlocul bogăţiilor nemăsurate (peşte, energie etc.).
  ...
  articol scris de publicat în 14 Sep 2014 04:50 PM
  Article Preview  Cu atatia idioti care dau verdicte categorice despre lucruri sau evenimente despre care au auzit sau au participat, titlul asazisului meu articol pare usor arogant, ba chiar de prost gust. De fapt este despre tid-ul meu.

  Nu glumesc, fiecare persoana fizica care participa isi poate construi propriul sau tid, respectand bineinteles regulamentul, si regulile elementare de bun simt. Deci si-l poate personaliza. Este despre felul in care am perceput eu tid-ul. Si nu este un documentar cu locuri si date, ci cateva impresii si pareri personale.

  In primul ...
  articol scris de publicat în 7 Sep 2014 08:41 AM
  Article Preview

  După o lăfăială de vreo zece zile la Ferragudo, Roz Avel a întins-o spre Andaluzia. Asta era în iulie. Sfârșitul povestii croazierei noastre portugheze aici.
  Opinii pripite, sfârșit de serie în Portugalia. Roz Avel iese din țara lui « bacalhau ».


  Si pentru că am promis că dau știri - micuța traversadă între Fuengirola și Melilla a avut loc între dimineața de marți, 2 septembrie, ora 10h45 și miercuri, 3 septembrie, cam aceeași oră - cam 24h pentru vreo 140 de mile. Toată ziua de marți cu vele și ...

  Page 1 of 53 123451151 ... LastLast