View Full Version : BAVARIA YACHTS
RobertAmbrozie
29 Oct 2008, 07:48 PM
Domnilor , sa trecem la barci mari : BAVARIA YACHTBAU este cel mai mare santier producator de barci cu vele din Europa . Ce stiti despre asta ? Ce modele vi se par interesante ?
gyula
29 Oct 2008, 08:23 PM
Eu stiu doar de nefericitul accident din 2005 cu un Bavaria 42 Match din Croatia cu chila desprinsa....
Tragedy on the Adriatic (http://team.sailing.hu/Accident%20in%20Croatia.pdf)
RobertAmbrozie
29 Oct 2008, 08:32 PM
Eu stiu doar de nefericitul accident din 2005 cu un Bavaria 42 Match din Croatia cu chila desprinsa....
Tragedy on the Adriatic (http://team.sailing.hu/Accident%20in%20Croatia.pdf)
Inteleg , din numle dumneavoastra ca aveti vreo legatura cu mediul de yachting din Ungaria ? Atunci stiti cu siguranta , ce greseala fatala si ce inconstienta grava au putut comite acei navigatori maghiari . Subiectul a fost amplu dezbatut in presa si in justitie si concluzia a fost mai mult decat clara : yachtul Bavaria a fost excelent construit . Si s-au platit milioane de euro daune de catre cei care au acuzat santierul Bavaria in mod nejustificat . Dar a fost o tragedie , generata de lipsa de "buna practica marinareasca " . Din pacate.
gyula
29 Oct 2008, 10:01 PM
Am citit doar articolele aparute pe net, si probabil doar o mica parte din ele. Din pacate asta era primul lucru ce mi-am adus aminte citind despre Bavaria. Oricum, nu vreau sa fac reclama negativa le nimeni, poate cel mai bine sterg cele scrise....
capitanul nemo
29 Oct 2008, 10:08 PM
Am citit doar articolele aparute pe net, si probabil doar o mica parte din ele. Din pacate asta era primul lucru ce mi-am adus aminte citind despre Bavaria.
http://www.youtube.com/watch?v=sU1qTwkDSjo&feature=related
Se pare că au fost probleme în trecut, dar ele sunt considerate rezolvate.
Pilgrim
29 Oct 2008, 11:09 PM
Cu tot respectul domnule Ambrozie , ceea ce am citit pe net despre Bavaria m-a facut sa ma uit de pe mal la asemena ambarcatiuni. Nu am navigat cu Bavaria, dar ma intreb care este motivul pentru care in forumuri nu se lauda nimeni cu Bavaria....? Mai mult pe amicidellavela, aceasta marca este foarte desconsiderata .
Cind am auzit ca si in Romania apar importatorii de veliere, am simtit ca se fac progrese in acest domeniu...de ce din multitudinea de marci cu traditie v-ati oprit asupra acesteia...?
Sper ca intrebarile puse de mine, fara a se dori a fi agasante, isi vor gasi un raspuns.
Vali
29 Oct 2008, 11:21 PM
Domnilor , sa trecem la barci mari : BAVARIA YACHTBAU este cel mai mare santier producator de barci cu vele din Europa . Ce stiti despre asta ? Ce modele vi se par interesante ?
Barcile Bavaria sunt destinate pietelor dezvoltate, chiar daca sunt mai ieftine decat concurenta. Va mai curge multa apa pe Dambovita pana sa fie considerate accesibile macar varfurilor clasei medii din Ro. Multi velisti romani viseaza poate la un iaht ca al lui Timofei, dar numai cheltuielile colaterale detinerii unei asemenea jucarii sunt peste suportabilitatea multor oameni care si-ar permite asa ceva. Daca intretinerea e 5-6 mii de euro/an, daca mai punem impozitul, cheiajul, consumabilele necesare croazierei, cheltuielile din croaziera - marine, tranzit log, cumparaturi etc, rezulta un cost cam piperat pentru o joaca scurta in timpul verii. E drept ca exista oameni care isi permit asta, dar nu cred ca ii veti gasi pe acest forum :)
Fiind pasionat de aspectele tehnice, as discuta cu dvs despre asta in primul rand. Stiu ca este considerat cel mai performant santier din Europa, folosind polimerizarea in mediu controlat, transferul ergonomic al produselor decofrate spre zona de echipare, iar volumul de productie e mare fata de alti fabricanti, costurile fiind optimizate. Se pare totusi ca grupul Finot i-a intrecut deja la ergonomia productiei, dupa cum rezulta din numarul din octombrie al Professional Boatbuilder. Aici etapele sunt automatizate, trecandu-se de la laminarea manuala la "infujectie" automatizata, adica infuzie + injectie in matrite inchise, plus debavurarea robotizata dupa decofrare. Ce este totusi de apreciat la Bavaria e interiorul, facut din lemn nobil, si posibilitatea de customizare. Din pacate, fiind in ton cu trendul, un asemenea "production yacht" va deveni demodat in cativa ani, pierzand destul din valoarea initiala, pentru a deveni peste alti cativa inca o troaca de vanzare intre alte atatea mii de sh-uri demodate.
Pilgrim
29 Oct 2008, 11:21 PM
Domnilor , sa trecem la barci mari : BAVARIA YACHTBAU ...
Considerati ca Soimul Maltez despre care s-a vorbit prima data pe acest thread este o barca mica....?:noroc:
Ne bucuram ca prin prezenta dumneavoastra pe acest forum vom avea ocazia de a ne face o parere mai obiectiva despre aceasta marca ...
Bine ati venit!
Vali
29 Oct 2008, 11:38 PM
Apropo D-le Ambrozie, exista o sectiune, discutii pe uscat, unde unii membri ai forumului se prezinta. Poate aflam si noi mai multe despre dvs cu ocazia asta. Bine ati venit pe forum, si speram ca discutiile cu dvs vor cuprinde mai multe decat subiectele Mac si Bavaria.
RobertAmbrozie
30 Oct 2008, 01:41 AM
Am citit doar articolele aparute pe net, si probabil doar o mica parte din ele. Din pacate asta era primul lucru ce mi-am adus aminte citind despre Bavaria. Oricum, nu vreau sa fac reclama negativa le nimeni, poate cel mai bine sterg cele scrise....
Nu doresc sa va cer eu sa sa stergeti ceva , puteti face asta daca doriti , insa este recomandabil sa aveti in vedere o documentare completa despre un subiect atat de cunoscut si care a foat analizat de inalti experti atat din domeniul maritim cat si cel juridic . Concluzia a fost clara pentru toata lumea : Yachtului Bavaria nu avea ce sa i se reproseze . Nu intru in detalii , daca doriti v-as putea cauta concluziile proceselor de la vremea respectiva .
Un amanunt : au existat multe companii concurente care s-au grabit sa alimenteze , prin intermediul presei si al Internetului , atmosfera generala ostila santierului german . La sfarsitul procesului toti , dar absolut toti detractorii au platit sume imense drept daune , fara ca cineva sa riposteze .
Un sfat , daca imi permiteti : feriti-va sa dati verdicte in problemele delicate ( si mai ales in cele care au fost de mult solutionate ) , daca nu aveti decat o documentare superficiala .
RobertAmbrozie
30 Oct 2008, 01:45 AM
Se pare că au fost probleme în trecut, dar ele sunt considerate rezolvate.[/QUOTE]
capitane Nemo , NU au fost probleme in trecut ! S-au produs zeci de mii de yachturi cu vele Bavaria in ultimii ani . ZECI DE MII . Fara nici o problema . Imaginile la care faci referire , capitane , nu au nici o legatura cu un yacht Bavaria .
RobertAmbrozie
30 Oct 2008, 02:08 AM
Cu tot respectul domnule Ambrozie , ceea ce am citit pe net despre Bavaria m-a facut sa ma uit de pe mal la asemena ambarcatiuni. Nu am navigat cu Bavaria, dar ma intreb care este motivul pentru care in forumuri nu se lauda nimeni cu Bavaria....? Mai mult pe amicidellavela, aceasta marca este foarte desconsiderata .
Cind am auzit ca si in Romania apar importatorii de veliere, am simtit ca se fac progrese in acest domeniu...de ce din multitudinea de marci cu traditie v-ati oprit asupra acesteia...?
Sper ca intrebarile puse de mine, fara a se dori a fi agasante, isi vor gasi un raspuns.
Multumesc pentru intrebari si am sa va raspund :
- nu stiu cate forumuri ati cercetat si cat de exhaustiv a fost studiul dumneavoastra , dar a spune ca pe forumuri nu se lauda nimeni cu Bavaria este o afirmatie care are 2 mari deficiente : 1. nu face referire la un mediu in care sa se gaseasca in general proprietari de yachturi . Forumurile nu sunt decat locuri unde exista dezbateri intre necunoscuti ce au perceptii diferite , cunostiinte diferite si grade de pricepere diferite . si 2. Probabil inca nu stiti ca proprietarii de yachturi nu se lauda . Ei SE BUCURA in fiecare moment de navigarea cu barca lor , nu au timp sa se laude , pentru ca ei deja sunt foarte fericiti ca au aceasta sansa .
Forumul italian despre care ati vorbit este , probabil , unul care in mod traditional poate fi antigerman sau anti barci mari sau anti barci albastre sau anti- mai- stiu- eu- ce . Este ca si cum ati intreba de ce partidul XXX face / sau nu face declaratii aberante si demente despre partidul XXY .
Iar ca sa fiu si mai sintetic va spun ca cei mai importanti judecatori sunt clientii : adica aceia CARE PLATESC pentru yachtul lor . Si pe care nu ii gasiti scriind pareri pe forumuri ci mergand la banca sa plateasca factura pentru yacht .
Iar clienti , santierul Bavaria are MII in fiecare an . Credeti ca aceste MII de clienti sunt cu totii , prosti ?
Si cand vorbiti de progrese , eu va raspund: Bavaria este un producator german , exceptional si foarte performantsi progresist . Dovada stau rezultatele noastre in regate ( si in Romania ) si numarul imens de yachturi Bavaria in lume . Asta inseamna proprietari fericiti.
RobertAmbrozie
30 Oct 2008, 02:54 AM
Barcile Bavaria sunt destinate pietelor dezvoltate, chiar daca sunt mai ieftine decat concurenta. Va mai curge multa apa pe Dambovita pana sa fie considerate accesibile macar varfurilor clasei medii din Ro. Multi velisti romani viseaza poate la un iaht ca al lui Timofei, dar numai cheltuielile colaterale detinerii unei asemenea jucarii sunt peste suportabilitatea multor oameni care si-ar permite asa ceva. Daca intretinerea e 5-6 mii de euro/an, daca mai punem impozitul, cheiajul, consumabilele necesare croazierei, cheltuielile din croaziera - marine, tranzit log, cumparaturi etc, rezulta un cost cam piperat pentru o joaca scurta in timpul verii. E drept ca exista oameni care isi permit asta, dar nu cred ca ii veti gasi pe acest forum :)
Fiind pasionat de aspectele tehnice, as discuta cu dvs despre asta in primul rand. Stiu ca este considerat cel mai performant santier din Europa, folosind polimerizarea in mediu controlat, transferul ergonomic al produselor decofrate spre zona de echipare, iar volumul de productie e mare fata de alti fabricanti, costurile fiind optimizate. Se pare totusi ca grupul Finot i-a intrecut deja la ergonomia productiei, dupa cum rezulta din numarul din octombrie al Professional Boatbuilder. Aici etapele sunt automatizate, trecandu-se de la laminarea manuala la "infujectie" automatizata, adica infuzie + injectie in matrite inchise, plus debavurarea robotizata dupa decofrare. Ce este totusi de apreciat la Bavaria e interiorul, facut din lemn nobil, si posibilitatea de customizare. Din pacate, fiind in ton cu trendul, un asemenea "production yacht" va deveni demodat in cativa ani, pierzand destul din valoarea initiala, pentru a deveni peste alti cativa inca o troaca de vanzare intre alte atatea mii de sh-uri demodate.
Domnule Vali , sa va raspund : aici aveti perfecta dreptate Romania nu este o piata dezvoltata. Insa nu Bavaria sunt destinate pieteleor dezvoltate ci toate yachturile mari . Toate reprezinta un lux pentru toate pietele sarace , cum este Romania . Nicaieri in lume nu este obligatoriu sa ai yacht. Este doar de dorit , de catre cei care viseasza la asta . Si nu ii impiedica nimeni si nimic ca intr-o buna zi sa-si realizeze visul .
Apoi , yachtul domnului Timofei ( Vicecomodorul Yacht Clubului Regal Roman -un om care a facut enorm pentru progresul acestei activitati in Romania ) este un model reusit de la Bavaria , fiind 39 Cruiser . Intretinerea NU costa 5 sau 6 mii de euro pe an , ci mult mai putin , insa pentru cei care isi vad astfel visul implinit nu sumele acestea sunt problema. Diferenta intre cineva care face socoteli si cineva care nu face este data de PASIUNE .
Considerentele tehnice de care vorbiti sunt total eronate . Una este organizarea productiei in fabrica ( pe unde si cum circula corpurile , cine si cum le decofreaza sau debavureaza ) si alta este metoda de laminare care da calitate si omogenitate corpului barcii - absenta aerului . Fabrica Bavaria din Giebelstadt este cea mai moderna fabrica din lume pentru productia de yachturi . Cum sa va imaginati ca tocmai unor nemti care au inventat conceptul de eficienta al productiei yachturilor acum 30 ani , le-ar putea-o lua inainte altii care acum implementeaza tehnologii asemenatoare ?
Iar grupul Finot nu produce yachturi , sunteti din nou in eroare . Ei sunt o mica firma de familie infiintata de Jean Marie Finot in 1973 si sunt arhitecti navali . Ei doar proiecteaza yachturi pentru nenumarati producatori , in special francezi .
Iar daca despre interiorul unui yacht , construit din lemn nobil , deci clasic , spuneti ca s-ar demoda rapid si ca in cativa ani ar deveni o troaca , atunci regret , dar sunteti complet dezinformat despre aceasta piata .
