Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Topic: Sailing dinghy - recomandari

Default Sailing dinghy - recomandari

Domnilor,
    Dupa ce-am facut cursul de day skipper imi dau seama ca daca nu ies pe apa o sa uit cu ce se mananca sportul asta, asa ca ma gandesc la o varianta foarte simpla de a iesi pe apa ca sa trag de-o vela. Deocamdata cea mai simpla varianta mi se pare un sailing dinghy, pe care l-as putea tine parcat in marina Snagov si cu care m-as putea da 1-2 ore pe zi cind am chef in timpul saptamanii, sau cite o jumate de zi in weekend. S-ar putea sa fie o prostie, insa deocamdata studiez problema.
    Cred ca daca e sa ma apuc de chestia asta e musai sa tin barca undeva pe apa; idea e sa merg cu masina pina acolo, eventual direct de la birou, sa ma schimb in chilotii de barca si sa-i dau drumul. Daca dureaza cite o juma' de ora sa o dau jos, montez, lansez si apoi inca juma de ora procesul invers cind termin, nu ma mai intereseaza, fiindca stiu ca o sa-mi piara cheful si-o sa tin barca degeaba in curte. Marina Snagov e aproape de mine si mi se pare fezabil sa tin barca acolo si sa-mi fac poftele cind ma apuca.

Asa ca ma gandesc cam la ceva de genul descris mai jos si ii rog pe cei care se pricep sa faca recomandari:
    - o barca nepuntata, sau semi-puntata (exista termenul asta?), care sa poata fi transportata preferabil pe masina, nu pe trailer.
    - sa aiba doua vele, adica mainsail si jib/genoa
    - ceva mai de familie/relaxare, nu racer; prefer stabilitatea in loc de performanta, n-as vrea sa-mi petrec timpul limitat pe care o sa il am la dispozitie intorcand barca rasturnata in mijlocul lacului snagov
    - capacitate minim 2 persoane, maxim 4 la inghesuiala
    - parca mai degraba as vrea o monococa decit un catamaran;
    - 'EFTIN!!!!!!!!!! second hand, pe la 1000-1500, maxim 2000EUR cu totul inclus.
    - sa-i pot pune si motor?
    - altceva? orice sugestie va fi intens apreciata. Numa' atit va rog, nu ma trimiteti s-o construiesc singur.

Multzam,
    Dan
    Last edited by dan_m; 29 Jun 2010 at 04:30 PM.

mersi, am trecut la treaba. mai astept si recomandari de la proprietari/utilizatori de asa ceva.

Senior Member lipan's Avatar
    Locația
    Bucuresti,
    Posturi
    1.080

Vezi şi secţiunea asta
    http://forum.barcaholic.ro/showthrea...ghlight=ieftin

deşi o parte din adresele de mai sus de aici sunt luate cred.
    Să vă ţină Dumnezeu obiceiul!

Senior Member
    Locația
    bucuresti
    Posturi
    356

Poate ti-o construieste un barcaholic bun de mana. La bugetul asta e posibil.

6.  

am gasit dracia asta:

http://www.boats.vikingmarine.ie/med...ochure2008.pdf

ca sa va scutesc 15 minute de descifrare a ofertei: e vorba de o barca rigida de fibra, peste care se poate adauga un element gonflabil; devine astfel RID: Rigid Inflatable Dinghy. La chestia asta mai poti adauga un sailing kit, cel mai simplu are doar o vela, etc. Poti sa iei si doar barca si vela, fara elementul gonflabil, care cica ajuta la stabilitate.

Cea mai mica din cele doua barci cantareste 32 de kile, poate fi urcata si data jos de pe masina de o singura persoana; are si o roata in chila sa o poti trage daca e nevoie.

E un sistem modulabil; cea mai ieftina varianta completa, barca, gonflabil si vela e 2100EUR, fara taxe, la un dealer in Irlanda; transportul de acolo n-ar fi o problema.

Pareri?

Scump, scump... dincolo era mai ieftin...

Default walkerbay

http://walkerbay.com/products/rigid_..._features.html parca asta a luat-o cumnata-meu. Daca vrei impresii iti dau nr. de telefon, sa-l suni.
    Primele impresii ale mele: plastic de calitate, bordul gonflabil de calitate, are un mercury de 6CP, scaune de pescuit, usoara (eu am transportat-o pe dacie), chiar plina cu apa nu se scufunda, merg puse vele (era vreo 800 de dolari kitul). El e tot din Bucuresti...
    Last edited by gvincentiu; 7 Jul 2010 at 09:03 PM.
    Gānduri bune, vāntul bate pentru toţi la fel !
    http://www.youtube.com/watch?v=bSPLh...SySZBg&index=1

Senior Member Levy's Avatar
    Locația
    Wels,Austria
    Posturi
    352

Ia uite ce poti lua cu 2000 de euroi din Germania.Lungime 6,1m latime 2,4 greutate tottala cu peridoc 950kg.

http://cgi.ebay.de/Segelboot-6-10m-T...item2308486012
    A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
    Deunazi desfac o conserva de sardine,inauntru plin de ulei si pesti morti.

@gvincentiu - la aia ma gandeam si eu, cu sailing kit in loc de motor. cumnatul tau cit a dat pe ea? si de unde?
    @levy - conrad-ul ala ma pune pe ganduri, trebuie sa recunosc...

Page 1 of 2 12 LastLast

Alte topicuri asemănătoare

1. Sailing in Bulgaria
    de remyx īn topicul Marea Neagră, Bosfor, Dardanele, Marea Marmara
    Răspunsuri: 54
    Ultimul post: 30 Apr 2011, 04:06 PM
  2. Motor pentru Dinghy D4
    de Radu Cazan īn topicul Motoare de barcă
    Răspunsuri: 24
    Ultimul post: 8 Mar 2011, 12:23 PM
  3. Sailing dinghy - recomandari
    de dan_m īn topicul Yachturi, Veliere, Navigatie