PDA

View Full Version : Autopilot ...



x_petrolist
21 Oct 2009, 03:21 AM
----------------------

Svejk
21 Oct 2009, 07:01 AM
Autopilotul meu, Raymarine ST-1000, a costat $400 NZD si a fost una din cele mai bune investitii pe care le-am facut. Avind autopilot nu te scuteste de watch dar face lucrurile sa para mai usoare.

adrian.n
21 Oct 2009, 11:49 AM
Mai face si volte :)))

Svejk
21 Oct 2009, 12:20 PM
A, si ca mi-am adus aminte, se poate face manevra om la apa cu mici modificari :)

Svejk
22 Oct 2009, 05:45 AM
Autopilotul nu este legat la nici un sistem de navigatie, dar se poate lega, eu prefer sa nu. Personal nu prea imi vine sa ma bazez pe gps-uri pentru ca stiu ca da erori, uneori mari. Folosesc AP doar pentru a tine directia, lucru care imi permite sa fac altceva. Trip planing este esential pentru orice pasaj si imi pun waypoints care se pot verifica in teren cu ochiul liber sau cu busola [transits in special]. Deci daca intre wpt3 si wpt4 stiu ca trebuie sa tin 356T introduc cursul pe autopilot si keep watch. Lucrurile simple se strica mai rar.

Ca orice mecanism, sistem etc, autopilotul are limitele lui pe care le inveti prin incercare si eroare. De exemplu, al meu face S-uri mai mari cind am un heading de 180M. Rezolvarea este usoara, setez un curs de 170 pentru o ora si 190 pentru urmatoarea si tot asa. Exact aceeasi rezolvare si pentru vint din pupa. Marea e larga si nu-i musai sa merg cu vint din pupa, pot face gibe, in fond si la urma urmei eu sint un cruiser, din Ardeal, si chiar nu vad unde-i graba.

Momentele in care a trebuit sa disengage autopilotul au fost destul de rare, l-am folosit pina la 30 kn, iar peste 30 kn nu prea am prins [avantajele navigatului costier: daca se strica treaba ne ascundem in golful ala!]

Metoda de control pentru om la apa este foarte simpla: sfoara dintre ham si punctul de ancorare trece pe _sub_ autopilot. Daca skipperul [single handed] cade in apa autopilotul iese din pin si barca parcheaza cu nasul in vint.

adrian.n
22 Oct 2009, 03:21 PM
Noi il folosim rar, numai atunci cand ne dam razna pe mare sau cand ne intoarcem de pe la regate. In regata nimeni nu foloseste pilotul, trebuie sa exploatezi rafala si valul, cee ce "marinica" nu stie :))
In rest, asa a venit barca, el e cuplat la tot ce inseamna instrumente de pe Alexandra. Potzi sa ii face riute, daca mergi cu motorul, el nu tzine vantul , e pe curs. Dar in iesirile mai lungi e de neinlocuit. S-a decalibrat odata prin dardanele si am mers manual pana in bosfor, grele vremuri :(

adrian.n
22 Oct 2009, 09:45 PM
nu e rea ideea, dar tot nu faci mare lucru. Te culci pe o aliura de vant si cand te trezesti , dupa ce s-a schimbat vantul, ajungi de unde ai plecat :)))

adrian.n
23 Oct 2009, 03:02 AM
nu sunt adeptul solitarului, deci...carturi.

Svejk
23 Oct 2009, 04:13 AM
1. Comportamentul este dat de unghiul mic intre cimpul magnetic terestru si ce vede fluxgate compass. Niste voltaje acolo, dar sa nu intram in amanunte.

2. Daca skipperul cade in apa si scoate cuiul, este inca legat de barca cu sforicica [aici este o alta discutie: sforicica aia ar trebui sa fie destul de scurta ca sa nu permita cazutul peste bord]. Testul l-am facut cu colacul de salvare legat de sfoara si aruncat peste bord. Merge pe barca mea.

skipper
2 Nov 2009, 01:40 AM
Quote:Originally Posted by Svejk
... Ca orice mecanism, sistem etc, autopilotul are limitele lui pe care le inveti prin incercare si eroare. De exemplu, al meu face S-uri mai mari cind am un heading de 180M. Rezolvarea este usoara, setez un curs de 170 pentru o ora si 190 pentru urmatoarea si tot asa....

Mecanismul asta al tau mi-a mincat ficatii toata ziua. Poate oferi cineva o explicatie plauzibila pentru acest comportament?

Sigur nu exista vreo masa metalica la sub 1m de autopilot? Sau compasul sau niste cabluri electrice?
De exemplu Autohelmul 1000 se arata deranjat daca compasul se afla la sub 1m!

Svejk
2 Nov 2009, 06:55 AM
Mersi de idee, nu este nimic feromagnetic asa de aproape si problema era in manual, uneori merita citit manualul.