Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Topic: padure inundata

Senior Member
    Locația
    bucuresti
    Posturi
    108

Default padure inundata

Apelez la cunoscatorii apelor din Romania pentru planificarea unei ture.

De cand m-am gandit prima oara sa imi iau caiac, am vrut sa ma plimb pe apa printre copaci. Deci unde gasesc relief de genul asta si cam in ce perioada a anului?

Am auzit de padurea Letea ca ar fi ce caut, dar acolo nu stiu daca e permis accesul. In rest, tin minte sa fi vazut ceva de genul in sud-vestul Dobrogei, coborand de-a lungul Dunarii.

Malurile Dunării sunt pline de crânguri inundate. Desigur, primăvara ai șanse mai mari, dar se poate și în septembrie: http://www.barcaholic.ro/showthread....ll=1#post60839
    Life in colour!

Senior Member
    Locația
    bucuresti
    Posturi
    108

Multumesc, este exact ce cautam. Toata zona la vest de Topalu care apare verde pe harta e asa?

Quote Originally Posted by mihaio07 View Post
    Multumesc, este exact ce cautam. Toata zona la vest de Topalu care apare verde pe harta e asa?
    Nu toata, dar o bună parte. Daca treci pe acolo e imposibil să nu dai de ea.
    Life in colour!

Ideal ar fi Balta Mica a Brailei, din martie cam pana in mai cand se retrag apele. E simplu de estimat nivelul apei pentru ca ai la dispozitie cotele Dunarii online, afisate zilnic si cu tendinte pe mai multe zile. Din experienta proprie o cota de 600cm la Braila inseamna apa de peste 30cm in toate insulele, canale desfundate bine si practic gasesti cu greu loc uscat unde sa acostezi. La 400cm ai acces doar pe canalele mai mari si mai gasesti padure inundata doar pe malul lacurilor interioare mai mari. Gasesti multe poze la Imbold cu ture din zona sa vezi cam cum se prezinta situatia. Ca loc relativ accesibil si pe timpul verii am mai gasit asa ceva in zona Parches-Samova dar cu mai mult stuf decat padure.

6.  

Senior Member
    Locația
    bucuresti
    Posturi
    108

Am notat.
    Pe vremea cand mai ascultam radio si ma teroriza tanti aia de la radio Romania actualitati cu "cotele Dunarii", nu credeam ca o sa imi foloseasca vreodata

http://www.afdj.ro/ro/cotele-dunarii ca sa nu urmaresti la radio si sa retraiesti traume din copilarie )
    Mai tinem legatura spre primavara, de obicei se aduna lume multa la turele prin balta. Poti sa te lansezi de la Braila, Gropeni, Stancuta, Gura Garlutei, iti ia ceva ani pana epuizezi toate traseele pe acolo.

Senior Member
    Locația
    bucuresti
    Posturi
    108

Am fost prin zona Topalu, dar nu am gasit ce cautam. Pe cele 2 canale laterale care apar pe Google Maps, padurea nu era inundata, si alte canale nu am gasit.
    Am gasit in schimb niste urme care pareau de mistreti pe insula dintre ele. Mi s-a parut foarte interesant cum traiesc ei acolo pe insula aia fara sa-i deranjeze nimeni.

Mai in aval insa, intre Macin si Smardan, este pe marginea drumului o intindere de apa care avanseaza in padure. Cam multe alge, dar am gasit ce cautam.

Last edited by mihaio07; 2 May 2017 at 10:51 PM.

Padurea inundata are un farmec aparte. Poate ar fi interesant sa corelam cotele terenului (in zonele de interes.. ) cu cotele Dunarii. Am stii la fix cand putem merge in fiecare locatie.

Ideal este sa intri cand apele sunt in crestere, iese o tura mai curata, la propriu. Din experienta mea la cote sub 400cm la Braila nu mai poti intra pe nicaieri in Balta mica, daca totusi mai gasesti canale mari deschise ca sa ajungi la lacuri te namolesti bine de tot. Cand sunt apele in scadere este bine sa ai cote in jur de 500 altfel orice acostare vine cu baia de namol de rigoare.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks