View RSS Feed

Smokey

Grecia 2015 - 5 - Insula Alonnisos

Rate this Entry
De aici deja începe să se sălbăticească atmosfera, nu mai sunt turiști și locurile sunt aproape pustii. În partea de sud mai e ceva mișcare, fiind aproape de Skopelos, dar în nord doar capre.

Patitiri – Alonissos Old Village
Patitiri e principalul port de pe insulă, iar portul e micuț și cochet, într-un golf săpat într-o stâncă acoperit cu pini. Sunt toate facilitățile acolo, dar n-am avut nevoie decât de tavernă și mini-market. E și o plajă chiar lângă port, așa că portul e all-inclusive. Noaptea stâncăria din jur este luminată spectaculos, iar în combinație cu cerul înstelat m-au făcut să suport mai ușor partyul de la taverne.

Atracția este însă Alonissos Old Village – vechiul sat cocoțat pe vârful dealului. Părăsit până nu demult, a început să fie din nou animat de taverne și mici butique-uri cu suveniruri manufacturate. Am urcat cu autobuzul, ocazie cu care am redescoperit ritmul grecesc – orarul de plecare este stabilit de viteza cu care-și bea șoferul frappe-ul. Sus peisajele sunt spectaculoase, se văd ambele părți ale insulei: cea de nord, expusă unui meltemi de forța 5 și partea de sud, mai protejată.


Steni Vala
O mică așezare formată din câteva taverne, toate în proprietatea aceluiași clan. Locul la chei este un pic periculos pentru velierele mari, sunt bolovani la baza zidului de piatră și o cârmă mai lungă poate atinge fundul la valuri mari.

După ce-am terminat de acostat am intrat în mini-marketul combinat cu tavernă, imediat proprietarul a recunoscut barca și mi-a oferit apă și curent gratis – iar dacă ne face plăcere putem să bem un frappe la el la tavernă. L-am rugat să-mi recomande o tavernă pentru prânz, la care grecul a răspuns încurcat: Nu pot, toți de aici sunt verii mei, nu vreau să supăr pe niciunul.

Înafară de relaxare și ceva mâncare, nu prea sunt multe de făcut acolo, plaja din apropiere e neinteresantă și expusă valurilor. Cu toate astea ne-am mai oprit odată acolo la întoarcere, pentru prânz.
Tzortzi
Încă un loc declarat "best of" - un mic golf la sud de Steni Vala, dar cu plajă cu nisip fin, ape turcoaz și o tavernă bine plasată. Noi n-am stat peste noapte, dar în cartea pilot zice că se poate.

Submit "Grecia 2015 - 5 - Insula Alonnisos" to Digg Submit "Grecia 2015 - 5 - Insula Alonnisos" to del.icio.us Submit "Grecia 2015 - 5 - Insula Alonnisos" to StumbleUpon Submit "Grecia 2015 - 5 - Insula Alonnisos" to Google

Updated 18 Jul 2015 at 09:07 PM by Smokey

Categories
Grecia 2015

Comments