Asadar, Everglades National Park? Hmmm, viitorul sună bine![]()
Intr-o lume deraiata alunecand spre incertitudine, Seasick si Grumpy se pregatesc sa ia inca o data valurile in pagai catre o destinatie izolata draga lor…Impachetand cateva echipamente noi, menite sa mareasca gradul de confort pentru doi “marinari” mai aproape de anii de pensie, si un acelasi zâmbet inepuizabil, ne pregatim de drum.
Problema este ca vom repeta un traseu pentru care am putut aloca doua zile mai putzin. Adica, efort mai mare, odihna mai putzina si un plan riguros care nu lasa loc pentru eroare…. Adica, wtf, are we still able to move, ori mai bine stam acasa la televizor?
Trasee cunoscute dar probleme noi generate de nebunia acestor timpuri. Trebuie sa gasim o solutie pentru inevitabilele alimentari de noapte, condtii meteo oarecum imprevizibile si preturi dureroase la carburanti. Asta e… salt inainte, mate!…![]()
DoiNomazi aka "Seasick & Grumpy", aflati intr-o perpetua TraveloTherapie
Asadar, Everglades National Park? Hmmm, viitorul sună bine![]()
Life in colour!
Asadar, inapoi in ENP, care ne este familiar si drag din toate punctele de vedere. Planuiam sa sarbatorim 10 ani de la prima iesire cu U-Boat-ul ( asa zisul “maiden voyage” care s-a executat in 2011 in ENP) la bordul U-Boat-ului, dar nevoia de a cara echipament mai greu si mai voluminos ne-a impins iar catre o canoe. Vom regreta decizia cand vom iesi cu o canoe fara punte in apele Golfului Mexic, dar vom improviza un acoperamant de punte dintr-un tarp prins cu chingi pe sub canoe si vom miza inca o data pe norocul nostru… vom lega tot ce incarcam la bord cu cordelutze de paracord sa le putem recupera ulterior daca se intampla sa ne scufunde valurile canoea sau daca ne răsturnăm… evident, daca ajungem in apa vom sta cu ochii dupa aligatori si rechini pana apucam sa punem iar piciorul pe ceva solid si rigid, ca uscat nu prea pot sa-i spun…![]()
Ce inseamna „vom sta cu ochii dupa aligatori si rechini”??? Adica, daca ii vedeti, ce puteti face? Exista vreun fel de „spray cu piper” pentru rechini?
Life in colour!
Pai, stiind ca ambele specii sunt prezente in zona, cel putzin in principiu, ti-e greu sa stai in apa fara sa te uiti instinctiv dupa ei, pentru ca te astepti sa simti stransura falcilor pe vreo gamba…Spray, poate doar cu lamaie, daca vrei sa-i prepari la foc mic, dar pentru asta trebuie mai intai sa-i scoti din apa…
![]()
Parcul spune ca toate vietatile sunt protejate pe teritoriul sau si plaseaza toata responsabilitatea si eventual vina pe umerii omului si e firesc sa fie asa pentru ca doar omul este intrusul sosit sa perturbe armonia si balansul…
In alta ordine de idei, ENP se afla intr-o noua faza a existentei sale cand omul constient de greselile din trecut si le-a asumat si a inceput un sistem de reinundare a zonelor asanate anterior, cam ca in Delta Dunarii. Dinamica parcului este in schimbare dupa multi ani de stagnare.
LE Noaptea este si mai interesant. Desi ii auzi pe ambii, daca e luna plina, mai vezi cate ceva, daca nu doar cat te tzine frontala. Cand inoti pe langa canoea scufundata nu stiu cat mai vezi in jur… Nu ni s-a intamplat inca, dar este o posibilitate…
LE2 Asta nu ma ingrijoreaza la fel de mult ca situatia din afara parcului. Florida pare un stat cu capul pe umeri dar pana acolo e putzin de mers si ni se pot intampla multe din cele ce se intampla din pacate aproape in fiecare zi. Pandemia a schimbat lumea si mentalitatile. Mai rau, adus la suprafata ce este mai rau in societate… si toti suntem cu nervii pe muchie zilnic.
LE3 Va fi bine…![]()
Last edited by DoiNomazi; 7 Dec 2021 at 07:07 PM.
Iarăși sunt în ceață: de ce te îngrijorează drumul?
Life in colour!