Un yacht nu devine NICIODATA o troaca . Pentru ca oamenii care se preocupa de orice yacht cu vele o fac totdeauna cu pasiune si placere si nu cu ura .
Vali
30 Oct 2008, 03:27 AM
Se pare ca ne intelegem mai greu :). Aveti dreptate, am vrut sa spun Grupul Poncin, si am spus Finot. Va pun aici linkul despre santierul Poncin: http://www.proboat-digital.com/proboat/e20081011/ pagina 142. Nu polemizez despre cine e mai tare sau nu, ci va arat cum lucreaza noua fabrica Poncin, fata de cum se mai lucreaza (inca) la Bavaria, adica manual. Nu contest calitatea barcilor Bavaria, insa cred ca sunteti de acord ca prioritatea e volumul de productie si optimizarea costurilor, si implicit pretul competitiv si cota de piata.
Despre fluxul de productie la fibra cred ca as putea sa va spun eu mai multe, fiind chiar domeniul meu, dar nu vreau sa isc inca un flame, ca se pare ca va place tare sa aveti ultimul cuvant. Oricum, daca cititi articolul din PBB, intelegeti la ce m-am referit, fara sa fie nevoie sa-mi rastalmaciti spusele. Si despre piata de sh, ati spus-o singur pe Softpedia care e treaba cu barcile sh, fara sa mai fie nevoie sa ma acuzati de a fi dezinformat.
RobertAmbrozie
30 Oct 2008, 03:38 AM
Declar oficial : m-am imprietenit cu dnul Vali -Fitness4mind , de mult , de cand l-am invitat sa se dea cu o Bavaria 50 Vision . Din pacate a trecut vara si nu am apucam sa punem in practica aceasta invitatie . Ea ramane valabila si pentru anul viitor si pentru toti anii viitori , datorita aceleiasi prietenii .
Iar pentru cei de la grupul Poncin , toata stima ! sa nu uitam insa ca au o cota tare mica de piata si ca ei inca sunt in cautarea solutiilor de raport optim calitate pret . Si asta ati constatat-o singur la ultima editie RBS .
Vali
30 Oct 2008, 03:59 AM
Domn' Robert, aveam pe vremuri un prieten care la un moment dat mi-a spus "vezi ca prietenia cu mine e fragila", si i-am zis daca nu vrea cumva un cap in gura mai putin fragil. Asta ar fi insemnat ca prietenia cu mine ori e, ori nu e ;).
Revenind la piata barcilor, care reprezinta un domeniu sensibil, mai ales in perioade de criza ca acum, stiti cred ca nu castiga nimeni din saparea celuilalt. Eu va respect ca va descurcati cu oferta dvs. actuala, care e cam departe totusi de cererea din Ro. Oricum, viitorul e deschis pentru cei indrazneti.
Pilgrim
30 Oct 2008, 08:33 AM
Multumesc pentru intrebari si am sa va raspund :
- nu stiu cate forumuri ati cercetat si cat de exhaustiv a fost studiul dumneavoastra , dar a spune ca pe forumuri nu se lauda nimeni cu Bavaria este o afirmatie care are 2 mari deficiente : 1. nu face referire la un mediu in care sa se gaseasca in general proprietari de yachturi .
Tocmai pentru ca 90% din membrii forumului au propriul velier, am dat ca exemplu acel forum...
Forumurile nu sunt decat locuri unde exista dezbateri intre necunoscuti ce au perceptii diferite , cunostiinte diferite si grade de pricepere diferite .
Da sunt citeva elemente care caracterizeaza un forum, pe linga bunul simt al celor ce posteaza, o comunitate virtuala a celor pasionati de un anumit subiect. Pe liga aceasta pe forumurile pasionatilor de veliere aproape toti au barca lor. Uitativa prin sectiunile tehnice sa vedeti ca cei ce posteaza discuta la subiect...imposibila discutie fara a avea un velier "in mina"...
si 2. Probabil inca nu stiti ca proprietarii de yachturi nu se lauda . Ei SE BUCURA in fiecare moment de navigarea cu barca lor , nu au timp sa se laude , pentru ca ei deja sunt foarte fericiti ca au aceasta sansa .
Cred ca aici parerea dumenavoastra este subiectiva, proprietarii de veliere din Europa sunt indragostiti de velieul lor, este un membru al familiei, este o entitate "cu suflet" , despre care se vorbeste foarte mult si in special pe forumuri datorita posibilitatii de a impartasi din experienta proprie si de a invata ceva nou...Vorbesc despre Olandezi, Englezi, Francezi, Spanioli Portughezi, Italieni ...
Forumul italian despre care ati vorbit este , probabil , unul care in mod traditional poate fi antigerman sau anti barci mari sau anti barci albastre sau anti- mai- stiu- eu- ce . Este ca si cum ati intreba de ce partidul XXX face / sau nu face declaratii aberante si demente despre partidul XXY .
...deci "cei ce nu sunt cu noi sunt importiva noastra"...daca nu ne lauda inseamna ca sunt "anti"....:)..asta auzeam in fiecare zi pe canalele de stiri din RO ...nu va lasati influentat de "sistemul ticalosit"....cam ia apa...nu mai e mult si vom auzi un MAY DAY....:titanic:
Iar ca sa fiu si mai sintetic va spun ca cei mai importanti judecatori sunt clientii : adica aceia CARE PLATESC pentru yachtul lor . Si pe care nu ii gasiti scriind pareri pe forumuri ci mergand la banca sa plateasca factura pentru yacht .
Haideti sa ne uitam la acesti clienti...ne puteti prezenta o statistica despre profilul clientului care cumpara Bavaria...? fara a include tara noastra , aici se aplica alte reguli.
Iar clienti , santierul Bavaria are MII in fiecare an . Credeti ca aceste MII de clienti sunt cu totii , prosti ?
Nu neaparat prosti...sa spunem mai putin informati , usor influentabili de aspect si pret...unii...
Si cand vorbiti de progrese , eu va raspund: Bavaria este un producator german , exceptional si foarte performantsi progresist . Dovada stau rezultatele noastre in regate ( si in Romania ) si numarul imens de yachturi Bavaria in lume . Asta inseamna proprietari fericiti.
...nu neaparat...poate sa insemne si multi neinitiati care cumpara din reclame, pentru ca ulterior sa nu aiba curajul de a spune ca au facut o alegere neinspirata...poate insemna proprietari fericiti ca au reusit sa vinda si sa se orienteze spre alte marci...
[/QUOTE]
RobertAmbrozie
30 Oct 2008, 12:14 PM
- nu stiu cate forumuri ati cercetat si cat de exhaustiv a fost studiul dumneavoastra , dar a spune ca pe forumuri nu se lauda nimeni cu Bavaria este o afirmatie care are 2 mari deficiente : 1. nu face referire la un mediu in care sa se gaseasca in general proprietari de yachturi .
Tocmai pentru ca 90% din membrii forumului au propriul velier, am dat ca exemplu acel forum...
Forumurile nu sunt decat locuri unde exista dezbateri intre necunoscuti ce au perceptii diferite , cunostiinte diferite si grade de pricepere diferite .
Da sunt citeva elemente care caracterizeaza un forum, pe linga bunul simt al celor ce posteaza, o comunitate virtuala a celor pasionati de un anumit subiect. Pe liga aceasta pe forumurile pasionatilor de veliere aproape toti au barca lor. Uitativa prin sectiunile tehnice sa vedeti ca cei ce posteaza discuta la subiect...imposibila discutie fara a avea un velier "in mina"...
si 2. Probabil inca nu stiti ca proprietarii de yachturi nu se lauda . Ei SE BUCURA in fiecare moment de navigarea cu barca lor , nu au timp sa se laude , pentru ca ei deja sunt foarte fericiti ca au aceasta sansa .
Cred ca aici parerea dumenavoastra este subiectiva, proprietarii de veliere din Europa sunt indragostiti de velieul lor, este un membru al familiei, este o entitate "cu suflet" , despre care se vorbeste foarte mult si in special pe forumuri datorita posibilitatii de a impartasi din experienta proprie si de a invata ceva nou...Vorbesc despre Olandezi, Englezi, Francezi, Spanioli Portughezi, Italieni ...
Domnule Pilgrim , comunitatea de velisti din tarile de care vorbiti are zeci de mii de membri si sute ( sute ! ) de ani de existenta . Ei au acolo cluburi adevarate , unde merg in weekend la o bere si la o iesire pe apa , au reviste de specialitate care prezinta teste ale tuturor modelelor si au prieteni de o viata cu care impartasesc si pasiunea si grijile si satisfactiile in ale navigatului . Deasemenea , au de multi ani regate , festivaluri , expozitii si toate manifestarile care ii atrag spre apa si pe apa , prezentandu-le periodic toate noutatile din domeniu . In orice orasel , sau satuc de pe malul unei mari , exista o marina cu zeci sau sute de barci si cel putin un club de yachting cu o vechime de cel putin 30 ani . Internetul s-a inventat de curand in acest context si are marele dezavantaj de a tine lumea in casa si nu pe malul apei sau pe barca . De aceea va spuneam ca forumurile NU sunt sursa cea mai buna pentru a afla opinii ce ar putea avea o oarecare incarcatura obiectiva .Iubitorii de yachturi cu vele sunt traditionalisti si priceputi . nu pot fi pacaliti usor , tocmai in ceea ce priveste cea mai mare pasiune a lor , barcile cu panze .
...deci "cei ce nu sunt cu noi sunt importiva noastra"...daca nu ne lauda inseamna ca sunt "anti"....:)..asta auzeam in fiecare zi pe canalele de stiri din RO ...nu va lasati influentat de "sistemul ticalosit"....cam ia apa...nu mai e mult si vom auzi un MAY DAY....:titanic:
Nu e cazul de nici un sistem , e vorba doar de un nationalism prezent si la alte popoare . Apropo , stiti cumva vreun producator important de barci cu panze italian ? Ca eu nu ... QED
Haideti sa ne uitam la acesti clienti...ne puteti prezenta o statistica despre profilul clientului care cumpara Bavaria...? fara a include tara noastra , aici se aplica alte reguli.Nu v-as putea prezenta statistici pentru ca acestea sunt rezultatul cercetarilor de marketing si costa bani multi . Insa , ca sa fiti , cumva informat despre clientii Bavaria va pot da un citat dintr-o revista : " Last year, Bavaria sold 3,500 boats during a period of great economic prosperity. Past clients include Formula One supremo Mike Gascoyne. The technical chief of Force India — billionaire Vijay Mallya’s racing team — arrived for last year’s Monaco grand prix in a Bavaria boat, having sailed from Barcelona with his wife."
Nu neaparat prosti...sa spunem mai putin informati , usor influentabili de aspect si pret...unii...
...nu neaparat...poate sa insemne si multi neinitiati care cumpara din reclame, pentru ca ulterior sa nu aiba curajul de a spune ca au facut o alegere neinspirata...poate insemna proprietari fericiti ca au reusit sa vinda si sa se orienteze spre alte marci...
[/QUOTE]Domnule , inca o data , vorbiti de mii de oameni bogati , care dau sute de mii de euro pe yachtul lor , care au barca din tata-n fiu si care sunt mandri ca au un produs german ? Pe acestia ii considerati " mai putin informati" , "usor influentabili de aspect si de...pret ?" . Pe acestia ii considerati " neinitiati " , care au reusit sa vanda ?
Sunt convins ca veti analiza cu mai multa intelepciune acest subiect pentru ca ar fi si ridicol si pacat sa nu intelegeti realitatea : Bavaria este nr. 1 . Tot respectul pentru toti ceilalti producatori fie ei francezi , nordici , americani sau alti germani . Ei , toti , produc barci minunate , si am cateva exemple fantastice , dar Bavaria a reusit sa domine piata ultimilor 15 ani pentru ca a avut ce sa ofere proprietarilor : calitate germana , robustete si eleganta la un pret excelent . Orice producator care ar fi reusit sa ofere asta era nr.1 . Indiferent cum s-arfi chemat. Si ca sa va dau un exemplu de industrie germena de mare succes : care este cea mai mare companie din lume in acest moment ? VW . De ce ?:skip:
Smokey
30 Oct 2008, 12:20 PM
care este cea mai mare companie din lume in acest moment ? VW . De ce ?:skip:
"Mai mare" in ce sens?!
Daca vorbim de vanzari, ultima data cand am verificat era Toyota Motor Corporation, urmata de General Motors (conform JDPower). Daca vorbim de calitate, sau satisfactia clientilor ... avem Honda, Toyota, Mazda pe primele locuri. In top urca BMW si Mercedes, ocazional Audi (na, parte VW). In cazul companiilor japoneze avem o imbinare fericita intra calitate si cantitate.
Dar sa nu uitam totusi: cantitate nu inseamna intotdeauna neaparat calitate. Ar fi interesant sa ne vedem ceva statistici de satisfactie a clientilor post-vanzare.
Vali
30 Oct 2008, 12:31 PM
Pacat ca nu fac japonezii iahturi, ca oricum Japan rules pe toate pietele super-competitive, ca auto, motoare, electronica. Si in afara de post vanzare, ar fi bine sa se explice costurile aferente detinerii unui iaht, caci oricat de pasionat ar fi cineva, nu cred ca neglijeaza aspectul asta, cum sugereaza Mr. Ambrozie.
RobertAmbrozie
30 Oct 2008, 12:38 PM
"Mai mare" in ce sens?!
Daca vorbim de vanzari, ultima data cand am verificat era Toyota Motor Corporation, urmata de General Motors (conform JDPower). Daca vorbim de calitate, sau satisfactia clientilor ... avem Honda, Toyota, Mazda pe primele locuri. In top urca BMW si Mercedes, ocazional Audi (na, parte VW). In cazul companiilor japoneze avem o imbinare fericita intra calitate si cantitate.
Dar sa nu uitam totusi: cantitate nu inseamna intotdeauna neaparat calitate. Ar fi interesant sa ne vedem ceva statistici de satisfactie a clientilor post-vanzare.
