Upgrade forum

Admin

Administrator
:rock:
Am facut un upgrade la forum, noua varianta este destul de mult schimbata fata de cea anterioara, dar nu esential.

In mod normal tot continutul, mesajele personale si celelalte setari ar trebui sa fie la locul lor, daca au aparut probleme va rog sa ma anuntati.

Upgradeul a fost dictat de politica comerciala a celor de la vBulletin (cei de la care am cumparat licenta platformei forumului), au scos varianta asta si pe cea veche nu o vor mai suporta in curand, asa ca trebuie sa ne obisnuim cu progresul ...
 
arghhh, arghhh ... ca si cum ai trece de la randa cu pic la marconi ... bine ca nu te-au obligat sa schimbi banner-ul ...
 
Importanta e functionalitatea, si sa nu te puna sa platesti in plus pentru noua GUI a forumului :). Pana la urma nu conteaza culoarea gardului, ci numarul si calitatea leoparzilor din spatele lui ;).
 
Ultima editare:
O să îmbătrânesc până o să mă obişnuiescu cu această interfaţă nouă.
 
Ultima editare:
Pana acum e ok.Se deschide in Firefox, IE8, Safari. Singura mea plangere : e un contrast mai mic intre icon de read si icon de unread ... da ma descurc :p
 
arghhh, arghhh ... ca si cum ai trece de la randa cu pic la marconi ... bine ca nu te-au obligat sa schimbi banner-ul ...
Pai cu logoul a fost ceva de furca, sa-l pun pe fundal inchis, sa pastrez lookul asta ... cel putin temporar. Cat despre bannerul de la barciinnagaje ... ajuta si el la decontat factura de hosting, care tot creste :eek:

Importanta e functionalitatea, si sa nu te puna sa platesti in plus pentru noua GUI a forumului :). Pana la urma nu conteaza culoarea gardului, ci numarul si calitatea leoparzilor din spatele lui ;).
GUI asta vine la pachet, in mod normal nu ma obliga sa fac upgrade, dar pe viitor nu vor mai scoate updateuri pentru versiunea veche, si daca se gaseste vreun exploit de securitate ... ne umplem toti de viagra :)

spuneam anterior ca noul look imi da senzatia de baba celulitica in chiloti tanga, baba tragandu-te de atentie asupra chilotilor...iulian s-a grabit sa stearga, dar eu raman la parerea mea!
in plus de asta, pe un alt calculator, un dell la 700 mhz pe care rulez xp ,imi da eroare de fiecare data cand deschid forumul in noul look, lucru care nu se intampla niciodata pana acum...
peste toate ,fondul actual este mult mai obositor la utilizare indelungata...
probabil ca va veni o replica de genul '' nu-ti convine, vira! '', ceea ce nu-i prea elegant avand in vedere efortul pe care il face fiecare.... mie nu barcaholic.ro mi-a deschis pofta de barci, ci admin ne-a '' furat '' de pe softpedia...
la final, admin nu mai sterge,ca am salvat mesajul...
Eu inteleg ca ai o problema cu mine, dar te rog nu ma acuza ca am sters si c-am dres. Pana acum 1/2 de ora n-am deschis computerul, am terminat upgradeul azi-noaptea la 4. Daca ai erori le putem discuta. Legat de softpedia ... nu te-a furat nimeni, ai venit singur si te-ai inregistrat. Poti scrie in continuare si pe softpedia, sau poti sa-ti faci un blog personal si sa scrii acolo unde nu-ti sterge nimeni nimic.

Pana acum e ok.Se deschide in Firefox, IE8, Safari. Singura mea plangere : e un contrast mai mic intre icon de read si icon de unread ... da ma descurc :p
Parca e totul prea alb... ma duce cu gandul la pagini de net de acu 10 ani :D

De acord, mai am in plan mici ajustari la partea vizuala, printre care si culorile astea spalacite si iconurile. Prea mult nu vreau sa schimb de la "default", pt. ca la fiecare upgrade minor trebuie sa le refac, si dupa cum spunea braconieru' mai sus: "continutul e important".
 
vorbim de BARCI.

salut rex-ule!

cum zice ardeleanul:bine,bine,....,lasa!a' propos de prins la mantinela:cind ai de gind sa te apuci de construit barca aia?sau macar vulcanizeaza camera aia de raba!:banana:
astept !
 
aici am o problema mai veche, ca ne-ai ''furat'' fara sa ne spui in fata cui trebuie sa ne ''ploconim'' pentru libertatea de a ne ''destrabala'' aici...reletia ta cu dealerii este o treaba care te priveste, din moment ce te-ai inhamat....din puctul meu de vedere , dealerii si hobistii au targhete total diferite, si nu se cade sa faci jocul unora in detrimentul altora...
dincolo de toate, apreciez eforturile pe care le faci, iar daca te mai prind la mantinela cand si cand, asa e viata- mai dai, mai iei...
Nu inteleg cu ce "m-ai prins", atata vreme cat n-am promis nimanui nimic, nu mi-am luat niciun angajament fata de nimeni, deci nu am nimic de respectat. Asadar orice greseala pe care o fac o fac pe barba mea.