Cum sa-ti raspund? Nu stiu ce apare in presa din Romania despre Statele Unite, dar, pe scurt, criminalitatea si violenta, au ajuns la. cote alarmante. Comportamentul unora dintre cetateni a devenit periculos si scandalos. Tentative de omucidare fara motiv, ziua in amiaza mare, omucideri, talharii, fel de fel de atacuri fara motivatie clara, schimba radical termenii ecuatiei si imping totul spre imprevizibil. Repet, ziua in amiaza mare. Cu atat mai mult dupa caderea intunericului. Sunt seri in care ne-am obisnuit sa auzim focuri de arma pe strada.
Plecand la drum stim clar ca nu exista nici un rezervor capabil sa acopere 1,300 de mile si incercam sa gasim o strategie de alimentare si nevoi fiziologice pe timp de noapte care sa implice un contact minim cu tot ceea ce nu este in miscare pe autostrada. Sunt cazuri de oameni care au fost coborati fortat din masini pentru a li se fura masinile, de exemplu. Oricand este posibila o tentativa de talharie sau un conflict generat de faptul ca i s-a parut unuia ca te-ai uitat nu stiu cum. Sau doar are chef sa se distreze pe seama ta. Ca in Vestu Salbatic. Sunt situatii in care unii nagajati au fost sfatuiti de companiile pentru care lucrau sa se imbrace mai modest pentru a nu etala valori gen ceas, telefon, etc. Ziua in amiaza mare.
Nu pot pleca la drum cu arma de foc fara un permis federal de posesie, chiar daca detin un permis statal in NY. Si oricum nu mi-ar fi de mare folos pentru ca exista anumite conditii stricte in care pot fi transportate dintr-un stat in altul. Munitia separata si incuiata, etc. in conditiile in care cei care for sa faca rau umbla cu cartus pe teava fara a se sinchisi de legi. Orice pusti cu testiculele umflate de mandrie trage fara sa clipeasca pentru ca asa isi va face un nume in gasca lui… A aparut un dram de rautate si lipsa de respect socante…
Lucrez de zor la strategii si proceduri preventive… Mai bine de atat nu pot explica.
Last edited by DoiNomazi; 8 Dec 2021 at 02:03 AM.
Da, apar pe la stirile noastre tot felul de cazuri in care cate un sarit de pe fix omoara in stanga si in dreapta pana cand e imobilizat sau ucis la randul lui, dar mi s-au parut a fi cazuri izolate, de clasificat la actiuni improbabile: da, se îmtâmplă, dar nu mie! E clar, la mine e doar o părere, dar voi știți mult mai bine care e realitatea locului. Trist. De la an la an lumea pare să o ia razna tot mai rău (sau chiar o ia) și de data asta mă refer la nivel global. Când mă gândesc la lejeritatea cu care ne suiam în avion acum zece ani pentru a pleca la mii de kilometri distanță, mi se pare acum de-a dreptul incredibil!
Îmi pare rău de cele „auzite” și nu pot decât să vă urez „românește” „drum bun!”. Când plecați? Ca de obicei, în preajma Crăciunului?
Life in colour!
Cazurile izolate au devenit realitatea cotidiana si trebuie sa ne adaptam. Sunt multe cazuri aparute peste tot, nu mai exista zone proaste si zone sigure, ore critice, blah, blah, blah.
LE Multumim. Ca de obicei vom avea privilegiul si bucuria sa petrecem sarbatorile de iarna impartind solitudinea in doi…![]()
Last edited by DoiNomazi; 9 Dec 2021 at 06:45 AM.
Am inceput sa ma uit pe Netflix la un film, parca „Destinatia: Yukon”. Zic am inceput, fiindca era execrabil si m-am oprit dupa primul sfert. Un englez cu taica-su`au plecat sa coboare Yukonul (Canada) cu o canoe. Cam 800 de kilometri printr-o zona pustie, 100% natura + ursi (bonus). Am retinut destinatia: mi s-a parut faina (si m-am gandit ca vi s-ar potrivi). Am mai retinut si faptul ca Netflix difuzeaza si filme „de amatori”. Am mai vazut cateva si chiar daca mai lasau de dorit pe ici-colo, actiunea m-a tinut in fata ecranului pana la capat si n-am regretat timpul alocat (n-a fost cazul si cu Yukonul). Nu v-ati gandit sa intrati cu filmele voastre pe Netflix?
Life in colour!
Bookmarks