Daca ar fi sa fac o ierarhizare personala a producatorilor indicati de tine, ar fi cam asa:
- HUSKY si TRIMM
- HANNAH
- PINGUIN si VANGO.
De ce Pinguin si Vango pe ultimul loc? Pentru ca sunt mai noi pe piata si incearca sa isi faca loc prin produse ieftine, care in general copiaza produse ale altor firme. Nu am nimic impotriva lucrurilor ieftine, dar de obicei asta inseamna ca se face rabat la calitatea unor materiale. Si din pacate am cam invatat pe pielea mea ca sunt prea sarac ca sa imi permit sa cumpar lucruri ieftine. De obicei sfarsesc prin a imi mai cumpara o data acelasi gen de produs, dar dintr-o gama mai buna.
De ce am pus pe primul loc Husky si Trimm? Sincer, nu stiu, mai ales ca am destul de multe produse de la Hannah si sunt multumit de ele. Am trei corturi, pe care le folosesc in functie de necesitati: un Hannah Stash II (1.7 kile, nu are bete proprii, se monteaza pe betele de trekking. Nu pare un cort extraordinar de stabil, insa realitatea m-a contrazis. A fost unul dintre putinele corturi care anul trecut la TID Ungaria, pe o furtuna scurta dar foarte intensa, nu a luat absolut niciun strop de apa la interior si a ramas in picioare fara nici cea mai mica problema; il folosesc in ture de caiac cand in fiecare zi ma mut dintr-un loc de campare in altul);
mai am un Hannah Covert S, 2.7 kile, doua intrari, doua abside, betze de aluminiu. Un cort foarte bun, dar dupa o noapte de ploaie vrajmasa, am avut cateva picaturi de ploaie intr-un singur loc la picioare. Pentru ture de caiac cu reintoarcere in acelasi loc, pentru ca e putin mai voluminos decat primul.
Mai am un cort Hannah Spirit S, de trei persoane, cu o cupola foarte incapatoare, pentru 4 persoane si o masuta. Pe asta il folosesc in concedii cu masina.
Deci eu recomand Hannah, insa cred (asa cred eu, s-ar putea sa ma insel) ca la Trimm si Husky, materialele sunt mai de calitate.
Bookmarks