Urmeaza episodul 2: Viata la bord.
Asa cum bine se stie, nimeni nu poate scapa de postulatul nr.1 : buda se defecteaza. Tania spune suav: e apa in baie. Comunicatul acesta vine dupa lasarea intunericului, in pacea cabinei izolata de tantarii tigrati, altoiti, prin plasele din voal de mireasa marca inregistrata-Florio .
Spun teatral: vestea cazu ca un traznet. Nuuu..nu buda !
Ba da, la fiecare pompita, un jet mic dar indraznet se arunca inspre perete si formeaza o acumulare pe podea. Ma duc in “sala motoarelor” (capatul patului pupa) cupland toate diferentialele (adica pe coate si genunchi) si ma intorc cu un brat de surubelnite, chei, suruburi, surubele. Desfac si constat ca un holzsurub si-a rupt soclul si o parte din interiorul carcasei, in care acesta se prinde. De aia nu mai etanseaza. Explic fratilor de suferinta, ca treaba e groasa si surprinzator, reactia nu e deloc de disperare, ci chiar privesc lejer plaga ce s-a abatut asupra vietii la bord.
Dar ce nu face spaima din om, ii da aripi. Cum spunea Skipper odata despre pompele de santina: o sa fiti surprinsi ce face un om disperat, cu un ghiordel in mana.
Ei, maxima mea despre buda barcii: sa vedeti ce face un om disperat, cu doua surubelnite si un pumn de suruburi.
Una am folosit-o ca bormasina, una ca orice vreti voi, am gaurit, am surubarit, scurtez povestea si declam in 15 minute: buda e functionala!
Postulatul nr. 2 pe barca : nu verificati lista, nu are rost (daca ati facut vreuna). Poate ati luat totul, pana la scobitori, poate ati luat ca noi, totul pentru a gati, mirodenii, legume, uleiuri normale si aromate, tot felul de materii prime pentru viitoarele mancaruri delicioase. Aveti aragaz, aveti si combustibil cacalau. Sunteti si cu gandul la cafeaua aromata de dimineata sau masa fierbintica de seara.
Nu conteaza, postulatul numarul 2 spune ca ati uitat bricheta.![]()
P.S.
Expresia “shit happens” n-o fi nascocita de Forrest Gump dar ea exista si lucreaza. In orice moment. Tot asa si legile lui Murphy.
Bookmarks