Cea mai valoroasa companie din lume fusese ieri Volkswagen , ale carei actiuni crescusera foarte mult . Poate ca este si o componenta speculativa in toata treaba asta , insa calitatea si eficienta germana sunt valori pe care toata aceasta lume nebuna , nebuna ...le respecta neconditionat.
Si nici nu sunt filo-german , mie imi place Romania :noroc:
Smokey
30 Oct 2008, 12:54 PM
In regula, nimeni nu contesta ca Bavaria face barci bune, ca orice producator (de masa sau nu) poate avea modele mai bune sau mai rele, etc. Poate avea o problema specifica cu un anumit model. Tine de seriozitatea producatorului sa faca un recall, dar mai ales a dealerului local sa puna in aplicare recall-ul!
Revenind la oile noastrea, ce inseamna Bavaria Yachts pentru Romania si piata din Romania? Exista modele mai accesibile si de la Copos in jos? Se poate renunta la bling-blinguri de lux si obtine o barca mai accesibila dar functionala?
Pilgrim
30 Oct 2008, 01:31 PM
[QUOTE=RobertAmbrozie;549]Multumesc pentru intrebari si am sa va raspund :
- nu stiu cate forumuri ati cercetat si cat de exhaustiv a fost studiul dumneavoastra , dar a spune ca pe forumuri nu se lauda nimeni cu Bavaria este o afirmatie care are 2 mari deficiente : QUOTE]
Se pare ca dumenavoastra doar vreti sa vindeti, sa faceti profit...cit "mai mare" profit...cel "mai mare" profit...vinzind veliere de la cel "mai mare " producator de veliere miilor de "oameni bogati"...
Nu e nevoie sa fii bogat financiar ca sa cumperi orice velier Bavaria pina la 13 m LOA, problema e sa il folosesti cu adevarat, nu sa iesi pe balta doar cind sunt vesti bune...( "Vesti bune : e soare , hai la mare..." ) sa il tii la cheu doar pentru a arata amicilor ce jucarie grozava ai....sa faci emisiuni tv de toata jena, sau sa aiba gheata si ninsoarea pe ce sa se depuna ( vezi velierele din portul Tomis iarna trecuta...), sau si mai rau sa iesi pe "balta" pentru a umple burta cu bere...
Eu credeam ca atunci cind vinzi veliere prezinti caracteristicile acestora , tehnice si nu numai, ca incerci sa faci totul pentru a prezenta o imagine reala a produsului, pentru ca ulterior cei interesati sa poata judeca in cunostiinta de cauza...Am vazut ca ati dat buzna aici fara a va prezenta, trecind direct la "barcile mari"...vindute de cel mai mare ....etc.
Eu vreau sa va spun ca cea mai mare , mai buna, mai performata ..etc barca cu vele este aceea pe care o ai, pe care ti-o poti permite, cu care sufletul tau este in armonie perfecta, pentru asta e nevoie de experienta, e nevoie de ani pentru incercarea fiecarui tip de velier inainte de a decide ce anume se potriveste fiecarui individ...aici nu e vorba despre un autoturism cu care merg la servici...
Din postarile dumneavoastra de pe Softpedia si acest forum am dedus ca nu stau de vorba cu un velist...
Atitudinea "miilor de bogati" care din tata in fiu au Bavaria ma lasa rece... Daca sunt asa de bogati de ce nu cumpara Swan...?, de ce nu fac veliere unicat la comanda ...va spun eu...din ignoranta.
Pentru ce am scris pina acum am experienta ultimelor trei sezoane traite prin marinele din Europa si pot sa va spun ca profilul detinatorului de bavaria are prea putin in comun cu navigatia cu vele .
Am rugamintea de a incheia aceasta polemica inutila..., va doresc succes in vinzari desi nu ma voi numara printre viitori posesori de Bavaria...nu cumpar un pret optimizat...CUMPAR UN VELIER.
RobertAmbrozie
30 Oct 2008, 01:36 PM
Domnilor aventurieri pe mare , visatori neobositi si iubitori de vant sarat in plete : exista si barci accesibile la Bavaria ! Numai ca , sigur ....nu costa cat o masina de clasa medie , ci de vreo 3-4 ori mai mult . Insa nu costa sute de mii . Iar ca sa detii o asemenea barca ar trebui sa ai totusi undeva , in jur de 20-25.000 Euro pentru un avans la un leasing si apoi sa fi pregatit sa platesti restul de circa 50.000 in aproximativ 5 ani ,ceea ce inseamna sute de euro pe luna . Din pacate exista taxe foarte mari in Romania ( accize si TVA ) si asta mareste costurile , dar....poate ca ar exista solutii de compensare a lor .
Si ai o barca noua , de clasa A , cu totul nou , elegant si sigur . Poate ca nu e o idee rea sa o cumperi cu un prieten si sa imparti costurile cu el . Sau poate ca nu ar fi o idee rea sa o cumperi cu un prieten , sau cu 2, si sa o pui la treaba , inchiriind-o tuturor iubitorilor in perioadele in care nu vrei sa-ti duci tu pe iubi a ta pe ea . In acest fel ai putea deveni un intreprinzator in activitatea de charter . Croatii tot de aici au inceput . Asa ca variante sunt .
RobertAmbrozie
30 Oct 2008, 01:47 PM
Domnule Pilgrim ,de acord cu incetarea polemicii , pentru ca e clar ca vorbim despre lucruri diferite . Va stept , ca si pe alti iubitori , amatori , cunoscatori , incepatori , avansati sau nu , pe langa mare si pe langa barci . Voi avea intoteauna o barca pe care sa va invit sa iesiti pe mare , voi avea intotdeauna o bere rece in frigider si o pofta nebuna de polemici pe tema yachturilor cu vele . Si eu am inceput de la o barca de 6 metri si un motor rusesc , care mai exista si azi . Si eu sunt un fan al oamenilor liberi si nu imi plac bogatii nesimtiti cu harfele lor , dar imi plac oamenii care sunt constructivi , echilibrati si optimisti , care chiar daca au ajuns destul de bogati inncat sa isi cumpere un yacht mare , nu si-au pierdut frumusetea interioara si dragostea de mare. Despre asta e vorba .
capitanul nemo
30 Oct 2008, 01:51 PM
Se pare că au fost probleme în trecut, dar ele sunt considerate rezolvate.
capitane Nemo , NU au fost probleme in trecut ! S-au produs zeci de mii de yachturi cu vele Bavaria in ultimii ani . ZECI DE MII . Fara nici o problema . Imaginile la care faci referire , capitane , nu au nici o legatura cu un yacht Bavaria .[/QUOTE]
Domnule Ambrozie, aş vrea să nu mă înţelegeţi greşit - mie îmi plac bărcile Bavaria!
Dar filmul 'iutubistului' era despre chila unei bărci Bavaria care avea un joc nefiresc. Cum puteţi afirma că nu are legătură cu un yacht Bavaria? 38 Match-ul nu este un produs al renumitului producător de la poalele Alpilor?
MUIDERZAND HOLLAND MAY 18 2004: This video has been sent to the Bavaria Headoffice in Giebelstad the same day as it was made. Two of the Bavaria 38 Match of Zeezeilschool Scheveningen (build# 6 and 7) appeared to have too little hull reenforcement aroud the keel. These problems have been tackled 3 times by Van de Bosch Yachting and Bavaria Gmbh (until 2006. At this time the boats are just 2 months old. Zeezeilschool Scheveningen temporarily cancelled all lessons with these boats untill construction was safe again.
Evident, se prea poate (şi pare normal) ca acele bărci să fi eşuat voluntar pentru ca respectivii cursanţi să exerseze manevrele care decurg din această situaţie.
RobertAmbrozie
30 Oct 2008, 01:58 PM
Capitane Nemo , ai vazut undeva , pe barca vreun insemn al brandului Bavaria ? In titulul fimultetului am vazut si eu ca asta era scris , dar ai vazut elemente care sa iti identifice clar faptul ca era o Bavaria ? Nu cred . Si nici in filmarea de interior. Si vorbesc despre toate filmuletele facute in campaniile denigratoare din anii trecuti . Nu vreti sa cititi concluziile expertilor ? Credeti ca acest gen de infamii chiar au produs efecte reale la vremea respectiva ? Pe bune , acum chiar vorbim de niste nemti , carora , cum bine stim Dumnezeu le-a pus in mana surubul si piulita .
capitanul nemo
30 Oct 2008, 02:22 PM
Capitane Nemo , ai vazut undeva , pe barca vreun insemn al brandului Bavaria ? In titulul fimultetului am vazut si eu ca asta era scris , dar ai vazut elemente care sa iti identifice clar faptul ca era o Bavaria ? Nu cred . Si nici in filmarea de interior. Si vorbesc despre toate filmuletele facute in campaniile denigratoare din anii trecuti . Nu vreti sa cititi concluziile expertilor ? Credeti ca acest gen de infamii chiar au produs efecte reale la vremea respectiva ? Pe bune , acum chiar vorbim de niste nemti , carora , cum bine stim Dumnezeu le-a pus in mana surubul si piulita .
Se prea poate să aveţi dreptate şi această discuţie şi multe altele de pe Internet să nu reflecte realitatea de la bordul Bavaria. Eu am văzut o chilă lipsită de bulbul acela rotunjit la o 38 Match, iar asta nu poate decât să confirme ce aţi spus Dvs.
Eu rămân însă sceptic atunci când mi se descrie perfecţiunea, pentru că ea nu există. De aceea, aş spune că yachturile Bavaria sunt foarte bune, dar la fel ca fosta mea motocicletă (germană) nu sunt sunt perfecte.
Vali
30 Oct 2008, 04:56 PM
Si ai o barca noua , de clasa A , cu totul nou , elegant si sigur . Poate ca nu e o idee rea sa o cumperi cu un prieten si sa imparti costurile cu el . Sau poate ca nu ar fi o idee rea sa o cumperi cu un prieten , sau cu 2, si sa o pui la treaba , inchiriind-o tuturor iubitorilor in perioadele in care nu vrei sa-ti duci tu pe iubi a ta pe ea . In acest fel ai putea deveni un intreprinzator in activitatea de charter . Croatii tot de aici au inceput . Asa ca variante sunt .
Ei Domnu Robert, aici incepe sa sune de-a dreptul interesant. La o treaba ca asta m-as baga oricand. Totusi ma gandesc unde draq sa facem charter in Ro? La Mamaia? In Delta nu merge. Poate ceva spre bulgari, dar si aia sunt manelizati mai ceva ca noi. Poate prin Egeea pe undeva, daca e loc la uscat. Ce sa zic, la concret mi-a placut Bavaria 31 de la RBS, dar cum spuneati, la noi taxele sunt mari, si e mare diferenta intre pretul din Germania, de 55000, si cel din Ro, de 72000 cat era la RBS. Poate putem scrie si noi pe barca Limassol ;)?
Si singura posibilitate de cumparare in gashca, pentru a evita rahatul amestecat, este organizarea in stilul celor de la Moorings, adica cineva sa se ocupe de tot ce inseamna mentenanta, iar proprietarii sa aiba o perioada alocata pentru croaziera, in rest barca fiind in charter. Haideti ca ati deschis un capitol interesant :). Si despre mine, sa stiti ca am stomacu tare, asa ca pot digera usor intepaturile pe care le mai scap si le inghit ulterior ;).
mariani
30 Oct 2008, 05:52 PM
ce greseala fatala si ce inconstienta grava au putut comite acei navigatori maghiari. Dar a fost o tragedie , generata de lipsa de "buna practica marinareasca "
Aveti va rog amabilitatea sa detaliati, sa explicati sau dati un link ?
Va multumesc anticitpat !
RobertAmbrozie
30 Oct 2008, 06:23 PM
Cate ceva despre preturi : si acum o Bavaria 31 costa tot 55.000 atat in Romania cat si in Germania . Toti dealerii Bavaria folosesc exact acelasi catalog de preturi , indiferent de locatia lor .Insa acest pret ( 55.000 Euro ) - pret de catalog , se refera la dotarea standard si la poarta fabricii .
Asta inseamna ca v-as putea vinde o barca cu exact 55.000 chiar si astazi , numai ca va trebui sa mai adaugati costul divrselor optionale si costul transportului barcii pana in Romania ( care nu e mic ) . In acest fel ati ajunge la aproximativ 70.000 Euro , in functie de optionalele montate ( daca ar avea sau nu : pilot automat , GPS , un anumit tip de velatura , boiler de apa calda , etc ) . Din pacate , la aceasta valoare ar trebui adaugate si taxele statului roman , respectiv accize ( 9% ) si TVA ( 19 % ) . In afara de accize si transport , celelalte elemente de pret sunt valabile si in Germania . Iar daca inmatricularea barcii s-ar putea face , in mod legal , in alta tara , despre transport nu cred ca ar putea fi evitat , decat daca barca ar veni pe Dunare . Iar treaba asta cu venitul pe Dunare este un subiect aparte , care s-a mai facut , dar care are si ceva dezavantaje .
RobertAmbrozie
30 Oct 2008, 06:31 PM
Aveti va rog amabilitatea sa detaliati, sa explicati sau dati un link ?
Va multumesc anticitpat !
La vremea respectiva Bavaria a emis un comunicat oficial in care erau citate concluziile procesului . Nu il mai am la indemana , ar trebui sa il caut , au trecut cativa ani de atunci .
In esenta , este vorba despre un accident cauzat de faptul ca , pe o vreme foarte rea , echipajul maghiar a pierdut controlul yachtului si au lovit in mod violent , la viteza mare , stanci . Au avut elicea blocata de o parama prinsa la elice ( si stiau asta ).
gyula
30 Oct 2008, 07:05 PM
comunicat de presa Bavaria Yactbau (http://www.sailing.hu/files/pressrelease42m_4.pdf)
Poze cu chila altor barci de acelasi model (http://www.sailing.hu/files/91369/keels.pdf)
RobertAmbrozie
30 Oct 2008, 07:28 PM
Da, acela este un comunicat de presa intermediar , din cate imi aduc aminte . Ar trebui sa existe si unul care a fost emis la final , continand concluziile .
