Armata la marina

Salut pe toti cei care a satisfacut stagiul militar la UM. 02063 Mangalia in perioada 1987-1989 eu am fost pe DR 4.
Salut!
Eu am facut la 02046, la tramsmisiuni, langa comandamentul diviziei in perioada 86-88, si daca ai fost pe la munci agricole la IAS Neptun s-ar putea sa ne cunoastem. (am fost cu colegi de ai tai si de la crucisator). Iar prin 87 am fost bucatar in perioada cand v-a ars voua bucataria de pe dana si cand, pentru o perioada de vreo 3 luni, ai vostri au facut mancare la noi.
 
DR-urile astea sunt alea care au avut baza la Sulina si imediat dupa Revolutie au fost relocate la Mangalia ?
 
Pana in 1989 la Mangalia se aflau DR 4,5,6,7,8,9 iar celalalte 6 se aflau la Sulina.
 
Ultima editare:
Am fost incorporat la UM 02046 unde am stat doar 3 saptamani dupa care am fost mutat la DR-uri imi amintesc de un caporal TRANDAFIR gornist
 
Da, Trandafir Valeriu.
Am fost colegi de generala, opt ani, apoi caile ni s-au despartit. Ne-am intalnit in armata. Suntem prieteni si acum.
 
ciby si eu am fost la transmisiuni tot acolo, iar la revolutie am fost la neptun cu un ARO cu transmisiuni.Perioada armata 1988-2000. Faceam ture la statia radio de langa comandament. Oricum salutari!
 
ciby si eu am fost la transmisiuni tot acolo, iar la revolutie am fost la neptun cu un ARO cu transmisiuni.Perioada armata 1988-2000. Faceam ture la statia radio de langa comandament. Oricum salutari!
In "centru' fix", acolo era planseta ce despartea centru' fix de "140", permanenta conducerii diviziei. Intotdeauna i-am invidiat si respectat pe plansetisti pentru faptul ca erau in stare sa scrie pe invers, incat sa se poata citi din partea cealalta a geamului plansetei.
In mai '88 am parasit Mangalia si UM 02046 pentru o locatie mai nashpa, o unitate de munci la Agigea. Lucram la poarta 6 in portul Constanta si din pacate nu cred sa ne fi cunoscut. Oricum salutari!
 
capetan, in 1988-1990 am fost la PIL Comandamentul Marinei Militare. De la UM 2003, tu de la ce unitate erai ? Schitu ?
 
Cat era ca nu mai stiu numarul unitatii? parca 2091.Eram in fata comandamentului la Mangalia chiar in curtea principala la statia radio faceam ture
 
Salutari ciby , multumesc de raspuns.Eram acolo cand leatul tau a plecat la munci.Salutari si numai bine!
 
UM 2003 - subunitatea 2 Mai mai are putin si gata .... cade in apa.
Poza facuta acum 5 zile. Cladirea din imagine (scuze insa poza e facuta cu un mobil) e chiar fosta unitate de protocol a marinei din 2 Mai. In fata ei era o terasa acoperita cu o bolta de vita de vie. Dupa cara urma un gard viu, o poteca si scara ce ducea pe plaja.
Acum geamurile sunt sparte si se fac pariuri in cat timp se duce la vale.
 

Atașamente

  • 22042010(001).jpg
    22042010(001).jpg
    33.8 KB · Vizualizări: 96
Ultima editare:
Ce ma chinuia unitatea aia. Faceam ture la planseta si aia de la radiolocatia de la 2 mai imi dadeau o gramada de tinte. Nu era bai , ca le afisam, dar urmatoarea statie de radiolocatie era la Midia si aia erau mai lenesi, nu preluau tintele, aia de la Sinoe niciatat si mai apareau la Sf Ghe, de unde draq ???? Si numai belele aveam la raportari. Ca nu reuseam sa conducem tintele de la intrarea pana la iesirea din apele teritoriale :) Mai era si un maistru acolo, sef de tura, Maistru principal Enache, tzigan de origine, si nimic nu intelegeam cand dadea telefon, nu mai prea avea dinti in gura ceea ce genera o gramada de ras :) eh.....memento mori.
 
Salut ,
I-mi pare bine sa va gasesc , si eu am facut armata tot la UM 2063 , intre 1989 si 1990 , pe DR 8 . Am fostmotorist UL V si-mi aduc aminte de fiecare data cand trec podul de le Mangalia de perioada petrecuta acolo si de fostii colegi .Pacat ca imbatranim atat de repede , parca ieri a fost totul. Le-am aratat copiilor mei navele inainte sa le taie , acum nu au mai ramas decat amintirile. Trist sa vezi cum dispar lucruri si oameni din viata.Comandantul unitatii era capitanul Boboc , un tip de treaba .
 
SALUT , EU AM FOST TOT MOTORIST PE DR 4 INTRE 1987 1989 . Ai dreptate comandantul divizionului era Dumitru Boboc Cpt. R3 iar sef de stat major era Cpt. Lt. Tataru acum este comandant pe fostul crucisetor Muntenia .in 1988 am iesit pe mare cu DR8 intr-o aplicatie ,atunci DR4 era in santierul naval militar Mangalia.
 
off-topic, da' nu ma pot abtine..

buey, va citesc pe toti pe aici, si, desi sunt mai tanar si am scapat de armata, imi aduc aminte ca mi se pusese pata, dupa liceu, in '99, cand am picat cu brio, in primul an, la facultate, sa ma duc la vanatori de munte...chiar l-am pus pe tata sa intervina la CMJ, la un colonel pe care il cunostea, sa ma repartizeze la o unitate de vanatori de munte, de pe la Curtea de Arges, sau pe la Buzau, nu mai stiu exact...aflasem eu ca baietii aveau niste instructori de pe la rangerii americani si legiunea straina...ar fi fost interesant...da' n-a fost sa fie...asa ca am ramas cu armata nefacuta...pierdere/castig, inca nu m-am lamurit...
 
Salut Vicentiu!
Este posibil sa ne cunoastem. :noroc: In perioada 87-88 aveam cativa prieteni pe DR-uri. Mergeam la munci agricole la IAS Neptun cu ai vostri, cu cei de la Div. de Nave Auxiliare (UM 2132) si cu cei de pe crucisator. Apropos, ce a ajuns crucisatorul ca n-am mai auzit nimic de el? Sa fie fregata Marasesti - F111? http://www.mapn.ro/obs_mil/2009/rmr.pdf, pag. 2. Prea se aseamana.

El e, da. Cam asta e o scurtă istorie a lui:
Crucişătorul Muntenia - de la naştere (1985) până în decembrie 89
Crucişătorul Timişoara - din decembrie 89 până în ianuarie 90 parcă
Crucişătorul Mărăşeşti - din 90 până în 91 sau 92
DistrugătorulMărăşeşti - din 91-92 până în aprilie 2001
Fregata Mărăşeşti - din aprilie 2001 până în prezent
 

Back
Sus