De la Giurgiu la venetia
 • Barcaholic.ro - barci, yachting, caiac-canoe, turism nautic si constructie de ambarcatiuni RSS Feed

  articol scris de publicat în 20 May 2015 11:53 PM
  Article Preview

  Caiacele din lemn armat cu fibră de sticlă sunt sensibile la lovituri. În urma unei ture pe Timiș în care am trecut printr-o succesiune de repezișuri construite din bolovani, am ajuns în situația de a trebui să repar cicatrici urâte sau chiar răni grave pe corpul caiacelor. În continuare voi descrie cum au decurs lucrările.

  Cazul 1: construcție strip planked, zgârietură de mărime medie ce a străpuns stratul de fibră de sticlă, fără a afecta lemnul.


  Zgârietura așa cum se prezintă înaintea reparației
  ...

  42 km 

  articol scris de publicat în 13 May 2015 11:10 PM
  Article Preview

  La invitața colegilor din Timișoara, sâmbătă dimineața am pornit din Oradea împreună cu Erich, Baghera, Lady Ga Ga și Endorfin spre Hitiaș, pe malul Timișului. Întâlnirea era fixată la ora 9, la pod. Ritualul de îmbarcare s-a desfășurat după toate canoanele deja cunoscute: rând pe rând au sosit mașinile, recognoscibile de la distanță datorită ambarcațiilor ce tronau deasupra, apoi într-o veselă debandadă malul râului s-a umplut de obiecte și oameni.


  ...
  articol scris de publicat în 7 May 2015 11:44 PM
  Article Preview

  Cu ajutorul lui Andrei Posmoșanu care a făcut fotografiile, vă aduc aerul expoziției ”Dincolo de orizont” care rămâne deschisă pentru public toată luna mai.
  Vizionare plăcută!
  ...
  articol scris de publicat în 4 May 2015 08:54 AM
  Article Preview

  Oradea este un oraș pe frontiera cu Ungaria. Daca iesi pe calea Borșului, dupa 13 km ești în Ungaria. În 2007, când am intrat în UE și trecerea frontierei s-a redus la a arata cartea de identitate vameșului, aproape din mers, socoteam aceasta oportunitate inutila devreme ce Ungaria nu are munti unde sa mergi sa te simti in natura. Mai tarziu am descoperit Lacurile de pe Tisa (http://www.barcaholic.ro/f53/lacul-d...oz%F3-717.html), un loc care m-a cucerit definitiv devenind principalul teren de joaca, apoi Turul Batran (http://www.barcaholic.ro/f53/tura-ca...n%94-3791.html), de asemenea minunat. În incursiunile spre aceste locuri eram intrigat de multitudinea canalelor si a cursurilor de apa peste care treceam cu masina si lucrand pe Google maps am avut revelatia ca teritoriul maghiar este intens vascularizat ca urmare a intenselor lucrari hidrotehnice care la noi lipsesc cu desavarsire. Un printscreen luat la intamplare in zona de granita este mai mult decat elocvent.

  ...
  articol scris de publicat în 2 Apr 2015 07:18 PM
  articole/attachments/19415-1.jpg.html

  Si-am plecat de la un proiect , ..... am ajuns la o prima realizare ! Modi's Boat prezent in Targul Aventuri la Pescuit si Vanatoare - Martie 2015 ......

  Usor n-a fost , sa stiti . Am trecut de-o iarna lunga , am inhalat metri cubi de vapori de stiren , ne-am rupt mainile in scule si-n placaje , dar am vrut !!!
  O iarna in care am mai facut cateva barcute ce sprijina temeinic notorietatea , ce-si spun cuvantul asupra experientei . De la barca la barca acestea ies mai bine , mai finisate , mai iute lucrate .

  Si nu inchei fara a va vorbi despre Florin , colegul ...
  articol scris de publicat în 28 Mar 2015 04:10 PM
  Article Preview

  Nisipurile de Aur- Albena-Balcic
  Joi 14 august

  Peisajul se încadra în zorii unei zile prevestindu-se frumoasă. Uite o croazieră lungă, fără furtuni, fără ploi, fără zile mohorâte. Suntem deja în a treia săptămâna de vacanţă.
  Trec prin ritualul cafelei, simplu, visările de dimineaţă lipsesc. Nu prea e locul predispus reveriilor şi parcă nici timp n-aş avea. Bate N-V, numai bun pentru direcţia noastră. Mai târziu ştiu că se va schimba şi vreau să-l ...

  Page 1 of 57 123451151 ... LastLast