RobertAmbrozie
30 Oct 2008, 08:00 PM
Iar in acel comunicat , dupa cum vedeti , sunt mentionate cauzele urmelor de crapaturi in zona de imbinare a chilei , respectiv :
" It also turend out that the proclaimed „cracks at the keel flange" is nothing but chipped off antifouling from a sikaflex seam. This shows an always existing, slight movement of the keel.This movement is especially for GRP boats not unusual along with the fact that antifouling does not bond to sikaflex well at all."
Multumesc pentru cautarea acelui comunicat de presa .
mariani
30 Oct 2008, 08:09 PM
gyula , RobertAmbrozie - va multumesc pentru informatii.
Bavaria 42match e un racer-cruiser adica mai mult racer si mai putin cruiser. In dorinta de optimizare a performantelor s-a redus din siguranta. Nu e nimic extraordinar, din cate am aflat lucruri ca acestea sau mai grave (?) se intampla si la alte firme.
E ca si cum ai pleca la o plimbare cu familia intr-un Ferrari, cu 300km/ora pe strazile din Romania. Ce crezi ca o sa se intample ? O sa dai vina pe Ferrari?
Nu vreau sa trag eu concluzii dar cu o barca ca aceea se fac intreceri, regate etc dar nu crusing de distanta lunga.
Vali
31 Oct 2008, 01:01 PM
Salutare din nou, Robert, daca e pentru charter, pot sa-ti spun ca am incredere deplina in Bavaria. In primul rand sunt sigur ca post-vanzarea e pusa la punct ca la nemti. Uite care ar fi intrebarea: in cazul in care m-as hotari sa-mi iau un barcaz cu care sa fac charter in Egeea vara, din ce am vazut, cel mai mic model de Cruiser cu 3 cabine e cel de 35'. Ma gandesc la 3 cabine pentru a avea un cuibar propriu pt mine si sotie, ca in cazul asta am sta tot sezonul pe barca, si trebuie ca si clientii sa se simta cat mai confortabil. Deci care ar fi scorul unui Cruiser 35 in Germania, bineinteles cumparat prin Blue Marine, si care ar fi complicatiile coborarii cu el pe Dunare de care spuneai? Stii cumva si detalii despre inmatricularea in Cipru? Spasiba :)
bibicu13
31 Oct 2008, 01:07 PM
Iaca aici stire de acum 2 zile insa sunt si eu curios la preturile din Germania pt asa ceva:
http://www.seabreeze.com.au/News/Sailing/Bavaria-Yachts-announce-new-Bavaria-35-Cruiser_1972247.aspx
:sail:
Hai sa discutam putin de 31 Cruiser. Pretul de 55 000 la fabrica mi se pare mai mult decat atragator. De fapt cam asta a facut Bavaria, a inceput democratizarea velierelor, prin optimizarea costurilor. Cateva pareri personale, bineinteles subiective:
Ce-mi place: pretul, finisajele perfecte, echiparea Rutgerson, interiorul spatios si lucrat excelent in lemn exotic si okoume, guvernarea cu timona, oglinda cu platforma basculanta, si cel mai mult motorul Volvo saildrive.
Ce nu-mi place: prea mica pentru charter, greementul "back swept spreaders", adica cruceta in unghi si doar o pereche de sarturi inferioare, carma suspendata neprotejata, lipsa placii de distribuire a efortului la buloanele chilei, si chainplate-urile pupa firave.
Am inteles oare corect ca are ca echipare standard genovez + foc roller si randa?
Cateva poze :):
Pilgrim
1 Nov 2008, 10:11 PM
Hai sa discutam putin de 31 Cruiser. Cateva poze :):
...mie imi plac iepuroaicele....:happy-banana:
...mie imi plac iepuroaicele....:happy-banana:
Bune dracoaicele, da gretoase proaste din-alea :D. Oricum, mie si barca imi place, dpdv pragmatic first of all.
RobertAmbrozie
3 Nov 2008, 03:24 AM
Salutare din nou, Robert, daca e pentru charter, pot sa-ti spun ca am incredere deplina in Bavaria. In primul rand sunt sigur ca post-vanzarea e pusa la punct ca la nemti. Uite care ar fi intrebarea: in cazul in care m-as hotari sa-mi iau un barcaz cu care sa fac charter in Egeea vara, din ce am vazut, cel mai mic model de Cruiser cu 3 cabine e cel de 35'. Ma gandesc la 3 cabine pentru a avea un cuibar propriu pt mine si sotie, ca in cazul asta am sta tot sezonul pe barca, si trebuie ca si clientii sa se simta cat mai confortabil. Deci care ar fi scorul unui Cruiser 35 in Germania, bineinteles cumparat prin Blue Marine, si care ar fi complicatiile coborarii cu el pe Dunare de care spuneai? Stii cumva si detalii despre inmatricularea in Cipru? Spasiba :)
Salutare Vali , multumesc pentru cuvintele frumoase .
Raspuns : excelenta ideea de a-ti muta familia in Egee ! Ai trai pe barca si ai face si un banutz , minim 5 luni pe an . Insa ar fi un fel de semi-piraterie , pentru ca nu ai plati impozite statului grec ( nu-i asa ? ) .Insa noi suntem haiduci de mult , asa ca e foarte probabil sa functioneze perfect. S-a facut asta in Croatia si se face si in Grecia . Pret pentru 35 Cruiser : 74.900 Euro - in noiembrie ( promotie ) si apoi 77.900 - standard . Ar mai trebui adaugate optionale de inca 7-8000 .Rezulta un total de apx. 85.000 Euro. Daca
bugetul asta nu suna inconfortabil , am celelalte solutii ( Cyprus flag ).
RobertAmbrozie
3 Nov 2008, 03:50 AM
Hai sa discutam putin de 31 Cruiser. Pretul de 55 000 la fabrica mi se pare mai mult decat atragator. De fapt cam asta a facut Bavaria, a inceput democratizarea velierelor, prin optimizarea costurilor. Cateva pareri personale, bineinteles subiective:
Ce-mi place: pretul, finisajele perfecte, echiparea Rutgerson, interiorul spatios si lucrat excelent in lemn exotic si okoume, guvernarea cu timona, oglinda cu platforma basculanta, si cel mai mult motorul Volvo saildrive.
Ce nu-mi place: prea mica pentru charter, greementul "back swept spreaders", adica cruceta in unghi si doar o pereche de sarturi inferioare, carma suspendata neprotejata, lipsa placii de distribuire a efortului la buloanele chilei, si chainplate-urile pupa firave.
Am inteles oare corect ca are ca echipare standard genovez + foc roller si randa?
Cateva poze :):
31 Cruiser a fost si ramane best sellerul ultimei perioade . Are pret bun si e o bijuterie . Faptul ca nu iti place fiind prea mica pentru charter este de inteles si ai dreptate . Dar a fost conceputa pentru family , as first "big" boat.
Cruceta in unghi ajuta la eliminarea oscilatiilor catargului (pumping) , efortul la buloanele chilei se distribuie pin saibe generoase , iar chain plate-urile pupa au fost dimensionate corect , cred eu . Ca echipare std are rollfoc cu genovez si randa , si alegi varianta randei ( se poate rula in catarg sau nu )-optional. Nu am inteles ce nu iti place la carma ...cum ar trebui sa fie protejata ? E o barca buna , merge bine , s-au castigat si curse cu ea , iar familiile cu copii se simt exceptional pe ea . Face parte din familie .
Volvo saildrive este solutia general-folosita de Bavaria . Fotografiile de la RBS 2008 sunt foarte frumoase , multumesc.
Salut Robert. Daca as face charter in Egeea, sigur va trebui sa respect toate regulile de acolo. Deci ar trebui sa fiu autorizat, si sa platesc ce trebuie, adica licenta, impozite, marine etc. Cred ca ar fi posibila si afilierea la o firma mare, cum fac taximetristii (app, ce fel suna, taxime-TRISTII :D, cred ca la noi ar suna yacht-VESELII :) ). In cazul asta, depinde de conditiile oferite de ei, caci avantajul meu ar fi ca as aduce clienti din Ro, pentru ca si eu as prefera oricand un skipper roman, iar piata e complet descoperita la noi si are potential baban. Daca e prea costisitor sa activez legal, as merge blat, ca nu au cum sa ma verifice ei daca musafirii imi sunt prieteni sau clienti.
In primul rand noi vrem sa stam pe barca in Egeea pentru a scapa de jegul de pe uscat, si vrem intai sa ne asiguram financiar gasindu-ne de munca remote in IT undeva prin vest, iar charterul sa fie o imbinare a placutului cu utilul, fara sa depindem exclusiv de asta. Eu am stat veri intregi pe barca in trecut, fiind burlac si plimband gagici ;), si vreau sa fac asta si ca familist, dar plimband doar cele 2 gagici pe care le am acum: soata si cocutza :), sau eventuali clienti. Chiar daca momentan nu avem bani destui, pretul lui 35 Cruiser cred ca e bun, raportandu-l la preturile uriase de acum 10 ani ale barcilor de 35'. Oricum pentru charter mai trebuie investiti ceva bani in barca. Daca as fi fost mai radical decat sunt acum (adica daca aveam cu 10 ani mai putin), mi-as fi vandut casa fara regrete si as fi trait doar pe apa. E bine totusi sa ai un cuibar de refugiu pe uscat. Oricum, momentan nu pot sa-mi iau vreun angajament in vederea cumpararii unei barci, ramanand sa rezolv intai reconversia profesionala, adica sa ma rup de dependenta de uscat. Asta din cauza ca pentru noi e fezabil sa avem o barca doar daca locuim pe ea.
Parerea mea despre 31 Cruiser e subiectiva, barca e excelenta din toate pdv, dar eu ma uit la orice barca raportand-o la barcile oceanice, caci inca mai am germenii lui Moitessier in mine. Amanuntele tehnice care spuneam ca nu-mi plac fac diferenta fatza de o barca oceanica. Pentru destinatia ei, 31 e mai mult decat ok, ca nu cred ca cineva si-ar lua familia in Circumterra pe asa ceva. Gandindu-ne la charter sau live-aboard pe timpul verii, si avand asigurate toate serviciile de intretinere, cheiaj, asigurare etc, pentru noi nu exista o varianta mai convenabila. Eu totusi sunt foarte pasionat de constructia de barci, si mi-as fi dorit sa-mi fac eu ceva care sa ma reprezinte, dar asta dureaza si prioritatea e familia. Oricum, sa vedem intai cum ne merg "ploile".
Fotografiile de la RBS 2008 sunt foarte frumoase , multumesc.
Dupa ce expresie aveai, cred ca si pe tine te enervau proastele alea de la Playboy :D. App, eu eram fraieru ala care te intreba daca "batul ala care tine panza nu loveste in sarma aia cate tine catargu" :). Adevaru e ca m-as fi bagat in seama, da erai prea ocupat cu tot felu de curiosi si nu era timp. Oricum, eram acolo cand cuplul ala tanar a cumparat Bavaria 31, si sincer m-am bucurat pentru ei. Spune-ne mai multe despre ei daca ati tinut cumva legatura.
norbih
3 Nov 2008, 08:11 PM
M-am dat cu un 31 Cruiser si pot spune ca pentru cruising e o varianta foarte buna.
Referitor la pret, cumparat la Marea Baltica din Germania, este de cel putin 70.000. Probabil cei 55.000 de la poarta fabricii sunt fara TVA?
Echiparea este de foarte buna calitate. Amenajarea interioara impecabila si surprinzator mult loc pentru o barca de 31 de picioare.
Performanta sub vele este la nivel de "cruising"... fair. Nu trebuie sa ne asteptam la rezultate deosebite la regatta.
:
Vali, cateva comentarii:
- guvernarea cu timona e treaba de gust/obisnuinta. Nu este necesara la o barca de aceste dimensiuni. La Rassy se poate alege.
- Nu inteleg dece consideri cruceta in unghi un dezavantaj? Din cate am inteles, daca cruceta este in unghi atunci straiul pupa nu este atata de solicitat. Daca acesta cedeaza catargul este inca sustinut.Te rog corecteaza-ma daca scriu prostii.
- In privinta distributiei efortului de la buloanele chilei ai perfecta dreptate. Asta si face barca sensibila la lovirea chilei. Acuma la sfarsit de sezon cand barcile au umplut peridocurile, am observat ca Bavaria (ca de altfel si alte barci moderne) niciodata nu sta pe uscat sprijinita pe chila. Sunt insa barci de alta fabricatie (X-Yacts, Rassy) la care nu este interzis sa fie asezate pe chila.
Norbert
Salut Norbert, bine ai venit pe aici :). Si mie imi place tare 31 Cruiser, e o barca de placere superba, si cand spuneam de greement, era o apreciere subiectiva. Nu te corectez, ca ai dreptate. Si eu aveam la barca mea acelasi greement, chiar fara strai pupa, dar asta stiu ca e un greement pentru conditii mai soft, si in plus nu-mi place ca limiteaza cursa ghiului la vant portant. Cel mai sanatos greement cruise de sloop sau cutter pentru offshore cred totusi ca e masthead-ul cu 1 sau 2 straiuri prova, 4 sarturi inferioare care pornesc de sub cruceta fara unghi, 2 sarturi care trec peste cruceta, si 2 pataratine spre pupa, care e improbabil sa se rupa amandoua odata. Cam asta au barcile cruise oceanice cu un catarg, iar greementul fractionat cu una sau mai multe crucete in unghi cica ar fi folosit mai mult la cruiser-racere.
Eu sunt fan al echei simple oricand, fiindca simt barca, dar timona de pe Bavaria iti da totusi senzatia de capitan, mai ales cand esti incepator, n'est-ce pas? Daca iei oameni in charter, iti dai seama ce mandri sunt atunci cand tin ei timona, asa cum au vazut in Onedin sau Toate panzele sus :).