Ca sa fie clar, toate costurile cu siteul si forumul, dezvoltarea acestuia, logo, designul grafic, domeniul, abonamentul de hosting, licentele, etc le-am suportat din bugetul personal, fara aportul nimanui, nici macar a unui dealer. Pentru recuperarea acestor cheltuieli si pe parcurs nu voi vinde "trafic de influenta" unui dealer, adica nu voi favoriza pe unul sau pe altul, ci voi recurge la metode normale pe web, si anume publicitate "la vedere" sub forma de bannere, google, etc.

Din punctul meu de vedere, si dealerii si hobistii au loc sub soare. Sunt prea putini dealeri si prea putini hobisti ca sa mai fie loc de frictiuni, ar trebui sa invatam unii de la altii si sa ne completam reciproc.

Daca te referi la momentul de trista amintire ... probabil vei avea o surpriza sa aflii ca l-am cunoscut personal pe Robert acum 1 luna cu ocazia salonului nautic, si-am povestit despre Bavaria 15 min, atata tot. Celalalt dealer pe care il cunosc este Catalin de la barci in bagaje, pe care l-am cunoscut tot cu ocazia salonului, si cu care, poftim, am o mica relatie comerciala - adica are un banner pe forum.
 
Boys, make boats not war!

Rex, ai opţiunea ''Ignore'' pentru a nu mai vedea posturile dilărilor, sau poţi pur şi simplu să faci ca majoritatea celor de aici, să citeşti doar ceea ce te interesează.

În privinţa forumului, ca membru al altuia construit pe aceeaşi platformă, apreciez de această dată schimbările. Poate la nuanţe s-ar mai putea umbla, dar asta probabil e o chestie de gust. Până la urmă e important conţinutul lui şi siguranţa vizitatorilor.

Tare m-aş bucura să văd mai multe posturi ale membrilor barcaholic.ro care chiar au legătură cu bărcile şi mai puţin discuţii de santină, bancuri copy-paste şi politică. Există Libertatea pentru aşa ceva.

Namaste!
 
Mi-a placut sa gasesc pe acest forum, oameni cu pasiune si suficienta tenacitate cat sa iubeasca si sa practice navigatia sub toate formele ei, intr-o tara in care actiunea asta pare prohibita.
M-a incantat sa vad ca acesti oameni au dorinta de a se ajuta intre ei, si multa decenta, vizibila in conversatiile de pe site.
Sper ca frictiunile ivite in ultima perioada, sa fie o refulare a nervilor acumulati de o iarna prea lunga.

Lucrurile bune petrecute aici, n-ar trebui sa fie estompate de neintelegeri, iar daca ele, neintelegerile, sunt postate fara vehementa, am convingerea ca toti vom avea de castigat.
 
my 2 cents

Daca tot am ajuns la discutia asta o sa-mi dau si eu cu parerea:

1. Din experienta anterioara stiu, ca pozitia de Admin desi pare o pozitie de invidiat, nu este. Lasind la o parte cheltuielile de intretinere (care nu sint foarte mari dar se aduna), pozitia presupune multa munca care este "invizibila" pt forumisti si rareori e apreciata la justa ei valoare.

2. Temerile legate de "inregimentare", control al opiniei barcaholice etc sint , in opinia mea, nefondate. In primul rind nu am observat astfel de tendinte din partea lui Smokey si in orice caz puterea reala a unui administrator de forum nu este foarte mare. In momentul in care directia dorita de administrator se departeaza de dorintele forumistilor, o sa apara un alt forum si treaba se va rezolva de la sine.

3. Nu inteleg de ce termenul de dealer a ajuns sa aiba o tenta oarecum peiorativa pe forum. Dealerii de echipamente nautice au un rol pozitiv in dezvoltarea fenomenului barcaholic si nu vad cu ce ar putea deranja prezentarea ofertelor existente. Cit timp forumul are sectiuni separate pentru pasionatii de DIY si ready-made, mi se pare o greseala aceasta marginalizare a dealer-ilor.

