Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 10 of 50

Topic: Rib facut acasa

Default Rib facut acasa

Dupa lungi cautari , sapaturi...etc am reusit sa pun pe hartie un schelet de barca care urma sa fie opera vie a rib-ului.Am incercat sa gasesc planuri gata facute dar nu era , sau mai bine spus nu se potrivea cu ce aveam eu in cap ca trebuie sa iasa.Am gasit un alt loc, pe net unde se construiesc jucarii pentru oameni mari, printre care si barci cu telecomanda.Si uite asa mi-a venit o alta idee sa fac ceva la dimensiune mica si apoi sa maresc la scara necesara , pentru a avea pierderi cat mai putine in caz ca nu iesea cele dorite.iata de la ce am plecat;
    Fotografii ataşate Fotografii ataşate Imag061.jpg‎   Imag063.jpg‎  

si inca una din profil
    Fotografii ataşate Fotografii ataşate Imag064.jpg‎  

apoi a urmat iar o perioada de cautari pentru a alege in ce mod sa fac structura, fibra sau placaj cu fibra. am ales varianta mai grea, fibra,adica matrita si toate cele pana la produsul final.aici am avut mult de citit ,de cautat pentru ca este prima data cand lucrez cu fibra.cu aceasta ocazie multumesc tuturor celor care mi-au dat un sfat sau o informatie atunci, cand am solicitat, si cu scuzele de rigoare daca e-mailrile au fost prea numeroase .

am trecut totul de pe hartie milimetrica la scara 1:1 pe carton si apoi am cautat materialul din care sa fac matrita. nu stiu de ce m-am oprit la fier. poate pentru ca este mai usor de realizat si mai ieftina. dupa asamblare a iesit asta.
    Fotografii ataşate Fotografii ataşate Imag005.jpg‎   Imag006.jpg‎   Imag008.jpg‎  

Dom' Stefan, super-chestie...bravo...ia spune-mi, RIB-ul asta, ce lungime o sa aiba? si flotoarele cum/din ce le faci? te apuci sa decupezi vreo pneumatica gata facuta?

6.  

putintica rabdare ca vine si partea cu baloanele.si vezi ca vremea domniilorpentru mine a trecut. simplu stefan.

ce a urmat ...cei care au mai lucrat cu fibra stiu bine .slefuire chituire ,finisare , praf si pulbere fina inhalata.intr-un cuvant smotru.apoi primul strat de fibra ,apoi al doilea etc, cu pauza de o zi intre straturi. si cum mi-am dorit sa nu iasa prea grea m-am gandit sa adopt forma cu schelet, sau cu coaste.si ce a iesit vedeti acum.pentru mine era o bucurie ca incepea sa prinda forma .
    Fotografii ataşate Fotografii ataşate Imag037.jpg‎   Imag038.jpg‎   Imag039.jpg‎   Imag040.jpg‎  

Senior Member Nicu's Avatar
    Locația
    Bucuresti
    Posturi
    387
    Last edited by Nicu; 13 Jul 2010 at 09:48 AM.

dupa ce am terminat cu structura de rezistenta am pus puntea si apoi am lasat totul un timp sa polimerizeze. bineinteles urmeaza emotiile decofratului .inlaturare matritei.o iesii sau trebuie sa o iau de la capat?
    Fotografii ataşate Fotografii ataşate Imag042.jpg‎   Imag044.jpg‎   Imag045.jpg‎  

Stefane, sa-ti traiasca, si sa "eclozeze" cu bine...cum tot sunt eu in friguri, tot calculand cum ies mai ieftin si mai rapid, poate iti iau cu chirie matrita, si imi trag si eu una...ia spune-mi, ce motor o sa duca barcutza?...

Page 1 of 5 12345 LastLast

Alte topicuri asemănătoare

1. Am facut bine?
    de Ata īn topicul Īncepători şi visători
    Răspunsuri: 7
    Ultimul post: 6 Jun 2010, 05:22 PM
  2. Răspunsuri: 11
    Ultimul post: 3 Apr 2010, 09:47 AM

Tags for this Thread

Bookmarks