Imbinarea chilei cu corpul este o zona sensibila la barci de tipul Bavariei, cu chila turnata din fonta si prinsa cu buloane de barca. Citind rapoartele despre accidentul ala din Adriatica, cred ca la Bavaria s-a optat pentru solutia cea mai economica prevazuta de normative, si asta se reflecta in pret. Treaba e ca eforturile din zona aia nu sunt doar pe verticala, ci si laterale, si ar fi fost buna o placa de ranforsare care sa sustina buloanele si in plan transversal, ca saibele alea n-au cum sa opreasca formarea de joc lateral in timp. Oricum, daca mi-as lua o Bavaria, i-as pune eu o placa suplimentara.
RobertAmbrozie
4 Nov 2008, 12:46 AM
Salut Robert. Daca as face charter in Egeea, sigur va trebui sa respect toate regulile de acolo. Deci ar trebui sa fiu autorizat, si sa platesc ce trebuie, adica licenta, impozite, marine etc. Cred ca ar fi posibila si afilierea la o firma mare, cum fac taximetristii (app, ce fel suna, taxime-TRISTII :D, cred ca la noi ar suna yacht-VESELII :) ). In cazul asta, depinde de conditiile oferite de ei, caci avantajul meu ar fi ca as aduce clienti din Ro, pentru ca si eu as prefera oricand un skipper roman, iar piata e complet descoperita la noi si are potential baban. Daca e prea costisitor sa activez legal, as merge blat, ca nu au cum sa ma verifice ei daca musafirii imi sunt prieteni sau clienti.
.
In momentul in care incepi sa te hotarasti , discutam detaliat toate aspectele .E foarte sigur ca toti clientii romani ar prefera un skipper roman , dar e la fel de sigur ca grecii ar prefera sa nu existi prin preajma , ca sa nu le strici piata . Presupun , insa , ca nu vrei sa pui in practica acest plan in 2009 , de aceea vei avea posibilitatea sa studiezi cazuri concrete exersate acolo inainte sa te decizi. In orice caz , e fezabil.
RobertAmbrozie
4 Nov 2008, 12:49 AM
Dupa ce expresie aveai, cred ca si pe tine te enervau proastele alea de la Playboy :D. .
Fetele isi faceau meseria si...atrageau priviri :D >
Insa e adevarat ca nu le-as fi luat acasa :D
RobertAmbrozie
4 Nov 2008, 12:57 AM
"batul ala care tine panza nu loveste in sarma aia cate tine catargu" :). .
Hai sa iti spun cum cred eu ca e cu "batul" ala care tine panza si loveste in sarme. Avantajele crucetei orientate spre pupa , respectiv a sarturilor sunt mai mari decat dezavantajul cauzat de faptul ca "batul ar putea da in sarme " Pe vant de pupa se poate monta spinnaker si atunci nu mai conteaza prea tare cele cateva grade pierdute de ghiu . Insa stabilitatea catargului ( si descarcarea mai uniforma a fortelor in sarturi si straiuri ) este un deziderat mai important . Asta , cel putin in opinia celor de la J&J , proiectantii barcii . Si eu subscriu .
RobertAmbrozie
4 Nov 2008, 01:04 AM
Oricum, eram acolo cand cuplul ala tanar a cumparat Bavaria 31, si sincer m-am bucurat pentru ei. Spune-ne mai multe despre ei daca ati tinut cumva legatura.
Cuplul ala tanar poseda acum o preafrumoasa Bavaria 31 Cruiser ce le-a facut bucurii toata vara . Ei o sa-mi ramana pentru totdeauna in amintire pentru ca ei sunt aceia care , dupa o prima iesire pe mare , mi-au spus : " Ne-a placut tot , e minunat , atat de mult incat nu ne-a mai placut uscatul , cand ne-ati adus inapoi " Iar proprietarii reali ai barcii sunt cei din poza :)
RobertAmbrozie
4 Nov 2008, 01:36 AM
- In privinta distributiei efortului de la buloanele chilei ai perfecta dreptate. Asta si face barca sensibila la lovirea chilei. Acuma la sfarsit de sezon cand barcile au umplut peridocurile, am observat ca Bavaria (ca de altfel si alte barci moderne) niciodata nu sta pe uscat sprijinita pe chila. Sunt insa barci de alta fabricatie (X-Yacts, Rassy) la care nu este interzis sa fie asezate pe chila.
Hello , Norbert , bine ai venit .
Nicaieri , in lume , nu exista nici o interzicere privind barcile Bavaria , cu o singura exceptie : e interzis sa minti despre ele .
De aceea , nu pot minti si iti spun adevarul : suntem niste inconstienti si am depozitat toate barcile noastre pe cheu , sprijinite temeinic pe derivor . Stiu ca au tone multe , de aceea imi cer iertare ca un corp gratzios din fibra de sticla se sprijina pe un corp masiv si solid din fonta . Probabil corpul superior va strivi cu brutalitate corpul inferior. Sa vedem cand. Daca nu se intampla pana la anu' am decis sa le aruncam in apa , ca nu-s bune .
norbih
4 Nov 2008, 06:02 PM
Hello , Norbert , bine ai venit .
Stiu ca au tone multe , de aceea imi cer iertare ca un corp gratzios din fibra de sticla se sprijina pe un corp masiv si solid din fonta .
Salut Robert,
Eu scriu ce am constatat personal. In zilele urmatoare, daca se opreste ploaia, voi incerca sa fac cateva fotografii... Asta pe langa faptul ca am un prieten care se ocupa de pastrarea yachturilor pe perioada iernii, acesta este business-ul lui si inclin sa cred ca stie ce face si de ce evita sa aseze majoritatea (subliniez, majoritatea) barcilor pe chila. Nu este doar cazul Bavaria, la fel e si la Hanse, etc.
Lucrurile nu stau chiar asa cu s-ar putea intelege din cele scrise de tine.
Pe site-ul Bavaria Yachtbau la 31 cruiser scrie greutate totala 4700 kg, balast 1100 kg. Deci corpul tau masiv si solid din fonta are 1100 kg pe care se sprijina 3600 kg de "corp gratzios din fibra de sticla"! Te rog corecteaza-ma daca gresesc cu ceva in aceste calcule!
Nu cred ca sa intampla ceva cu o barca noua, un an, doi, trei. Dar in timp? Ce se intampla peste 10 ani?
Norbert
RobertAmbrozie
4 Nov 2008, 09:00 PM
Salut Robert,
Eu scriu ce am constatat personal. In zilele urmatoare, daca se opreste ploaia, voi incerca sa fac cateva fotografii... Asta pe langa faptul ca am un prieten care se ocupa de pastrarea yachturilor pe perioada iernii, acesta este business-ul lui si inclin sa cred ca stie ce face si de ce evita sa aseze majoritatea (subliniez, majoritatea) barcilor pe chila. Nu este doar cazul Bavaria, la fel e si la Hanse, etc.
Lucrurile nu stau chiar asa cu s-ar putea intelege din cele scrise de tine.
Pe site-ul Bavaria Yachtbau la 31 cruiser scrie greutate totala 4700 kg, balast 1100 kg. Deci corpul tau masiv si solid din fonta are 1100 kg pe care se sprijina 3600 kg de "corp gratzios din fibra de sticla"! Te rog corecteaza-ma daca gresesc cu ceva in aceste calcule!
Nu cred ca sa intampla ceva cu o barca noua, un an, doi, trei. Dar in timp? Ce se intampla peste 10 ani?
Norbert
Norbert , tendinta de a NU aseza barcile pe chila nu este noua . Ea vine de demult , de cand barcile erau din lemn iar imbinarile aveau si ele gradul lor de mobilitate . Barcile nu se simt bine oricum pe uscat , asta e clar . Dar asta nu inseamna ca exista vreo vulnerabilitate majora in privinta asezatului pe derivor . Centrul de greutate al barcii , atat pe apa cat si pe uscat se situeaza undeva in zona derivorului . Iar corpul barcii se sprijina cu 2-3 picioare / fiecare bord ( oblice sau nu ) , situate in lateral .
Si , sigur ca exista o sensibilitate in zona de imbinare derivor lestat /corpul barcii , dar ea este minora in comparatie cu alte zone si puncte sensibile ale unei barci cu vele .
Constructorii cunosc aceste zone sensibile si gasesc solutii tehnice si de proiectare astfel incat sa nu se creeze probleme . In orice caz ESTE NORMAL sa existe jocuri foarte mici in aceasta zona . Buloanele de prindere se strang cu piulite serioase , iar tehnicienii nostri le verifica atat la prima dare la apa , cat si periodic dupa aceea .
Ceea ce vreau sa spun este ca nu trebuie sa se creeze o falsa problema . Barcile sunt facute sa se navigheze cu ele in conditii de siguranta , conform clasei de constructie " A " . Daca cineva isi bate joc de o barca si se urca pe stanci cu ea sau o pune pe uscat la plaja si o lasa in voia valurilor sigur ca incep sa apara probleme in multe locuri . Dar daca proprietarii au grija de ele , iar dealerii isi fac treaba bine la reviziile sezoniere , barcile pot fi mentinute in bune conditii multi ani .
Insa , problemele apar la firmele de inchirieri care au flota mare si clienti multi . Cine a fost acolo ,stie ca poti inchiria usor o barca si poti pleca cu ea fara sa se verifice foarte aspru cunostiintele tale . Si sunt zeci de cazuri de inconstienti care le distrug , pur si simplu , in fiecare sezon . Dupa 2-3-4 ani de exploatare , firmele acestea le dau o fata comerciala , mai schimba pe ici pe colo , lustruiesc inoxurile si le prezinta drept chilipiruri . Iar fraierii ...atrasi de pretul mic , fug sa cumpere. Nu iti suna cunoscut? Nu asa se intampla si pe piata auto ? Grecia si Croatia ( mai ales ) sunt pline de astfel de barci
"obosite" , dar nu foarte vechi.
Concluzie : corpul unei barci moderne are , in zona de prindere a derivorului lestat ( a chilei ) , atat o grosime foarte mare cat si diferite metode de ranforsare locale ( placi , traverse , frame-uri , etc ) Nu e obligatoriu sa fie vizibile , pot fi cuprinse in structura laminata , dar sigur exista ! Cu toate acestea , exista sansa , ca anumiti "navigatori" , pur si simplu sa le oboseasca sau chiar sa le distruga .
RobertAmbrozie
4 Nov 2008, 09:07 PM
Inca ceva : exista barci de curse care au un derivor lung , fin si subtire , care se termina cu un lest/ bulb in forma de ghiulea . Evident ca nimeni nu e nebun sa aseze barca pe acest tip de derivor .
RobertAmbrozie
4 Nov 2008, 09:11 PM
Si , ca sa ajung si la ceea ce nu a fost ok deloc : ai sugerat cumva ca spre deosebire de Bavaria , alte barci nu au aceasta vulnerabilitate , incercand sa faci deci , o judecata de valoare .
Nu ti se pare tendentioasa ? Acum pe bune ...
norbih
5 Nov 2008, 12:08 PM
Si , ca sa ajung si la ceea ce nu a fost ok deloc : ai sugerat cumva ca spre deosebire de Bavaria , alte barci nu au aceasta vulnerabilitate , incercand sa faci deci , o judecata de valoare .
Nu ti se pare tendentioasa ? Acum pe bune ...
De acord, dar o diferenta de valoare exista intre diferitii producatori!
Unii vand comfort, altii pret, altii o constructie robusta, altii viteza, etc.
Nu poti sa le ai pe toate!
Dar daca discutam valoare, care sunt, dupa opinia ta, cele trei puncte tari ale Bavaria?
RobertAmbrozie
5 Nov 2008, 01:11 PM
E un pic prea simplista abordarea ,in sensul ca intotdeauna exista o analiza multi-criteriala , insa incerc sa iti raspund : Bavaria ofera de ani multi barci MODERNE ( primul punct tare ) , echipate cu echipamente de excelenta CALITATE ( Volvo , Selden , Elvstrom, Lewmar , Rutgerson , Raymarine,etc inclusiv finisajele din lemn masiv produse de fabrica ) - al doilea punct tare , la un PRET mai bun decat orice alt producator - al treilea punct tare .
Asta e ca si cum m-ai intreba ce masina e mai buna : VW Passat sau Ferrari Testarossa ? Tu ce masina conduci ? Nu cred ca Ferrari...asta inseamna ca masina ta e proasta ? Serios...Bavaria este cel mai mare santier producator de barci cu vele din lume ! E firesc sa starneasca invidii si critici , dar hai sa nu ajungem in derizoriu ...
RobertAmbrozie
5 Nov 2008, 01:31 PM
Si , inca ceva : imi cer scuze apriori pentru patosul cu care vorbesc despre Bavaria . E firesc , eu sunt cel mai mare admirator al acestui brand din Romania . De aceea ...sunt patimas .
Insa , admir cu sinceritate si barcile produse de altii , in special Halberg Rassy si alti producatori nordici . Toti producatorii se starduiesc sa faca un produs bun , insa unii reusesc mai bine , cu mai multa judecata si cu mai multa pasiune...
norbih
5 Nov 2008, 01:59 PM
Si , inca ceva : imi cer scuze apriori pentru patosul cu care vorbesc despre Bavaria . E firesc , eu sunt cel mai mare admirator al acestui brand din Romania . De aceea ...sunt patimas .
Multumesc pentru sinceritate!
RobertAmbrozie
6 Nov 2008, 10:19 PM
Cu placere , admiratia pentru Bavaria nu ma impiedica sa imi placa si alte barci . Insa senzatia de cald , de confort , de luminozitate , de stil , pe care o am intr-o Bavaria nu am gasit-o pe barci care sunt comparabile ca pret . Si nici la calitati nautice nu sta rau...
RobertAmbrozie
7 Nov 2008, 10:01 AM
Pentru toti cei care doresc sa comunice si despre alti producatori celebri de barci cu vele , am propus thread-uri specifice .
La ataaaaaaaaac !
RobertAmbrozie
7 Nov 2008, 04:46 PM
Iata cel mai evoluat model de la Bavaria :
http://www.bavaria-yachtbau.com/index.php?id=1304&L=1 , cum vi se pare ?
