Page 2 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 11 to 20 of 52

Topic: skin on frame

 1. #11
  Mediterraneus Ponticus stavride's Avatar
  Membru din
  Apr 2010
  Locația
  Bucuresti
  Posturi
  711

  Default

  Ce poze... ce caiac ... ce casa ... ce om! Brava tie.
  Dacă vrei să construieşti un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori şi alte materiale. Învaţă-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârşită.

 2. #12

  Default

  Multzam Stavride, da' n-ai vazut inca omu' .

  Orice caiac care se respecta , iese pe o fereastra in lume, si este facut "dupa om"
  Dupa bunul obicei al romanului, care nu are ce manca da' are televizor, nici mie nu mi-e gata casa, da' am caiac... ma rog, aproape am caiac. La casa mai pot lucra da' caiacul daca nu-l scot pe apa toamna asta ,ma imbolnavesc.
  Fotografii ataşate Fotografii ataşate DSC06648.jpg‎   DSC06647.jpg‎   DSC06656.jpg‎  

 3. #13

  Default

  La vopsirea scheletului am cam festelit-o! Aveam doua variante; epoxi ramas de la pardoseala si o proba de PU primita sa o incerc pe skin. Am mers pe PU si pt ca este incolor i-am fabricat un maro cum am citit eu la fizica atunci ... demult. Am folosit oxizi de fier combinat sa obtin un maro si am obtinut dar, neavand agent de dispersie, culoarea nu e chiar omogena, arata totusi bine insa dimineata am observat ca poliuretanul meu desi dat cat de subtire am putut, a curs cu placere.
  Azi m-am asezat in caiac unde am petrecut ore bune taind si retaind spuma sa-mi fac un bulkhead pentru picioare, scaunul,am modelat suportii de coapsa dupa coapsa personala si m-am oprit la pernele lateralele pentru solduri care vreau sa fie fixe si totusi sa-mi permita iesirea din el la un inot in caz de nevoie.
  Am recapitulat ce-mi mai trebuie sa-l dau la apa si mai trebuie sea sock (ciorap de protectie in cockpit) . Sunt curios daca a facut cineva asa ceva pentru caiacul propriu, nu prea cred asa ca la noapte o sa-mi ascut cunostintele de geometrie descriptiva intr-o ultima revelatie sper. Conform planului , fusta de pe caiacul de ww merge brici pe cockpitul asta ; o durere de cap mai putin
  Fotografii ataşate Fotografii ataşate DSC06659.jpg‎   DSC06661.jpg‎   DSC06664.jpg‎   DSC06662.jpg‎  

 4. #14

  Default

  OPERA DE ARTA


  dar cati metri are?
  "Fii tu insuti schimbarea pe care vrei s-o vezi in lume"

 5. #15

  Default

  Acu, n-as exagera ca in poza detaliile se mai pierd (si greselile) dar tare-s mandru de cockpit
  eu am 1,7 m caiacul are... nu l-am masurat acum realizez dar cand am pus stemurile am mers pe masura 17' ca si sw17 . latimea max 53 cm iar la linia de plutire teoretica, 48cm

  am dat intr-unul din primele posturi link-ul de unde se poate descarca planul de forme

 6.  
   
 7. #16

  Default

  Mi-a luat doua zile sa pun pielea pe schelet. Am ales varianta de test; PVC transparent flexibil, 0,4 mm.
  Mi-au mai trebuit doua sa fac sea sock sau ciorapul de protectie a cockpitului, si mici reparatii la lipiturile pe folia de PVC.
  Ieri, am trepidat toata ziua muncind organizarea cockpitului. Am format scaunul din ambalaje de PE, parte prin decupare, taiere, parte prin termoformare cu aer cald pt un comfort cat mai mare, am facut si pernitele de sold pentru a simti cat mai bine caiacul.
  Azi, ziua cea mare, desi m-am trezit la 4;30, am iesit la apa doar in jur de 14:00. A fost mai grav decat la insuratoare. Stiti cum este M-au insotit doi amici dornici sa ma vada cazand, caiacul este clar mai ingust (53 de cm) decat caiacele noastre de ww sau cele de lac toate undeva de la 65 in sus cred.
  Am glumit tot drumul pe tema asta si odata ajunsi si echipati, dupa 3 vasle prin balta pentru incalzire, stiind ca ne astepta ceva apa si adancime, am facut un rol de proba, apoi inca unul;apa rece, dupa al doilea, ma durea fruntea, si m-am bucurat ca mi-am luat scufia de neopren. Fusta calca bine pe sea sock asa ca nici un strop de apa in cockpit. Bucurie mare pt ca aveam pe mine doar un neopren de surf de 2,5 mm scurt , iar peste luasem un pantalon de polar un pullover si o jacheta antivant. E ok mi-am zis , acum ca i-am aratat cine-i seful, sa-l man putin.
  Caiacul are o stabilitate primara acceptabila mai degraba redusa, in schimb la cea secundara, beton. La cateva accelerari, l-am intors la 90 grade dintr-o padela(ruder stroke sau carma)din leaning pana am ajuns cu fusta in apa, si a necesitat doar un sprijin mediu in padela . Rockerul isi face treaba. Nu are carma sau skeg asa ca schimbarile de directie merg doar din edging, leaning, si sweep stroke (nu stiu termen specifici de la noi)
  pun si ceva poze.
  Fotografii ataşate Fotografii ataşate DSC06689.jpg‎   DSC06693.jpg‎   DSC06668.jpg‎   DSC06671.jpg‎   DSC06674.jpg‎  
  Last edited by klimm; 11 Nov 2011 at 03:30 PM.

 8. #17
  Mediterraneus Ponticus stavride's Avatar
  Membru din
  Apr 2010
  Locația
  Bucuresti
  Posturi
  711

  Default

  ECCE (si) HOMO!
  Dacă vrei să construieşti un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori şi alte materiale. Învaţă-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârşită.

 9. #18

  Default

  Cu folia transparenta zici ca-i nava spatiala.
  Gânduri bune, vântul bate pentru toţi la fel !
  http://www.youtube.com/watch?v=bSPLh...SySZBg&index=1

 10. #19

  Default

  M-am trezit si eu, vad ca Vincentiu a fost mai matinal. Am visat numai cu caiacul. Caiacul , marea, eu , big surf, great time, super intoarceri,....ooops, la un moment dat am primit o scatoalca dupa cap, m-am trezit , era intuneric, In jur doar Doamna mea, oi fi pomenit ceva admiratoare blonda in vis , mi-am zis, doar cu institutia de caiace si bune maniere s-a obisnuit deja.
  Cert lucru, mai trebuie sa fac unul pentru fiica mea. Mai mic, mai filigran Pot sa vand vechiul RZ85 , nu mai are succes.
  Am primit si un filmulet(neprelucrat ) facut de unul din amicii ce m-au insotit.
  MOV06676.MPG - YouTube

  Sper sa-mi dea Guzi, Bogdan Buciu, GUI sau alti constructori/utilizatori un feed back; cum se misca fata de SW17? Eu in afara de cartoful meu de ww nu am mai stat intr-un caiac de o persoana si nu am alta referinta.

 11. #20

  Default

  Aspru fecior! Mie imi place varianta transparenta. Vrei sa-i pui alta invelitoare?
  Life in colour!

Page 2 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •