Page 213 of 224 FirstFirst ... 113163203209210211212213214215216217223 ... LastLast
Results 2.121 to 2.130 of 2232

Topic: chemari si raspunsuri

20 de ani... la mai mare!
    Ce facea „recrutul” cat timp voi va balaceati in ocean? (imi place montajul vostru: placa mare cu NO DIVING si urmatoarea imagine... )
    Life in colour!

Quote Originally Posted by CrocodiluDiluDilu View Post
    20 de ani... la mai mare!
    Ce facea „recrutul” cat timp voi va balaceati in ocean? (imi place montajul vostru: placa mare cu NO DIVING si urmatoarea imagine... )
    Multumim la fel! In zilele cand eram pe balta, "recrutul" statea cuminte acasa la piscina si facea plaja... Am alternat zilele de balaceala cu zile de activitati comune.

Dar dat faptului ca am gasit o zona noua de padelat la Sugarlof Key, la vreo 20 de mile terestre NE de Key West, am scos placile acolo de cateva ori. Fiecare iesire s-a terminat, din fericire, cu un “happy end” inapoi in piscina de acasa…

DoiNomazi aka "Seasick & Grumpy", aflati intr-o perpetua TraveloTherapie

Cum se face ca nu prea sa vad alte persoane, nu e sezon sau fugeati voi de ei?

Quote Originally Posted by byteworks View Post
    Cum se face ca nu prea sa vad alte persoane, nu e sezon sau fugeati voi de ei?
    In general vorbind, cautam locuri cat mai izolate posibil si fugim de oameni ca dracu’ de tamaie. Pe de alta parte, August este luna cea mai calduroasa si mai putzini oameni ies pe apa cand temperaturile ajung si trec de 36-37 C zilnic. De exemplu, una din camerele de parbriz s-a umflat cat un balon in ciuda aerului conditionat dat la mare in permanenta. Este cald zi si noapte si nu se mai poate trai fara aer conditionat. Cand iesi afara din casa te izbeste valul de caldura ca un camion cu caramizi. Daca nu esti intr-o barca care se deplaseaza rapid sigur nu-ti vine sa iesi pe apa sa dai la rame, padela, pagaie. Daca te uiti cu atentie, in unele imagini Seasick are un prosop imbibat cu apa pe picioare. De multe ori umpleam sepcile cu apa si le puneam asa pline pe cap. In mai putzin de doua minute erau complet uscate. Cald… In plus, anul asta, in August in plin sezon al uraganelor nu a plouat decat de vreo cateva ori foarte putzin ceea ce a insemnat seceta. Dar caldura sau zapada, etc. nu ne descurajeaza pentru ca de multe ori contribuie la numarul mai mic de oameni…

Au fost situatii la mal, in zonele de apa mica (pana in 0.5 m adancime) cand apa era o supa cu o temperatura NEPLACUT de ridicata. In general vorbind, caldura ne-a fortzat sa incalcam o regula de baza… Spre rusinea noastra, nu vei vedea in nici o imagine PFD-uri. Le aveam cu noi dar nu se puteau purta datorita caldurii. Singurii cu care ne mai intalneam erau barcile motorizate care pe canale circulau periculos de repede. Probabil oamenii respectivi cunosteau zona si obiceiurile si nu se asteptau nici ei sa intalneasca turisti la padela. Si ca peste tot in lume, exista si acolo ghiolbani care nu incetinesc trecand in tromba fara a privi in urma la ce se intampla cu vreun caiac, placa, etc. Am avut cateva situatii cand am trimis cel mai tare WTF MAN de care imi sunt in stare plamanii. Evident, fara ca respectivul idiot sa se sinchiseasca.

Un motiv in plus sa evitam prezenta altor oameni… In cocluzie, ai dreptate, August este off-season datorita caldurii si am evitat si noi cat am putut prezenta altor oameni.

Toate zilele pe apa s-au desfasurat cam dupa acelasi ritual. Nu tocmai rau sau plictisitor…

O pisica de mare... maricica, incerca sa se fereasca de noi.

Last edited by DoiNomazi; 21 Sep 2022 at 06:36 AM.

M-am uitat un pic pe imaginile aeriene din Google: zaona Key West pare foarte faina, cu golfuri, canale, labirinturi. Probabil mangrovele omogene ;i nesfarsite ajung sa fie plicticoase ca si stuful nostru, dar totusi, e natura salbatica
    Last edited by CrocodiluDiluDilu; 21 Sep 2022 at 11:38 AM.
    Life in colour!

6.  