RobertAmbrozie
8 Nov 2008, 02:08 AM
:) buna seara
marcelvox
9 Nov 2008, 03:10 PM
doar o intrebare,daca se poate sa ma ajutati,vreau sa-mi cumpar un velier mic gen bavaria 31. problema: vreau sa-l folosesc pe dunare si am inteles ca nu prea e vant.Mentionez ca ar fi prima mea barca si as folosi-o in special pe sectorul turnu-severin/moldova-noua :sail:
mariani
9 Nov 2008, 04:52 PM
Iata cel mai evoluat model de la Bavaria :
http://www.bavaria-yachtbau.com/index.php?id=1304&L=1 , cum vi se pare ?
E frumoasa, nu incape discutie, dar ... ca mai toate modelele Bavaria e ghiftuita de decupari in punte. Nu zic, e luminoasa la interior ceea ce e super ptr cei ce fac voiaje scurte in concediu.
Nu-mi spuneti ca decuparile sunt intarite si ca structura e calculata si proiectata sa reziste .... Stim toti lucrul acesta. Dar- un concetrator de tensiune e concetrator de tensiune ...
Eu, ca un adevart adept al cruiserului de cursa lunga, din tabla ... ma declar sceptic. E frumos dar nu cred ca nu e sanatos (seaworthy) .... mai ales alea aproape de catarg ...
RobertAmbrozie
9 Nov 2008, 10:18 PM
doar o intrebare,daca se poate sa ma ajutati,vreau sa-mi cumpar un velier mic gen bavaria 31. problema: vreau sa-l folosesc pe dunare si am inteles ca nu prea e vant.Mentionez ca ar fi prima mea barca si as folosi-o in special pe sectorul turnu-severin/moldova-noua :sail:
Daca locuiesti aproape de Dunare si simti sa ca diresti sa ai un velier , il vei avea ! Exista veliere mici pe tot cursul Dunarii ( si in Germania si la Viena , la Budapesta sau la Belgrad ) . Sigura ca Dunarea are si curenti , si senal navigabil in care nu prea poti sa faci toate maneverele pe care le-ai dori , iar vantul poate sa iti fie de multe ori inconfortabil . De fapt nu e neaparat o problema de meteo , cat , mai ales , de spatiu de manevra . Insa orice velier are si un motor care te va ajuta de multe ori. Cu mare placere putem sta de vorba despre un Bavaria 31, pentru ca , intr-adevar asta ar fi modelul cel mai potrivit . Si avem unul pe stoc intr-o configuratie excelenta . Cum ai vrea sa ajunga la tine toate informatiile ?
RobertAmbrozie
9 Nov 2008, 10:27 PM
E frumoasa, nu incape discutie, dar ... ca mai toate modelele Bavaria e ghiftuita de decupari in punte. Nu zic, e luminoasa la interior ceea ce e super ptr cei ce fac voiaje scurte in concediu.
Nu-mi spuneti ca decuparile sunt intarite si ca structura e calculata si proiectata sa reziste .... Stim toti lucrul acesta. Dar- un concetrator de tensiune e concetrator de tensiune ...
Eu, ca un adevart adept al cruiserului de cursa lunga, din tabla ... ma declar sceptic. E frumos dar nu cred ca nu e sanatos (seaworthy) .... mai ales alea aproape de catarg ...
Sigur ca barca e frumoasa ... insa nu poate fi DECAT sanatoasa .
Cateva aspecte semi-tehnice 1. tehnologiile moderne permit realizarea unor structuri cu proprietati spectaculoase , fara sa trebuiasca sa semene cu un tanc pentru asta . 2. Cred ca rol structural au mai ales elementele care fac parte din osatura barcii , si nu puntea in sine . 3. Catargul se sprijina pe talpa lui ( care are legatura directa cu chila , prin intermediul pontilului ) si este bine stabilizat de straiuri si sarturi . Nu cred ca puntea are legatura cu catargul, altfel nu ar putea functiona o barca deschisa ( nepuntata ) cu vele...
Nici un institut de certificare nu ar omologa ceva care nu are un grad de siguranta de minim 200% ...
mariani
10 Nov 2008, 01:41 AM
Nu vreau sa arunc cu noroi in Bavaria. Ma simt penibil sa analizam asa lucrurile. Chiar nu am pregatirea si nu ma consider 100% pregatit ptr asa ceva. Dar totusi "puntea are legatura cu catargul" ; in zona in care acesta pentreaza puntea, preia o parte forte din solicitarile pe directia transversala axei catargului. Si e pacat sa nu faca asta.
Acum ... eu unul nu am vazut modelul de element finit cu care meseriasii de la Bavaria isi fac socotelile. Cred ca o fi acolo oameni in stare de ceva asa de simplu. sunt SIGUR ca le ies socotelile si cu un coeficient de siguranta 4.
Zic numai : daca nu era asa de gaurita, puntea era sanatoasa "ca un tanc" si inauntru era lunima ca-ntr-un cavou. Dar s-ar putea ca pe ocean sa punem un pret mai mare ca pe uscat cand vorbim siguranta etanseitatii decuparilior.
RobertAmbrozie
10 Nov 2008, 09:52 AM
Toate modelele de la Bavaria sunt proiectate de firma cea mai reputata din lume , firma Seaway / J&J Design , creata in 1983 de catre Jernej si Japec Jakopin.
Ii gasiti aici : http://www.seaway.si/ Va rog , vizitati site-ul lor , vizionati atat lista proiectelor facute in ultimii 25 ani cat si toate detaliile tehnice , constructive sau descriptive cu privire la procese . Ei sunt cei mai buni din lume .
Cat despre discutia noastra , oceanul are o atitudine un pic diferita fata de o barca cu vele , in comparatie cu atitudinea pe care o are fata de un vapor comercial . Din simpatie pentru barcile cu vele , oceanul nu tinde sa acopere puntea acestora pentru ca barcile tin nasul pe sus...
Mai in gluma , mai in serios , ca sa fiti increzator in atitudinea nemtilor despre siguranta etanseitatii decuparilor ...v-as invita sa vizitati site-ul producatorului Lewmar , cea mai mare companie din lume ce produce componente pentru industria nautica . Ei produc hublorile , cabestanele , vinciurile , sistemele de guvrenare si multe alte componente pe care Bavaria le monteaza pe barci .
Ei spun despre gama de hublori in dicutie : " With its classic style, the Ocean Hatch is fitted to thousands of boats around the world. Its rugged construction provides the ultimate protection against the elements, whatever conditions you might face."
Dar studiati un pic si gama de hublouri "Flush" , ca design de ultim racnet pe piata : http://en.lewmar.com/products/index.aspx?lang=1&page_id=401 .
Iar Lewmar este compania care spune : "The technologies developed by Lewmar for today's Volvo, Vendee and America's Cup challenges will be integrated into the mainstream products of tomorrow. Recent investments in sophisticated, state-of-the-art manufacturing equipment over the last few years has been undertaken to enable the company to offer consistently the highest levels of quality in the industry"
Si eu ii cred .
Confortul inseamna , printre altele , multa lumina ( nu zicea Gothe : "licht , mehr licht " ? ). Ei bine , pentru acest deziderat cele mai destepte minti din aceasta industrie cauta si gasesc cele mai bune si mai sigure solutii . Asta voiam sa spun .
mariani
10 Nov 2008, 11:26 AM
De acord, de aceea sunt barcile Bavaria atat de apreciate worldwide. Tot respectul meu pentru aceasta atitudine profesionista care caracterizeaza poate toate produsele nemtesti de la idee pana la post-vanzare.
Am un singur DAR: acesta tehnologie isi are si costurile dar si riscurile ei uneori. La fel cum si simplul isi are avantajele dar si dezavantajele (corect nu?) sale.
RobertAmbrozie
10 Nov 2008, 12:07 PM
Progresul tehnologic are atat riscuri cat si costuri .
Va reamintesc ca Alfred Nobel , inventatorul dinamitei , a aruncat in aer cateva laboratoare si fabrici , ba chiar un accident a provocat moartea tragica a fratelui sau , iar familia sa a traversat 2 falimente . La un moment dat autoritatile l-au obligat sa isi mute laboratoarele pe o barja , in mijlocul uni lac , departe de oras . Dar pana la urma a stabilizat nitroglicerina amestecand-o cu nisip . Simplu , nu ?
Iar rezultatul a fost o inventie care a schimbat lumea .
Din fericire pentru noi , companiile producatoare de yachturi si componente au programe de cercetare finantate serios , si ( datorita concurentei ) se straduiesc sa ofere cele mai bune produse . Au la dispozitie atat barci obisnuite de teste dar si competitiile celebre si dure in care se testeaza cele mai noi tehnologii ( ca la piata auto - Formula1 ) . Insa , datorita reglemetarilor foarte stricte in domeniul naval -maritim , studiile sunt mult mai elaborate iar produsele introduse pe piata sunt mult mai sigure . Noua nu ne ramane decat sa ne bucuram de ele .
Eu am constatat destul de des ca barcile , in conditii foarte dure , se comporta mult mai bine si rezista mult mai mult decat oamenii care le conduc . Asta se datoreaza tocmai faptului ca sunt construite foarte bine , de catre constructori cu mare traditie , bazate pe proiecte foarte bine gandite .
RobertAmbrozie
12 Nov 2008, 05:09 PM
Bavaria trece printr-o perioada in care multiplica masiv posibiliatile de oferta privind amenajarea interioara a barcilor .
Ce culori ( esente ) de lemn ati prefera pentru mobilierul si designul interior ? mahonul este inca in moda ? tapiterii albastre sau bej ? Interior minimalist sau mai catre stilul "marinaresc" , clasic ?
RobertAmbrozie
16 Nov 2008, 01:14 AM
Va marturisesc ca sunt un pic dezarmat de faptul ca totusi nimeni
- NIMENI !!! - nu a raspuns la invitatia de a ajunge in weekend la Mangalia pentru a ne da cu barca cu vele...
Era complet gratis , barca este mare si noua - Bavaria 50 Vision - si puteati sa veniti pur si simplu . Vremea nu era rea , ba chiar Duminica va fi insorit .
Dragii mei , sa va mai spun ceva : pe undeva eram 100% convis ca nimeni nu va raspunde efectiv acestei invitatii , de aceea ma aflu in Bucuresti .
Insa refuzam sa cred ...Iar daca 1 persoana , oricine , ar fi zis ca vine , as fi facut maxim 2 ore si jumatate pana la Mangalia .
O sa imi permit sa va spun ca barcile cu vele sunt cele mai rele amante . Iti fura , mintea , imaginatia , ...totul . Daca nu le dati ceea ce vor de la voi , va vor parasi fara remuscari pentru a inocula alt nevinovat.
Eu nu mai am scapare...
Vali
16 Nov 2008, 08:00 PM
Mihai poate confirma, ca e de meserie, de 2 zile ma innebuneste o masea, si abia maine pot sa merg s-o tratez. Lasa ca de-acum la vara o sa mai avem ocazia, adevarul e ca in noiembrie nu prea e de dat pe mare cu vela. Am vazut pe vremuri la Odessa cum se dadeau rusii cu velierul pe mare pe frig de -10 grade, dar aia fac baie la copca, si deci sunt obisnuiti cu asemenea extremisme.
RobertAmbrozie
17 Nov 2008, 12:25 AM
Sunt convins ca nu ne sperie pe noi 2 stropi reci.... Mentin invitatia la Mangalia si pentru zilele urmatoare...
RobertAmbrozie
22 Nov 2008, 11:25 PM
Ieri si astazi am dezarmat majoritatea barcilor pe care le avem la Mangalia ... Insa am mai lasat una in functiune - 40 Cruiser , pentru ca sunt sigur ca vor veni si zile frumoase de iesit pe mare..!
RobertAmbrozie
26 Nov 2008, 06:21 PM
se facuse deja , rexsailor... Tocmai ai scris pe un thread numit "Bavaria"...
Cat despre mine , nu e nevoie de nimic scris in titluri .
Ca sa fim bine lamuriti , nu eu contez , ci proprietarii de barci , care isi traiesc si isi savureaza aceasta pasiune cu toata bucuria lor. Despre asta e vorba...
De aceea nu iti doresc sa ramai doar la hidrobiciclete , cum ziceai undeva ...
DanutzaZpr
27 Nov 2008, 02:28 PM
LA MULTI ANI! Robert! sanatos, voios si plin de "succesuri". Sa dea domnu sa vinzi barci /an cati ani ai implinit si tot ce-ti doreste sufletzelul sa fie pentru tine!!!
Vant prielnic in tot ce intreprinzi!!
P.S Traditionalul salut : Traiti-ar ce ai sub chila si deasupra ei!!!!
Pilgrim
28 Nov 2008, 12:18 AM
La multi ani Robert , sanatate si multe succese in activitate...:noroc:
RobertAmbrozie
28 Nov 2008, 10:23 AM
LA MULTI ANI! Robert! sanatos, voios si plin de "succesuri". Sa dea domnu sa vinzi barci /an cati ani ai implinit si tot ce-ti doreste sufletzelul sa fie pentru tine!!!
Vant prielnic in tot ce intreprinzi!!
P.S Traditionalul salut : Traiti-ar ce ai sub chila si deasupra ei!!!!
Multumesc mult , Danutza ! Si tie , tot ce iti doresti !
RobertAmbrozie
28 Nov 2008, 10:25 AM
La multi ani Robert , sanatate si multe succese in activitate...:noroc:
Multumesc mult ! Tot ce iti doresti !
x_petrolist
7 Dec 2008, 09:47 PM
Salut Robert. Ma bucur ca ai revenit pe forum si sper ca nu te-ai suparat prea tare de "gluma" cu Rho ... 22. Personal nu am nici o legatura cu ei sau alte organizatii sau corporatii .... in afara de cea la care lucrez ..... hahaha .... si banca, si comp. de asigurari, etc.
Deci inaca o data bine ai revenit si toate cele bune ....
a .... da .... am uitat .....
nu mai fi masochist .... fii tu insuti ....
