inmatriculare barcilor in paradise fiscale cred ca este subiect destul de interesant ptr. ca traim in romania(tara taxelor) si nu am gasit nimic legat de acest lucru pe forum,asa ca sper ca cei care stiu ceva legat de subiect sa inceapa sa posteze.Caz:eu o sa-mi cumpar o barca noua la o valoare de aproximativ 100000 euro si incerc sa gasesc calea cea mai buna(taxele cele mai mici).astept sfaturi![]()
Eu zic sa cumepri o insula cu banii astia ... Apoi inregistrezi barci gratis pentru toti barcaholicii din Romania ... Poti inregistra si companii, SRL-uri, etc ....
Si din taxele percepute, cumperi Soimul Maltez ....
ps.
Poate isi muta si Elvetienii bancile la tine pe insula .... ca tot trebuie sa dea informatii despre conturi ....
Trebuie sa va faceti o companie tip casuta postala inregistrata in tara respectiva. Acest lucru nu va scapa insa de TVA decat daca incalcati legea. Daca aveti banii de achizitie si intretinere aveti banii si de inmatriculare si taxe, care sunt infime in comparatie.
In Olanda inmatricularea unei barci costa cam 200 Euro. Oricum, se inmatriculeaza numai barcile > 15m sau cu viteze mai mari de 20km/h.
Pt barcile mai vechi de x ani nu platesti nici un impozit.
Intrebare de baraj:
- sa o inmatriculez in Olanda si sa o aduc in Romania dandu-ma cu ea pe mare sub steag olandez?
- sau mai bine imi bag mintile in cap si stau dracu in banca mea ...
Am nevoie de un raspuns ASAP.
Thx,
Nu plange ca s-a terminat, bucura-te ca s-a intamplat ...
Aceeas problema o am si eu, dar tinand cont ca asigurarile sunt mai ieftine in Olanda, iar barcutza (42m)este deja inmatriculata acolo s-ar putea sa otez pentru steagul lor. Ramane de vazut daca este si posibil. Oricum, daca este cineva care mi-ar putea da detalii cam cat m-ar costa asigurarea si inmatricularea unui un velier de dimensiunile astea i-as fi recunoscator
![]()
salutari ,amazon
pentru o lungime de 42 metri exista servicii specializate pentru armatori.Prin zona forumului nostru limita se mentine cu modestie sub 24 metri,iar dana 0 e cam ocupata...![]()
omul se referea la picioare si gata il taxatzi![]()
Cred ca am exagerat putin, dar oricum as face sub 35 m (metri) nu vrea sa iasa la calcule.
Ideea este ca as vrea sa achizitionez un velier cu scop comercial ceea ce implica si o firma si un plan de afaceri necesar obtinerii de imprumuturi, investitii, etc. Am observat ca la noi la Romania nu prea exista barcutze de dimensiunile astea cu care sa poti pleca intr-o croaziera de cateva zile sau chiar de o zi fara a fi nevoit sa-ti dai salariul pe o luna sau chiar doua si pentru ca si eu sunt muritor de rand, ca majoritatea de pe acest forum, m-am gandit sa-mi transform visul in realitate. Nu ma costa nimic sa incerc si sa-mi doresc sa realizez ceea ce poate altii nici nu viseaza. Probleme sunt foarte multe: taxe, impozite, porturi, revizii, echipaj, asigurari, autorizatii ............si nu in ultimul rand banii, dar ce sa faci cand esi infecatat cu virusul barcutei ?![]()
Bookmarks