O Cafa la Stambul
 • Barcaholic.ro - barci, yachting, caiac-canoe, turism nautic si constructie de ambarcatiuni RSS Feed

  articol scris de publicat în 27 Aug 2014 12:01 PM
  Article Preview  O parte din impresiile subiective vi le-am povestit în articolul precedent, dar va propun întreaga poveste a navigației de-a lungul Portugaliei, sub forma de jurnal de bord, în trei episoade. Azi, etapa Vigo - Porto.
  Roz Avel în țara lui "bacalhau" - episodul 1
  Până la sfârșitul săptămânii promit si celelalte doua episoade.

  Deocamdată suntem în Mediterana, pe Costa del Sol, la Fuengirola. De la La Linea, la picioarele bolovanului din Gibraltar, navigația cu vele a devenit un soi de suvenir, noroc cu herghelia de cai a lui Perkie - într-o luna am scos velele de trei ori, de fiecare data pentru vreo ora.
  Următoarele etape ale călătoriei mai rămân de programat, dar se profilează serios o etapa în Marocul mediteranean.
  ...
  articol scris de publicat în 22 Aug 2014 12:24 PM
  articole/attachments/17829-capture1.jpg.html


  Cine ar fi zis ca ideea de asta iarna, de a face o croaziera in toata plinatatea cuvantului, pe Marea Neagra, se va implini in cateva luni ? (Probabil toti cei care ma cunosc )
  Deliciul a tot ce inseamna calatoria si viata marina, l-am impartasit cu CristiZZ si familia lui, care ni s-a alaturat in aventura, la bordul "Corabiei" proprii, un MacGregor 26M. Asadar doua barci, doua familii si o vacanta leganata pe valuri.

  Prezentarea:
  -Nemo. Echipaj de 4: doi copii mari si doi mai mici (eu, soata, Cosmin, Maria). Maria are deja 3,5 ani, asa ca ...
  articol scris de publicat în 19 Aug 2014 03:51 PM
  articole/attachments/17788-adornate.jpg.html


  Am inceput ziua cu o inghesuiala “de zile mari” la iesirea din Constanta spre sud. Am fentat coada de la intrarea in Eforie ocolind prin Techirghiol si pe la “opt, opt si ceva” dimineata am fost in port la Belona (Eforie Nord) impreuna cu Dan (Bluewave).

  La 08:30 AM eram deja iesiti din port si il tachinam pe Captan prin telefon pentru ca nu putea sa iasa din Portul Tomis din cauza consemnului Politiei de Frontiera. Vazuta de sus de pe faleza, marea parea perfect plata (chiar uleioasa), dar din barca simteai o hula lunga care ne-a luat la intrebari de cum am iesit din port. ...
  articol scris de publicat în 17 Aug 2014 03:01 PM
  articole/attachments/17766-piticot.jpg.html


  Se presupune ca aici postezi un plan de barca iar ceilalti utilizatori, daca-l vor, il descarca.
  Plan kayak 390/70 - 120 kg - s&g
  Asta-i un kayak superb din placaj 4mm, mic, usor de transportat.
  Nu folositi fibra mai grea de 120gr/m, recomand voalul de 80gr - laminati totul, interior/exterior
  Orice placaj e bun, lasati dreaq okumele in magazine
  Costurile estimate pentru productie, pana in 500 ron
  Incape, inghesuit cu inteligenta, pe trei foi.
  Reduceti grosimea placajului pe muchiile interioare (de imbinare) prin slefuire, pana cand acestea ...
  articol scris de publicat în 14 Aug 2014 10:23 AM
  Article Preview

  Vestea buna e preluata de pe pagina FB a lui Lucian Ionescu:

  "Cartea mea "De la Giurgiu la Venetia" a intrat pe ultima suta de metri; a ajuns la tipografie! In cel mult zece zile va fi gata. Cu o prefata de dl. Ivan Patzaichin si o introducere de Chis Dorin, aproape patru sute de pagini de aventuri, peste cincizeci de fotografii color si, bineinteles, harta calatoriei!"


  Calatoria lui Lucian o cunoastem (cei ce i-am urmarit postarile pe FB in timp real). Eu am avut privilegiul de a citi cartea inainte de tipar si pot spune ca de ...
  articol scris de publicat în 6 Aug 2014 02:26 PM
  Article Preview


  Stiu ca am ramas in urma cu povestirea calatoriei in Grecia dar weekendul care a trecut e mai proaspat, pun niste poze de la lacul de acumulare Izovrul Muntelui (cunoscut si ca Bicaz).
  Intentia era sa campam in satul Ceahlau pe malul apei langa pontonul vaporasului dar nivelul mare a apei - n-am vazut lacul atat de plin niciodata - si instalarea unui balci care omagia zilele muntelui Ceahlau parca, cu toata fauna si poluarea manelistica specifica ne-a determinat sa cautam loc mai in aval, pe care l-am si gasit la gura paraului Titlic in catunul Paraul Mare. Ca de obicei pe apa ...
  articol scris de publicat în 2 Aug 2014 06:05 PM
  articole/attachments/17674-01.jpg.html

  Sambata trecuta barcuta a fost data la apa . Probe ......

  Trag urmatoarele concluzii :

  - sub nicio forma nu este o barca de glisaj . Cu un 4 HP ( prin amabilitatea lui Bogdan Buciu ) s-a comportat ca si cu un 2,5 sau ca si cu un 6 HP . Glumeam spunand ca daca-i punem eleroane ..... decolam ! Cert este ca nu am depasit 14 - 15 km / h orice i-am facut .

  - Inca nu sunt foarte sigur ca are imperioasa nevoie de stringheri , barca fiind foarte robusta ( raportat la gabaritul ei ) . Urmatoarea lasare de apa - proba de foc - va avea loc la Dunare . Atunci decidem ...

  Page 1 of 51 1234511 ... LastLast