Sfaturi achizitie barca pneumatica

Buna seara tuturor membrilor forumului. Sunt nou venit in comunitatea voastra si sper sa ma integrez repede.
As dori sa achizitionez o gonflabila pentru pescuit in primul rand pe lacuri in special, dar si pentru agrement cu familia 2 adulti si 2 copii.
Am in vizor 2 Quicksilver una cu chila si podina gonflabila, iar cealalta cu chila gonflabila si podina din tego. Lungimea vizata este 3.1-3.4m.
Va rog sa-mi spuneti care e durata de viata a gonflabilele din categoria aceasta utilizate si ingrijite corespunzator, care ar fi avantajele si dezavantajele podinei gonflabile vs podina tego in afara de greutate. Merita sa ma uit dupa una de 12 ani plus sau sa caut in alta parte.
Va multumesc anticipat
 
Mie mi se pare cam putin si inconfortabil 3.1-3.4m cat zici tu pt. 4 persoane, o sa stati cam inghesuiti.. In rest, cred ca trebuie sa verifici lipiturile, in general si a conurilor de oglinda, oglinda in sine daca-i din lemn sa fie in stare buna si da ar fi bine sa fie din hypalon, e mai rezistenta.
 
2 din persoane sunt copii. Incerc sa pun poze cu barca poate aveti ochii mai bine formati in a gasi defectele

 
Ultima editare:
Vi se pare ceva în neregula? În afară de ce a zis sixone la ce ar trebui sa fiu atent? Materialul se vede dacă e copt?
Mulțumesc celor care mi-au răspuns
 
Arata foarte bine dar vârstă e cam maricica...atenție la lipituri.
Eu am pățit asta cu un Zodiac Futura care arata ca nou....dar nu era.
 
Pai mai verifica si lipiturile de la valve. In rest se vede in general daca a stat mult la soare ca-i mai decolorata, uita-te unde se imbina conurile cu podeaua, acolo nu prea bate soarele si vezi daca-s difrente mari de nuante.. Eu zic totusi sa o probezi cu motor si 4 persoane in ea sa vezi cum stai.. Din cauza manerului/acceleratiei vei sta mai in fata in general.. acum nu stiu depinde de barca, probeaz-o inainte.
 
A fost omul sa vada barca, are o interventie la saltea si i lipsesc bancutele pentru sezut. Nu vrea sa o dea sub 450 eur. Avand in vedere varsta inaintata, lipitura de la saltea nu cred ca merita.
 
Vezi ca aia care ii spui tu saltea este o podina de inalta presiune tip fagure care daca nu e perfecta nu sta ca lemnul( asa cum trebuie sa stea) si ...usor de banuit, se repara greu si nu prea tine avand in vedere presiunea de umflare...
 

Mie mi se pare ca s-a intervenit la ea și după Cum spuneai având în vedere presiunea mare m-a făcut sa renunț
 
Mai caut, dacă aveți vreo sugestie ar fi binevenita. Buget pana în 2000 și un pic pt second. Quicksilver, zodiac, allroundmarine
 
E aceeasi barca sau o chinezarie? Sigur nu-s din fabrica, la alea nu se vede nimic si banuiesc ca-s facute de niste masini nu da un nene cu pensula cu lipici pe ele.. Eu as cauta un hypalon, lasand la o parte diferenta de calitate la material, cred ca exista si o diferenta de calitate la manopera si celelalte materiale folosite decat la PVC..
 
E aceeași barca, la prima vedere nu părea vreo problema, dar când colo înăuntru leopardul. Hypalon mă scoate tare din buget.
 
Ma bag si eu in seama, sper sa nu supar cu nestiinta mea, dar cred ca la 450 euro iti cumperi una noua cu podina....eu am un amic care vinde o Kolibri de 3 m cu 400 euro si este din 2011 barca....Eu am achizitionat acum cateva zile o barca NAvigator AD 250 cu podina de aluminiu si chila gonflabila la 1700 lei, noua! Deci cred ca se poate si pentru fishion
 
Pentru acelasi gen de iesiri mi-am cautat si eu barca. Ce am cautat, la sfatul cunoscatorilor, a fost o barca de 4m - si mai mare. Ei bine am gasit un Kolibri de 3,8.
Chiar daca eu ma joc cu un motor de 4 cp, oglinda barcii suporta un 20 cp.
Acum. Parerea mea este ca trebuie sa cresti bugetul pentru barca la ce putin 1000 euro. O barca sub 4 m pe langa faptul ca nu iti ofera siguranta pe valuri te va enerva pentru ca nu vei avea loc in ea. Pe langa cele 4 persoane, vei avea: lada frigorifica cu apa, bere, fructe.... Rezervor de combustibil pentru motor, ocupa si el spatiu... si uite tot asa....
In concluzie: barca de 4 metrii! Marca, materialul, numarul de camere de siguranta, banii.... Nu te poate ajuta nimeni. :)
Iti tin pumnii sa gasesti ce iti place!
 
E aceeași barca, la prima vedere nu părea vreo problema, dar când colo înăuntru leopardul. Hypalon mă scoate tare din buget.

Am o barca extrem de solida si bine intretinuta, cu podina din aluminiu , la 3,3 m,chila gonflabila. D
aca te intereseaza,da-mi o adresa de mail ptr. foto,etc,din Bucuresti
 
Ma bag si eu in seama, sper sa nu supar cu nestiinta mea, dar cred ca la 450 euro iti cumperi una noua cu podina....eu am un amic care vinde o Kolibri de 3 m cu 400 euro si este din 2011 barca....Eu am achizitionat acum cateva zile o barca NAvigator AD 250 cu podina de aluminiu si chila gonflabila la 1700 lei, noua! Deci cred ca se poate si pentru fishion

Kolibriul amicului e cu chila gonflabia? Despre navigator am citit pe forumuri ca n-ar fi lucrate asa bine.
 

Back
Sus