M-am uitat un pic pe imaginile aeriene din Google: zaona Key West pare foarte faina, cu golfuri, canale, labirinturi. Probabil mangrovele omogene ;i nesfarsite ajung sa fie plicticoase ca si stuful nostru, dar totusi, e natura salbatica
    Imaginile din Google pot fi putzin inselatoare. Da, in afara zonelor urbane, ultradezvoltate gen amenajari turistice cu hoteluri moderne, piscine, baruri, sunt zone cu mult verde si cu si mai mult albastru, dar in realitate gaseshti cu greu un peticutz pe care sa-l potzi simtzi "salbatic", creand, de fapt, o bula subiectiva in care vrei, sau visezi, sa te simtzi in "salbaticie"... Toata zona lantzului de insulitze incepand de la Miami pana la Key West este suparator de dezvoltata si sufocant de populata, comparand-o cu zona adiacenta din Everglades NP. de exemplu.

In fine, redau mai jos imagini "verzi" din Marathon, cam la jumatatea lantzului de insulitze si a soselei care leaga Key West de Miami. Este un "petecutz" din trecut conservat cu intentie datorita unei donatii mari de teren a unei familii generoase.

Spitalul pentru pasari ce au fost ranite in urma impactului cu civilizatia. Pesscari, turisti, barci cu motor, etc. Dupa recuperare sunt eliberate inapoi in natura.

Last edited by DoiNomazi; 21 Sep 2022 at 01:55 PM.

Si tot asa s-au scurs zilele una cate una. Am incercat sa adaugam pe ici pe colo putzina varietate programului devenit monoton... Ba o iesire la rasarit, ba o plimbare pe ocean la apus, ba o tura la vreu bar din port...

Din ce-am vazut, ati profitat la maxim de ceea ce ofera zona. Foarte faine imaginile si atmosfera de bucurie si tihna. Nu pot sa nu remarc ca se aduna pagini peste pagini in topicul vostru, dar zambetul si pofta de viata de pe fata „lui M” sunt neschimbate
    Multumesc pentru jurnal: ne „cunoastem” deja atat de bine incat atunci cand postati incerc senzatia vecina cu acea in care cineva cu care mi-am petrecut vacanta imi trimite imaginile lui din tura comuna
    Life in colour!

Din ce-am vazut, ati profitat la maxim de ceea ce ofera zona. Foarte faine imaginile si atmosfera de bucurie si tihna. Nu pot sa nu remarc ca se aduna pagini peste pagini in topicul vostru, dar zambetul si pofta de viata de pe fata „lui M” sunt neschimbate
    Multumesc pentru jurnal: ne „cunoastem” deja atat de bine incat atunci cand postati incerc senzatia vecina cu acea in care cineva cu care mi-am petrecut vacanta imi trimite imaginile lui din tura comuna
    Cuvinte croite cu maiestrie care merg la suflet pe scurtatura, Kirule... Multumesc, multumim. Ce pot sa raspund? Viata e scurta si imprevizibila. Orice clipa poate fi ultima si de aceea trebuie traita din plin, fara ezitare. Ce va fi sa fie, oricum o sa fie. Zona respectiva imi prieste, sunt in rezonanta cu oceanul si atmosfera de acolo. Nu ma pot muta acolo, nu am bugetul necesar sa cumpar o casa rezonabila in Key West pentru ca orice casa cu un minim de confort incepe de la 1,5 milioane, dar fara sa ma oftic, continui sa ma bucur de zona respectiva ori de cate ori am ocazia.

Si fiindca tot ai mentionat "recrutul" intr-un mesaj anterior, asa arata o femeie de 85 de ani care se bucura de vacanta alaturi de noi... As vrea ca bucuria mamei mele sa-i contamineze si pe altii, indiferent de varsta. Inca merge pe tricicleta, inca joaca voley in piscina...

[img]https://64.media.tumblr.com/286828a1b8809b1aa9fcee8a978d775c/1a79938cee8dbe9e-40/s1280x1920/0ba90963d988a5660317582a55abf06618defddf.pnj[\img]

Si o invitatie la magazinul de insecte, larve si viermi... : Unele sunt chiar delicioase...

va urma...
    Last edited by DoiNomazi; 30 Sep 2022 at 05:24 AM.

Si dupa ce ne-am reinnoit provizia de rom in Key West, am hotarat sa ne mutam mai la nord in St. Augustine pentru a explora zona in cele cateva zile de vacanta ramase. Exista cateva asemanari intre zona Key West si zona de coasta din St. Augustine si existe si multe diferente.

va urma...
    Last edited by DoiNomazi; 9 Oct 2022 at 06:22 AM.

Tags for this Thread

Bookmarks