RobertAmbrozie
8 Dec 2008, 12:29 PM
Multumesc ! Am revenit acum dupa o absenta de doar cateva zile ( in care nu v-ati plictisit , am vazut ) ...pentru ca in aceste zile am facut o mare nebunie . Am luat de la Mangalia si am adus in Bucuresti cea mai mare barca cu vele ce a fost vreodata expusa la o expozitie in Romania. - Bavaria 50 Vision . Si am expus-o cu catargul ridicat ( 22,50 metri )si cu velele sus , in interiorul unei cladiri ! Toata organizarea , logistica si participarea efectiva la expozitie m-au facut sa nu mai am atat de mult timp .
Smokey
8 Dec 2008, 12:39 PM
Multumesc ! Am revenit acum dupa o absenta de doar cateva zile ( in care nu v-ati plictisit , am vazut ) ...pentru ca in aceste zile am facut o mare nebunie . Am luat de la Mangalia si am adus in Bucuresti cea mai mare barca cu vele ce a fost vreodata expusa la o expozitie in Romania. - Bavaria 50 Vision . Si am expus-o cu catargul ridicat ( 22,50 metri )si cu velele sus , in interiorul unei cladiri ! Toata organizarea , logistica si participarea efectiva la expozitie m-au facut sa nu mai am atat de mult timp .
Poze, poze ...
RobertAmbrozie
8 Dec 2008, 12:54 PM
cateva poze de la incarcare ...
RobertAmbrozie
8 Dec 2008, 01:57 PM
Si cateva poze din interiorul cladirii , inainte de amenajare ...
skipper
8 Dec 2008, 02:08 PM
cateva poze de la incarcare ...
Cam cat costa un transport din asta agabaritic Ct-B?
RobertAmbrozie
8 Dec 2008, 02:23 PM
Cateva mii de euro , depinde mult de dimensiunile de gabarit ( mai putin de greutate ) . Costa mult autorizatiile speciale .
RobertAmbrozie
12 Dec 2008, 02:51 PM
Iar cateva fotografii de la expozitia propriu-zisa gasiti aici :
www.luxuryshow.ro
Smokey
12 Dec 2008, 02:57 PM
Iar cateva fotografii de la expozitia propriu-zisa gasiti aici :
www.luxuryshow.ro
Da-ne si un feedback, ai vandut ceva? Ce clienti ai avut? Impressi generale?
RobertAmbrozie
12 Dec 2008, 03:11 PM
A fost o expozitie buna , insa lipsita de stralucire , pentru ca vremurile sunt ciudate . Insa au fost amatori , a intrebat multa lume , iar faptul ca am dus o barca de asemenea dimensiuni a fost intr-adevar un eveniment .
RobertAmbrozie
16 Dec 2008, 12:11 AM
un reportaj filmat despre expozitie , realizat de dailybusiness.ro , aici :
http://www.dailybusiness.ro/stiri-lifestyle/video-piata-romaneasca-de-lux-pierde-din-stralucire-in-2009-20374
cum vi se pare ca arata expozitia ? dar barca ?
Mihai
17 Dec 2008, 10:14 PM
Felicitari Robert pentru organizare. Chiar daca sunt adeptul barcilor unicat clasice din material lemnos si de dimensiuni mai mici, nu pot ignora frumusetea barcilor de serie si talie ceva mai mare. Cea prezentata era chiar regina balului din ce-am vazut in filmulet:).
RobertAmbrozie
18 Dec 2008, 02:01 PM
Multumesc pentru felicitari ! Pentru ca asta este ceea ce stim noi sa facem cel mai bine , am incercat sa fim la inaltime.
Noroc ca am avut un catarg de 24 metri , asa am atins inaltimea...dorita . Dar s-au mai straduit si altii , pe la barci cu motor , e adevarat .
In Romania , e destul de complicat ... sa vinzi barci cu vele . Se vede treaba ca sunt singurul ...indraznet , deocamdata .
Vali
18 Dec 2008, 02:15 PM
Din cauza asta ai respectul nostru, ca vinzi veliere, pentru ca troace cu motor se inghesuie sa vanda toti. Oricum, nu esti singurul, si la mai multi asemenea :).
RobertAmbrozie
7 Jan 2009, 06:25 PM
Multumesc pentru cuvintele frumoase , urez succes tuturor celor care se incumeta sa faca o afacere pe piata de ambarcatiuni si accesorii .
Urmeaza in februarie , la Bucuresti , o noua expozitie specializata , de data asta , pe ambarcatiuni.- 25 februarie -1 martie - Romaero Baneasa.
norbih
9 Jan 2009, 04:19 PM
Am auzit de la un dealer local ca Bavaria are 600 de barci in asteptare la Giebelstadt. Multi clienti au anulat comenzile. Robert, cum merge cu criza? E adevarat sau numai zvonuri? Scad preturile?
RobertAmbrozie
10 Jan 2009, 02:13 AM
Am auzit de la un dealer local ca Bavaria are 600 de barci in asteptare la Giebelstadt. Multi clienti au anulat comenzile. Robert, cum merge cu criza? E adevarat sau numai zvonuri? Scad preturile?
Criza majora este in zona pietei imobiliare si a pietei auto , mai ales in tarile in care aceste doua domenii erau mult exagerate de credite date de-a valma aproape oricui .
Barcile noi nu au fost si nici nu vor fi in criza majora , pentru ca aceasta piata se adreseaza oamenilor care nu mai fac investitii in casa sau masina , ci acelora care isi asuma ca isi pot permite un yacht de placere , intr-o perioada a vietii cand au rezolvat deja multe alte nevoi .
Ca sa nu divaghez foarte mult , Bavaria nu este deloc in criza din mai multe motive :
- pietele ei mari , traditionale ( Spania , Croatia , Grecia ) isi pastreaza caracterul dinamic , pregatindu-se de un sezon de charter foarte puternic si facand comenzi pentru primavara
- datorita productivitatii mari Bavaria isi poate adapta productia foarte usor catre modelele care se vor vinde mai bine ( poate modelele de mai mici dimensiuni - un pic mai ieftine ) , spre deosebire de producatorii mici care lucreaza 3 -4 saptamani la o barca si la care ritmul de productie e lent
- managementul nou al fabricii a adus cu sine concepte de design noi , modele noi ( realizate in cooperare cu BMW ) ce vor fi exterm de atragatoare in perioada urmatoare - vezi site-ul fabricii
Iar preturile nu au scazut , ci dimpotriva au o crestere de cateva procente , nu foarte multe , e adevarat . Nici vorba de 600 de barci in curte , nici nu ar avea loc . Bavaria produce circa 4000 barci / an , rezulta in medie 10-12/zi , exista zile in care numarul de barci ce asteapta sa fie livrate poate fi in jur de 50 - 60 in curte , nici nu ar incapea mult mai multe .
Sa fim seriosi , Bavaria chiar este cel mai mare producator din lume , are instrumente si metode sa isi adapteze productia la variatiile pietei , dar asta nu inseamana nimic dramatic , sunt fluctuatii care urmeaza unor cresteri din anii anteriori . Insa se schimba modele , se cuceresc noi piete ( Asia ? ) , se adapteaza tehnologii , si daca nici nemtii nu se mai descurca cu productia industriala , atunci ar trebui sa emigram pe Marte .
Daca doreste cineva pot trimite pe email lista de preturi oficiala din 2008 si cea noua de dupa 1 ianuarie 2009 pentru a observa diferentele .
Inca ceva : la Dusseldorf va avea loc in cateva zile cea de a 40-a editie a salonului nautic . Este expozitia "de casa " a santierului Bavaria , care isi va lansa noile modele . In fiecare an , in ultimii 5 ani , am fost acolo , asa cum voi fi si in acest an . Standul Bavaria a fost cel mai aglomerat ! Stim ca nemtii sunt nationalisti si e firesc sa fie asa . Dar nu erau numai nemti in stand...
O sa va aduc poze , sa vedeti cum arata sute de oameni care vor sa viziteze barcile .
Se vor lansa la Dusseldorf multe modele noi : Bavaria 43 si Bavaria 35 , Beneteau 31 , First 45 , CNB 60 , Delphia 26 , Dufour 45 , Feeling 55 , Grand Soleil 43 , Halberg Rassy 372 , Najad 505 si altele ..
Din pacate santierele care au anuntat oficial ca au probleme sunt fie santierele mici ( Dehler , Etap , Hanse ) sau cele destul de tinere pe piata
( Poncin Yachts - Harmony - evitarea falimentului ) si carora le-au scazut actiunile dramatic ( - 86% in cazul Hanse ) si care cauta investori si solutii . Dar si pentru ele vor fi solutii civilizate . Se vor face fuziuni , achizitii , schimbari de actionariat , ca pe orice piata in miscare .
Iata o copie dintr-un articol din presa de specialitate :
By IBI Magazine/Yachting Monthly
HanseYachts, one of Germany's leading yacht builders, predicts that the global recession will trigger a slump in sales as customers postpone plans to buy boats, according to a Bloomberg report.
"We don't think that the crisis will be over in half a year," chief financial officer Udo Potthast said. "It will be a longer process."
HanseYachts fired 110 employees in the second half of 2008 and about 70 of its remaining 500 staff are working shorter hours to compensate for a drop in orders. The world economy will shrink for the first time in almost 50 years this year, according to the Institute of International Finance.
In Germany, the world's largest exporter, the government has proposed stimulus measures to cushion the economy against recession, including paying half of employers' social insurance contributions for short-shift workers to discourage job cuts.
HanseYachts is using the shorter week to try to and hold its workforce together. The boatbuilder may take advantage of the government proposal to extend the current six months of truncated hours, Potthast said, adding that there are no plans to reduce the workforce further.
Yacht builders throughout Europe have been hurt because of lower demand for more expensive leisure activities such as sailing. Beneteau last month said it expects a 'pause' in profit growth as customers rein in spending on its yachts. The company also said temporary lay-offs affecting a total of 3,500 workers would begin this month.
Poncin Yachts, the French maker of Catana catamarans, was forced to seek bankruptcy protection last year after failing to reach an accord with its creditors and as demand for its Harmony sailboats slumped in countries such as Spain. Rodriguez Group, the maker of Mangusta and Leopard motor-driven yachts, also reported plunging sales last year and has been struggling to get rid of its stock of second-hand craft.
HanseYachts' shares declined 86 per cent last year as Germany, Europe's largest economy, fell into the worst recession in at least 12 years. The company, which went public in March 2007, has a market value of Ł21.1m.
Capacity utilisation should increase in the months ahead so that the company can reduce short-time work, Potthast said.
(8 January 2009)
Asta nu inseamna ca la Bavaria sunt petreceri si voie buna . E greu pentru toata lumea si nimeni nu doreste sa aiba probleme .Dar nu vor scadea preturile si nu se vor produce barci aiurea care sa zaca in curtea fabricilor . Iar piata se va regla , nici o problema , in primavara - vara .
Cine mai doreste articole din presa despre situatia din diverse santiere , poate sa-mi spuna si voi posta aici .
norbih
10 Jan 2009, 12:35 PM
Multumesc pentru reply! Interesant, nu am stiut ca Hanse a scazut cu 86%.
Apropos de Düsseldorf, merge careva la târg? Eu am o delegatie in zona dar inca nu am stabilit nimic concret.
Vali
11 Jan 2009, 10:25 AM
Apropos de Düsseldorf, merge careva la târg? Eu am o delegatie in zona dar inca nu am stabilit nimic concret.
http://forum.barcaholic.ro/showthread.php?t=251
Pentru cei care nu avem posibilitatea sa mergem, poate dati si voi macar ceva poze :).
RobertAmbrozie
11 Jan 2009, 04:21 PM
Eu voi fi la Dusseldorf , cine doreste sa vina poate sa imi dea un email sau un PM , sau un SMS , sau cumva de veste , ca tehnologia ne ajuta ...
Ca sa ne mai amintim de vara , puteti vedea un filmulet despre cum s-au facut filmari aeriene dintr-un elicopter telecomandat la o regata de yachting organizata anul trecut in Romania...:
http://www.youtube.com/watch?v=fG06V8gDk84
Va place muzica filmului ?
Admin
11 Jan 2009, 10:02 PM
Robert, din descrierea situatiei la Bavaria ai proiectat indirect un pic de imagine negativa asupra altor marci (ex: Hanse), asadar trebuie sa acceptam un drept la replica din partea celorlalti dealeri - daca si ei doresc acest lucru, bineinteles.
Pentru ca este o discutie mai larga (si sper sa se lase fara scantei) am deschis un thread separat: Criza de veliere in industria nautica (http://forum.barcaholic.ro/showthread.php?t=277).
Aici vor continua discutiile despre Bavaria.
Sailmarine
12 Jan 2009, 12:49 PM
http://www.youtube.com/watch?v=sU1qTwkDSjo
http://www.youtube.com/watch?v=qmRIrh2hK5U
Va plac? Sa va mai trimit?
A si sa nu uitam de Dusseldorf. Ne vedem acolo.
RobertAmbrozie
12 Jan 2009, 01:14 PM
Admin , hotaraste-te cum se plaseaza articolele despre criza pentru ca acum , pentru vizibilitate maxima , respectabilul domn Sailmarine a postat cu lacomie in ambele threaduri . In acest fel spera ca cineva sa il ia mai in serios . Eu cred ca un post despre cum se produc barcile la Hanse in contextul crizei are loc in " Criza in industria nautica " . Acolo o sa ii si raspund , de aceea cred ca aceasta discutie trebuie mutata de-adevaratelea acolo .
Admin
12 Jan 2009, 02:37 PM
Admin , hotaraste-te cum se plaseaza articolele despre criza pentru ca acum , pentru vizibilitate maxima , respectabilul domn Sailmarine a postat cu lacomie in ambele threaduri . In acest fel spera ca cineva sa il ia mai in serios . Eu cred ca un post despre cum se produc barcile la Hanse in contextul crizei are loc in " Criza in industria nautica " . Acolo o sa ii si raspund , de aceea cred ca aceasta discutie trebuie mutata de-adevaratelea acolo . Adevarat, ce-i legat de criza, in topicul separat (http://forum.barcaholic.ro/showthread.php?t=277). Asadar, am sters mesajul duplicat de aici.
