si inca una din profil
Dupa lungi cautari , sapaturi...etc am reusit sa pun pe hartie un schelet de barca care urma sa fie opera vie a rib-ului.Am incercat sa gasesc planuri gata facute dar nu era , sau mai bine spus nu se potrivea cu ce aveam eu in cap ca trebuie sa iasa.Am gasit un alt loc, pe net unde se construiesc jucarii pentru oameni mari, printre care si barci cu telecomanda.Si uite asa mi-a venit o alta idee sa fac ceva la dimensiune mica si apoi sa maresc la scara necesara , pentru a avea pierderi cat mai putine in caz ca nu iesea cele dorite.iata de la ce am plecat;
si inca una din profil
apoi a urmat iar o perioada de cautari pentru a alege in ce mod sa fac structura, fibra sau placaj cu fibra. am ales varianta mai grea, fibra,adica matrita si toate cele pana la produsul final.aici am avut mult de citit ,de cautat pentru ca este prima data cand lucrez cu fibra.cu aceasta ocazie multumesc tuturor celor care mi-au dat un sfat sau o informatie atunci, cand am solicitat, si cu scuzele de rigoare daca e-mailrile au fost prea numeroase .
am trecut totul de pe hartie milimetrica la scara 1:1 pe carton si apoi am cautat materialul din care sa fac matrita. nu stiu de ce m-am oprit la fier. poate pentru ca este mai usor de realizat si mai ieftina. dupa asamblare a iesit asta.
Dom' Stefan, super-chestie...bravo...ia spune-mi, RIB-ul asta, ce lungime o sa aiba? si flotoarele cum/din ce le faci? te apuci sa decupezi vreo pneumatica gata facuta?
putintica rabdare ca vine si partea cu baloanele.si vezi ca vremea domniilorpentru mine a trecut. simplu stefan.
ce a urmat ...cei care au mai lucrat cu fibra stiu bine .slefuire chituire ,finisare , praf si pulbere fina inhalata.intr-un cuvant smotru.apoi primul strat de fibra ,apoi al doilea etc, cu pauza de o zi intre straturi. si cum mi-am dorit sa nu iasa prea grea m-am gandit sa adopt forma cu schelet, sau cu coaste.si ce a iesit vedeti acum.pentru mine era o bucurie ca incepea sa prinda forma .
Last edited by Nicu; 13 Jul 2010 at 09:48 AM.
dupa ce am terminat cu structura de rezistenta am pus puntea si apoi am lasat totul un timp sa polimerizeze. bineinteles urmeaza emotiile decofratului .inlaturare matritei.o iesii sau trebuie sa o iau de la capat?![]()
Stefane, sa-ti traiasca, si sa "eclozeze" cu bine...cum tot sunt eu in friguri, tot calculand cum ies mai ieftin si mai rapid, poate iti iau cu chirie matrita, si imi trag si eu una...ia spune-mi, ce motor o sa duca barcutza?...
Bookmarks