4. De-a lungul timpului am avut mai multe hobby-uri (radioamatorism, fotografie, motociclism etc) care presupun atit o parte legata de echipamente (constructie, reparatie etc) cit si o parte legata de folosirea acestor echipamente. In aceste sporturi exista o plaja larga de interese, de la cei care sint pasionati in special de partea de constructie, design etc pina la cei pasionati exclusiv de folosirea echipamentului cumparat "de-a gata" . Oriunde te-ai plasa in acest continuum este la fel de bine, nu se poate spune ca un constructor este mai pasionat decit un pilot (sau invers).

Barcaholic pare sa se indrepte catre un forum de constructori amatori in detrimentul navigatorilor. Nu stiu daca asta a fost directia asumata din capul locului dar eu unul m-as bucura sa vad pe forum mai multi participanti la regate / mai multi cruiseri / mai multi charter-isti pentru ca sint sigur ca as avea ce invata de la ei si pentru ca barcile, in final, prind viata doar cind ies din port.
 
:agree:

Barcaholic pare sa se indrepte catre un forum de constructori amatori in detrimentul navigatorilor. Nu stiu daca asta a fost directia asumata din capul locului dar eu unul m-as bucura sa vad pe forum mai multi participanti la regate / mai multi cruiseri / mai multi charter-isti pentru ca sint sigur ca as avea ce invata de la ei si pentru ca barcile, in final, prind viata doar cind ies din port.
Directia asta este oarecum fireasca, pentru ca nu prea sunt multi navigatori la noi, pentru ca nu sunt multe barci la noi. Asadar, nu putem sari etape, si pentru a avea discutii mai concrete trebuie sa avem si "obiectul muncii", deci mai intai construim sau cumparam (noi sau sh), reparam si apoi navigam :)

Dar cel mai important e sa avem discutii libere si fara complexe, sa oferim informatia cand o avem si cineva are nevoie.
 
Daca tot am ajuns la discutia asta o sa-mi dau si eu cu parerea:
Barcaholic pare sa se indrepte catre un forum de constructori amatori in detrimentul navigatorilor. Nu stiu daca asta a fost directia asumata din capul locului dar eu unul m-as bucura sa vad pe forum mai multi participanti la regate / mai multi cruiseri / mai multi charter-isti pentru ca sint sigur ca as avea ce invata de la ei si pentru ca barcile, in final, prind viata doar cind ies din port.

Din proprie experienta: am fost un barcaholic pasiv ( adica fata acte, sa zicem al strazii :)) cat timp am fost charterist, si am parcurs frecvent forumul. Din fericire ajungand si in tabara wanabe constructorilor a trebui sa ies din cochilie si sa comunic. As zice ca intrebarile navigatorilor sunt mai generale, si multe din ele isi gasesc raspuns in arhiva, pe cand cele ale builderilor sunt "personalizate", de unde si o activitate mai mare in bransa. Pe de alta parte intrebarile legate de navigatie,chartere sau blue water cruising isi gasesc foarte repede raspunsuri, ceea ce denota o reprezentare solida a acestor categorii printre populatia barcaholica.

just my 2 eurocents
 
:agree:

Directia asta este oarecum fireasca, pentru ca nu prea sunt multi navigatori la noi, pentru ca nu sunt multe barci la noi. Asadar, nu putem sari etape, si pentru a avea discutii mai concrete trebuie sa avem si "obiectul muncii", deci mai intai construim sau cumparam (noi sau sh), reparam si apoi navigam :)

Dar cel mai important e sa avem discutii libere si fara complexe, sa oferim informatia cand o avem si cineva are nevoie.


Dar cel mai important e sa avem discutii libere si fara complexe, sa oferim informatia cand o avem si cineva are nevoie.[/QUOTE]

exact asta gandeam si eu ,citind ultimile posturi.
mie imi place sa construiesc ,sa bat cuie indiferent in ce domeniu!din fericire ,am invatat sa fac si barci ,pt. ca altfel nu stiu ce posibilitati as fi avut sa-mi cumpar una si implicit timpul de a naviga ar fi venit mai tarziu ,prea tarziu sau deloc!deci v-a veni si vremea navigatiei ,asa cum a spus si Iulian ,cand veti face cunostinta cu Impaiatu Navigatorul :)) ,aflat acum inca in coconul metamorfozei ,incolacit cu nasu-n propria-i pupa .
probabil ca ceea ce a scris rexsailor provine din teama ca acest loc isi va pierde farmecul de pana acum, sau cel putin o parere de rau prea timpurie.deocamdata va saluta pe toti Impaiatu Ciocanaru'!