Legat de povestea cu chila de mai jos ... discutam in continuare aici, e strict Bavaria. Daca discutia se lungeste voi face un topic nou, se pare ca e o problema care revine.
http://www.youtube.com/watch?v=sU1qTwkDSjo
http://www.youtube.com/watch?v=qmRIrh2hK5U
RobertAmbrozie
12 Jan 2009, 03:00 PM
Subiectul are o vechime de 5 ani si in acesti 5 ani a fost intors pe toate fetele si rasucit de mii de oameni in presa , pe internet si in salile de judecata . Concluziile au fost clare pentru toata lumea , sunt cunoscute si au fost intens dezbatute si in comunitatea de forumisti de aici. Toti cei care au denigrat public Bavaria au platit sume mari de bani drept daune .
Faptul ca Sailmarine a dat linkul catre un filmuletz pe you tube , ( filmuletz ce a fost dealtfel si el discutat intensiv aici si s-a tras concluzia ca nu e vorba de o barca Bavaria ) a fost doar un gest de suprema "oftica " din partea lui , pe modelul adolescentin : " baaaa , sor-ta ii cur(v)aaa ! " ...
Lucru ce e dranjant in sine , dar avand in vedere tineretea lui , e scuzabil .
L-am si atentionat asupra derizoriului la care se expune . Dar nu e nimic , e baiat bun .
RobertAmbrozie
12 Jan 2009, 10:49 PM
Iata un flimuletz , tot pe you tube mult mai interesant despre barcile Bavaria in general, despre santier si despre productia lor , in special :
http://www.youtube.com/watch?v=GIciQXXkd4Q
Cu ocazia asta veti vedea si robotii cei rai , dar si oamenii cei buni cum lucreaza frumos si cu grija nemteasca la barci . Deasemenea veti vedea si copacii aia din plastic din care se face mobila ( hahaha ) si veti mai vedea si cazurile de imponderabilitate in care barcile se toarna - nu se stie cum- intoarse .
Acum serios vorbind , e de remarcat si comentat inalta organizare a productiei , controlul meticulos al calitatii executiei si metodele moderne de proiectare .
Nu in ultimul rand curtea plina de braci ce asteapta sa fie livrate ...
Vali
12 Jan 2009, 10:53 PM
Am vazut filmuletul mai demult, si chiar ma pregateam sa-l postez :). Pentru un animal tehnic cum sunt eu, e o desfatare sa vad toata tehnologia CNC si automatizarea maxima a etapelor de lucru.
RobertAmbrozie
12 Jan 2009, 11:11 PM
Auzi domnu' Vali , nu executi o vizita la Dusseldorf ?
Sailmarine
13 Jan 2009, 12:02 AM
Faptul ca Sailmarine a dat linkul catre un filmuletz pe you tube , ( filmuletz ce a fost dealtfel si el discutat intensiv aici si s-a tras concluzia ca nu e vorba de o barca Bavaria ) a fost doar un gest de suprema "oftica " din partea lui , pe modelul adolescentin : " baaaa , sor-ta ii cur(v)aaa ! " ...
Despre ce barca este vorba daca tot a fost intens discutat???
Te rog sa satisfaci curiozitatea mea adolescentina :skip:
Lucru ce e dranjant in sine , dar avand in vedere tineretea lui , e scuzabil .
L-am si atentionat asupra derizoriului la care se expune . Dar nu e nimic , e baiat bun .
Mai Robert eu personal nu am nimic cu tine atata timp cat iti vezi de treaba ta si ma lasi in pace linistit ca sa-mi vad de problemele mele.
Ce pot sa-ti spun este ca te-a mancat tare (in diverse "locuri ascunse") ca sa te apuci sa musti de "posterior" alte marci de yachturi. Si daca nu ai fi pomenit brandul Hanse chiar nu as fi intervenit deloc.
Iar asupra "derizoriului" la care pot sa ma expun lasa-ma pe mine sa hotarasc ce am de facut. Nu cred ca suntem chiar asa de apropiati ca sa-mi dai sfaturi.
Oricum te invit de pe acum la o bere la boatshow.:noroc:
RobertAmbrozie
13 Jan 2009, 03:45 AM
Despre ce barca este vorba daca tot a fost intens discutat???
Te rog sa satisfaci curiozitatea mea adolescentina :skip::
Din filmuletz nu se distinge nimic concret . Asta deoarece filmul a fost facut clar la misto , pentru ca se vede doar cum cineva balanseaza un derivor care nici macar nu seamana cu cel de la Bavaria38 match ( forma bulbului e complet alta ) . Nici macar eu nu am vazut daca barca aceea nu cumva sta pe niste chingi si nu se balanseaza toata , cu tot corpul . Nici macar nu dovedeste nimic acel film , neavand vreun element de identificare - e clar ca i-a fost pus un titlu tendentios si atat .
RobertAmbrozie
13 Jan 2009, 04:07 AM
Apoi ok , inchiem aici polemica noastra ce a facut ,poate , deliciul publicului si a facut trafic pe forum mai ceva ca o emisiune cu Mircea Badea . Glumesc , desigur.
Oricum , in limitele fair-play-ului e o placere sa polemizam . Cu totii iubim barcile , unii dintre noi au trait toata viata exact langa ele , in miros de rasina si vopsea , e firesc si meritoriu sa fie mai patimasi .
Iti urez succes Alex in tot ce faci , si urez si santierului HANSE , dar si celorlalti sa nu se lase intimidati de criza asta de rahat ( ca sa nu zic cacat ) si sa dezvolte in continuare modele de barci bune si frumoase , care sa aduca vanzari si satisfactii .
Scuzati cuvantul "criza" , care a ajuns deja mai urat decat cuvantul "c..at".
Scuzati .
RobertAmbrozie
14 Jan 2009, 03:57 AM
Aveti aici camere video cu transmisie live de la London Boat Show :
http://www.londonboatshow.com/show_webcams.aspx
Enjoy !
RobertAmbrozie
16 Jan 2009, 01:45 PM
Maine incepe salonul nautic de la Dusseldorf !
Noutatile , la veliere , aici :
http://www.boot.de/cipp/md_boot/custom/pub/content,lang,2/oid,21782/ticket,g_u_e_s_t/~/Sailing_Yachts.html
Daca aveti o cat de mica sansa sa ajungeti la Dusseldorf , in perioada 17-25 ianuarie , exploatati-o !
RobertAmbrozie
19 Jan 2009, 04:47 PM
La Dusseldorf s-a anuntat oficial lansarea proiectului Bavaria 55 Cruiser , cea mai mare barca produsa de Bavaria , un yacht cu adevarat revolutionar , Designed by Farr Yacht Design si BMW Group Designworks USA .
simba_the_sailor
19 Jan 2009, 08:21 PM
La Dusseldorf s-a anuntat oficial lansarea proiectului Bavaria 55 Cruiser , cea mai mare barca produsa de Bavaria , un yacht cu adevarat revolutionar , Designed by Farr Yacht Design si BMW Group Designworks USA .
La Toronto Boat Show au fost patru Hanse si doua Bavaria expuse.
Pina in ultima zi Hanse vinduse doua iar Bavaria era pe aproape sa vinda una.
Cum i-a mers lui Bavaria la DBS?
RobertAmbrozie
20 Jan 2009, 01:31 PM
Dusseldorf Boat Show este inca in desfasurare , se va inchide in 25 ianuarie . Acest show este expozitia " de casa " a santierului Bavaria , unde , in mod traditional ( DBS este la a 40-a editie ! ) vin toti clientii germani , foarte multi germani-spanioli , deasemenea italieni , rusi , si tot felul de estici , vin chiar greci , foarte multi croati , cu alte cuvinte este , cred , cel mai vizitat salon din Europa .
Bavaria are 2 standuri - unul pentru veliere si celalalt pentru motor-boats si chiar are in fiecare zi , standurile pline de vizitatori . Nu stiu cat a vandut fiecare dealer ( pentru ca toti sunt aici ) insa am vazut ca la multe mese se discutau specificatii si se semnau comenzi . Au fost si romani destui pana acum si mai sunt inca 6 zile .
Modelele noi au generat mult interes insa exista si foarte multi iubitori ai designului anterior , care se pastreaza inca la multe modele .
RobertAmbrozie
26 Jan 2009, 09:37 PM
Cateva poze de la Dusseldorf 2009 . Eu zic ca vizitatori au fost..destui. Aproape la fel ca in fiecare an .
Nota: pozele nu sunt facute de mine , ci sunt poze oficiale ale Messe Dusseldorf - pentru copyright
RobertAmbrozie
26 Jan 2009, 10:29 PM
Altele . Londra + Dusseldorf
RobertAmbrozie
14 Feb 2009, 02:28 PM
In perioada 25 februarie - 1 martie 2009 vom participa la Salonul Nautic International Bucuresti ( www.salonulnauticbucuresti.ro ) , desfasurat la Romaero Baneasa , unde vom expune o Bavaria 50 Vision . Va asteptam !
RobertAmbrozie
5 Mar 2009, 11:01 AM
Multumim mult tuturor celor care au vizitat standul nostru la Salonul Nautic Bucuresti ! Sper ca am fost si noi la inaltime oferind informatii si suport pentru toti cei care au dorit asta . Am auzit ca v-a placut si barca expusa :)
Multumim deasemenea si organizatorului World Events care a facut eforturi mari pentru ca totul sa iasa bine , si a iesit ! Deci , se poate !
Multumim si colegilor nostri din alte firme care au fost foarte simpatici pe tot parcursul expozitiei !
RobertAmbrozie
14 Mar 2009, 11:27 AM
Imagini noi despre barca ce va avea sa devina nava -amiral a flotei Bavaria , modelul 55 Cruiser . Va revolutiona designul si constructia de veliere :
RobertAmbrozie
15 Mar 2009, 05:05 PM
DATE Tehnice pentru Bavaria 55 Cruiser :
- lungime totala : 16.60 metri
- latime maxima : 4,75 metri
- suprafata velica : 150 mp ( randa si foc )
- pescaj : 1,90/ 2,35 m
- numar cabine : 3/4/5
- greutate approx : 15.000 Kg
- tanc diesel : 380 litri
- tanc apa dulce : 800 litri
-motor Volvo Penta Saildrive : D3 110 hp
- clasa de constructie : A - ocean
RobertAmbrozie
15 Mar 2009, 08:46 PM
Completare caracteristici Bavaria 55 Cruiser : Ballast Ratio : 33% , 2 safrane , loc mare ( 4 metri )de plaja la prova , cockpit urias , loc de dinghi in compartimentul pupa .
RobertAmbrozie
17 Mar 2009, 10:41 AM
Iata o barca pentru facut croaziere pe marile Europei : Bavaria 47 Cruiser !
Length overall14,49 m ; Length hull 13,99 m ; Length waterline 12,20 m
Beam overall 4,39 m ; Deep standard (cast iron keel) (approx.) 1,87 m
Unloaden weight (approx.) 11.300 kg ; Ballast (approx.) 3.400 kg
Motor, Volvo-Penta Saildrive Engine, Volvo-Penta D2-55 D2-75
KW / PS kW / hp 39 kW / 53 hp 53 kW / 72 hp
TFuel tank (approx.) 210 l ; Water tank (approx.) 210 l 400 l
Standardversion Cabins 3 ;Standardversion Berths 6
Height in salon (approx.) 2,00 m
Mainsail and genoa, standard (approx.) 119,00 m2
Height of mast above water line (approx.) 19,20 m
Iar pretul incepe de la 158.800 Euro !
RobertAmbrozie
26 Mar 2009, 01:29 PM
Am gasit undeva aceste cugetari ale marelui fizician .
Si pentru ca tot s-a vorbit pe forum despre el , vi le impartasesc :
O persoana inteligenta rezolva o problema. Una inteleapta o evita
Pune mana pe o plita incinsa pentru un minut si ti se va parea o ora. Stai cu persoana iubita o ora si ti se va parea un minut. Asta inseamna relativitatea.
Nu incerca sa devii un om de succes, ci unul de valoare.
Coincidenta este modalitatea lui Dumnezeu de a ramane anonim.
Viata este ca o calatorie cu bicicleta. Pentru a pastra echilibrul trebuie sa fii in miscare.
Lumea este un loc periculos nu din cauza oamenilor rai, ci din cauza celor care nu fac nimic impotriva lor.
Secretul creativitatii este sa stii cum sa iti ascunzi sursele.
Stiinta fara religie este gresita. Religia fara stiinta este oarba.
Educatia este ceea ce ramane dupa noi dupa ce am uitat tot ce am invatat la scoala.
Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. De primul nu sunt insa sigur.
Cautarea adevarului este mai importanta decat detinerea lui.
Daca A este succesul in viata, atunci A egal cu X plus Y plus Z. Unde X este munca, Y este joaca iar Z este capacitatea de a-ti tine gura..
Pacea nu poate fi mentinuta cu forta. Ea poate fi dobandita doar prin intelegere.
Sunt doua modalitati de a te raporta la viata. Prima este ca si cum nimic nu ar fi miraculos. A doua ca si cand totul ar fi un miracol.
Destept baiat , Einstein asta ...
capitanul nemo
17 May 2009, 06:38 PM
http://www.realitatea.net/video_765657_turistii-pot-iesi-in-larg--pe-mare--din-portul-mangalia_512377.html
nmmarine
4 Dec 2009, 05:13 PM
Robert, tu faci acum un studiu de piata sau crezi ca baietii nu stiu ca tu importi Bavaria in Romania ?
RobertAmbrozie
4 Dec 2009, 06:06 PM
Robert, tu faci acum un studiu de piata sau crezi ca baietii nu stiu ca tu importi Bavaria in Romania ?
In primul rand , bine ai venit pe barcaholic.ro , Mr. Crownline. Eu te cunosc si iti cunosc activitatea , dar cred ca membrii forumului nu au avut inca placerea aceasta . Daca le spui mai multe , cred ca vor fi bucurosi .
Cat despre mine , eu cred ca baietii de pe aici cam stiu ce import eu in Romania... :skip:
Mult succes ...!