O Cafa la Stambul
 • Barcaholic.ro - barci, yachting, caiac-canoe, turism nautic si constructie de ambarcatiuni RSS Feed

  articol scris de publicat în 21 Sep 2014 01:47 PM
  articole/attachments/18249-dsc02427.jpg.html


  Personal imi doream de mult o calatorie ca aceasta, dar multe lipsuri au amanat-o (lipsa permisului, lipsa experientei, lipsa barcii … si alte lipsuri).

  Odata cu achizitia Macgregorului, toate celelalte au inceput sa se regleze, iar lansarea la apa in Tomis ne-a oferit un ragaz de 4 – 5 weekend-uri sa ne acomodam. Acestea au fost singurele noastre experiente de acest fel, mai ales pentru fetele mele, inaintea plecarii.
  ...
  articol scris de publicat în 17 Sep 2014 09:07 AM
  articole/attachments/18213-plutire-4.jpg.html


  Pentru ca am facut un comentariu privind stabilitatea caiacelor inundate am simtit nevoia sa teoretizez putin discutia si, desi nu sint neaparat un tip tehnic, am "produs" chestia de mai jos, impreuna cu explicatiile aferente. Orice comentariu este bine venit, cu exceptia celor privind talentul la desen al autorului.

  Avem deci figura 1, in care WL este linia de plutire initiala, B este centrul de carena initial, in care actioneaza forta de plutire. Forta de greutate actioneaza in centrul de greutate G. In conditia initiala de echilibru forta de plutire este ...
  articol scris de publicat în 15 Sep 2014 11:08 AM
  Article Preview

  Ne despărţim de nea` Petre şi o luăm în trombă spre Jurilovca pe drumurile pustii ale Dobrogei, peste dealuri aride năpădite de eoliene. Despre acest colţ de ţară, Geo Bogza spunea parcă, „fiică de rege get şi de dansatoare tătăroaică”. Îmi place această dualitate definitorie pentru Dobrogea. De-o parte ariditatea sălbatică a ţinutului, de alta fluviul cu noianul său de ape, apoi sărăcia extremă în mijlocul bogăţiilor nemăsurate (peşte, energie etc.).
  ...
  articol scris de publicat în 14 Sep 2014 04:50 PM
  Article Preview  Cu atatia idioti care dau verdicte categorice despre lucruri sau evenimente despre care au auzit sau au participat, titlul asazisului meu articol pare usor arogant, ba chiar de prost gust. De fapt este despre tid-ul meu.

  Nu glumesc, fiecare persoana fizica care participa isi poate construi propriul sau tid, respectand bineinteles regulamentul, si regulile elementare de bun simt. Deci si-l poate personaliza. Este despre felul in care am perceput eu tid-ul. Si nu este un documentar cu locuri si date, ci cateva impresii si pareri personale.

  In primul ...
  articol scris de publicat în 7 Sep 2014 08:41 AM
  Article Preview

  După o lăfăială de vreo zece zile la Ferragudo, Roz Avel a întins-o spre Andaluzia. Asta era în iulie. Sfârșitul povestii croazierei noastre portugheze aici.
  Opinii pripite, sfârșit de serie în Portugalia. Roz Avel iese din țara lui « bacalhau ».


  Si pentru că am promis că dau știri - micuța traversadă între Fuengirola și Melilla a avut loc între dimineața de marți, 2 septembrie, ora 10h45 și miercuri, 3 septembrie, cam aceeași oră - cam 24h pentru vreo 140 de mile. Toată ziua de marți cu vele și ...
  articol scris de publicat în 5 Sep 2014 09:11 AM
  Article Preview


  Descărcăm. Vom petrece o noapte pe Alionte, aşa că pe lângă mâncare avem nevoie de echipament pentru bivuac. În timp ce caiacele se înşiruie pe mal ca torpilele, în spatele nostru se opreşte o maşină de teren şi o voce veselă ne întreabă:
  -Aţi găsit Topalu?
  ...
  articol scris de publicat în 4 Sep 2014 08:49 AM
  articole/attachments/18073-dsc00355.jpg.html

  Asadar dupa petrecerea din noaptea anterioara, ramaseseram eu, Cristi, Cosmin si Elena sa cantam pe spatiul verde de langa bazinul portuar unde se leganau mandre barcutele noastre. Iar cand toti s-au dus la culcare, stateam in cockpit invaluit de intuneric si fericit, de nu ma apuca somnul. Planurile de drum mi se invalmaseau in minte iar fiorul plecarii ma tinea treaz.

  A doua zi de dimineata ne-am intrat cu totii in roluri. Adica deja uitasem orasul si grijile, familiile cautau plaja, skipperii isi mai reglau arborada. La pranz m-am facut gazda si am invitat echipajul Corabia la ...

  Page 1 of 52 123451151 ... LastLast