Namaste din Berceni :))
si terminati cu prostiile
 
desi putin :eek:t:sa le luam intr-o ordine!

pentru iulian: am reusit sa pun si ie8 si s-ar parea ca e ok!...din pacate nu toti lucram it!...si cat priveste celulita, s-ar parea ca akum e mai ok...s-ar mai putea reduce spatiul de deasupra posturilor- parca iese pagina prea lunga..

pentr ghyoc:
vad ca te-ai inregistrat la aproape un an de la lansare, si ai gasit un mediu in care lucrurile s-au mai asezat in rastimp...ar fi bine daca ai parcurge si fazele initiale ale forumului inainte de a-ti defini o parere....
2. Temerile legate de "inregimentare", control al opiniei barcaholice ...nu iulian a facut asta, el poate a tolerat-o mai mult decat era necesar,poate din prea mult bun simt la un moment dat...

Nu inteleg de ce termenul de dealer a ajuns sa aiba o tenta oarecum peiorativa pe forum...era o vreme cand nu puteai sa zici barca fara sa ti se faca apropo la o firma , la un dealer, etc...dupa cum vezi, cele mai fierbinti discutii sunt in zona celor care fac barci si se dau cu ele,si nu in zona brandurilor...poate mai tarziu, deocamdata totul e la inceput...

De-a lungul timpului am avut mai multe hobby-uri (radioamatorism, fotografie, motociclism etc..cumva te-ai lasat de radio satul de atitudinea unor vecini de-ai tai din yo3 care au manifestat si manifesta aceeasi atitudine de acaparare a mediului( unul din ei fiind 3jw?)...?din pacate , asa se intampla peste tot, cum apare o grupare ,ceva , apar si unii care cred ca au coa--le mai mari care vor sa fie sefi....de specificat ca nu e cazul lui iulian...

Barcaholic pare sa se indrepte catre un forum de constructori amatori in detrimentul navigatorilor. Nu stiu daca asta a fost directia asumata din capul locului dar eu unul m-as bucura sa vad pe forum mai multi participanti la regate / mai multi cruiseri / mai multi charter-isti pentru ca sint sigur ca as avea ce invata de la ei si pentru ca barcile, in final, prind viata doar cind ies din port. ...poate ca asa este firesc,sunt prea putine barci de placere de orice fel, si prea putini navigatori de placere... intai sa invatam sa facem barci, sa-i invatam si pe altii...( ca-n radio..), apoi sa invatam sa ne dam cu ele...am in minte sfatul unui dealer<< faceti un credit, un leasing...>>... pe multi nu-i intereseaza asta...navigatorii au fost si sunt bineveniti, asa mai invatam unii de la altii...

sa auzim de barci!
 
Iaso (bar)gagiilor :), hai sa revenim la barci, ca acu da caldura, si care sta pe mal si jinduieste in van la plutire inseamna ca a fost puturos de-a lungu iernii :p. Forumu a fost si este foarte bun, toata lumea are loc in el, si oricum care e cu mu-mu si-o ia singur la la-la :D. Decat sa ne intepam pe forum, hai mai bine sa ne gasim pe balta, fara discriminare de constructori sau navigatori, ci sa ne infratim la bautura si un peste fript :noroc:.
 
Pe ce browser se intampla, iar daca e Internet Explorer ce versiune? Am citit cum ca IE pune probleme la interpretarea anumitor linkuri, in loc de showthread.php?923 face showthread.php?#97;23. Am modificat oricum modul de generare a linkurilor, sa fie cu barna.
 
Domnilor ,

Citesc si ma minunez . Forumul asta este SINGURUL spatiu virtual unde cei care se afla departe de ape au sansa macar sa coumnice cu altii si sa ia parte la actiuni comnue ( vezi operatiunea Meridianele Tacerii ) , sa se intalneasca ( vezi vizitele de la Salonul Nautic ) , sa se imprieteneasca , sau sa schimbe impresii si informatii tehnice . O mana de oameni uniti de aceeasi pasiune .
Totusi ca in orice comunitate , calitatea oamenilor este definitorie pentru relatiile dintre acestia .
Bravo oamenilor barcaholici de calitate ! Bravo , Admin , ca muncesti cu straduinta pentru ca oamenii sa se bucure de pasiunea lor .

Si chiar ma gandesc sa postez si eu un banner....
 

Back
Sus