Intervin si eu in discutie, am gasit ceva bibliografie care te va ajuta sa-ti raspunzi intrebarilor.
Despre barci :: Autor: Petru Burian, Straulescu Mihai
Dimensiunile pentru cizma motorului sunt:381mm,508mm si 635mm(le-am luat de pe site-ul americannautics, dealer pt. motoare Mercury)
Inaltimea oglinzii(placii pe care se prinde motorul),este specificata de catre producator si in functie de aceasta iti alegi motorul, cu cizma potrivita.
Un coleg spunea, ca cea mai buna barca este "cea pe care o ai".
Daca ti s-a pus pata pe barca pe care ai prezentat-o, este alegerea ta, orice barca este buna pentru ceva, important ramane sa-ti faci treaba cu ea si sa nu devina o povara iesitul pe apa.
Daca vei cumpara aceasta barca, in primul rand vei avea nevoie de spatiu pentru depozitare si o remorca pentru transport(80 kg nu sunt simplu de transportat si manevrat, de unul singur).
Coca barcii este proiectata pt. deplasament, asa ca un motor de 2,5cp este suficient, face acelasi lucru pe care il face un motor de 5cp.La vasle cred ca va merge bine.
O pneumatica cu chila gonflabila, cu motor de 5 cp,cu o persoana de talie medie si un copil se pare ca gliseaza(ex.Quicksilver 340 Enduro Quicksilver Sport Enduro 340 mit Mercury F5M auf der Lahn - YouTube )
P.S.In cazul in care locuiesti pe malul apei si nu ai nevoie de remorca, pt. dimensiunile barcii, pretul de 2000 lei,cred ca este ok, daca barca este noua.Cel putin in Romania, eu nu am gasit mai ieftin, aici totul este la suprapret.
Apropo, cine le produce?
Studiaza si site-ul asta, de la unguri, vad ca sunt cateva barci la un pret mai bun ca la noi si cu o greutate mai mica. http://csonak-kenu.hu/sybill/termekek/csonak/
Bookmarks