Page 10 of 48 FirstFirst ... 6789101112131420 ... LastLast
Results 91 to 100 of 476

Topic: Despre examenul cat. D

Junior Member
    Locația
    Ramnicu Valcea
    Posturi
    6

Eu zic sa vorbim aici sa stie si altii interesati .
    Cel mai bine zic eu e sa dai pe rand.prima oara Cat D si apoi pentru C
    Pentru cat. D te costa 310 lei.Examenu se da de obicei in ultima vineri din luna
    Tinand cont ca abia s-a dat pe 23 apr e bine cam peste 2 saptamani sa suni la Capitania Snagov tel 021224509.Tot ce trebuie invatat se gaseste aici
    http://www.rna.ro/servicii/Personal%20Navigant.html
    Colregu e pentru C restu e pentru D
    Pare mult dar la marinarie se repeta iar la manevra ce e cu vele nu trebuie.RND e mai greu dar intrebarile care se dau sunt logice.Semnele trebuie invatate.
    Cat despre Ramnicu Valeca si barci nu stiu nimic.Aici nu sunt decat barci gonflabile si de obicei fara motor.
    Succes!

Mic barcaholic Smokey's Avatar
    Locația
    Timişoara
    Posturi
    2.008
    Blog Entries
    62

Bine ca e luat, nu e dat Daca stiti diferenta intre lantana si sfilata nu va ajuta prea mult pe apa

Pentru cei care vor da examenul in viitor, puteti pune intrebarile care s-au dat, cat va mai amintiti...
    călătorului îi stă bine cu drumul

Junior Member
    Locația
    Ramnicu Valcea
    Posturi
    6

Pentru cei interesati.
    Se da examen pentru obtinerea permisului de conducere ambarcatiuni de agrement in Bucuresti vineri 21 mai in spatele pavilionului H la pontonu de pe lacul Herastrau.
    Cine vrea sa se inscrie sa sune la tel. 021224509.
    Succes si ne vedem la examen.

Se poate da un singur examen pentru C si D si cat ar costa ?

Senior Member bibicu13's Avatar
    Locația
    ... intre Saturn si Venus ...
    Posturi
    352

Quote Originally Posted by adrian18 View Post
    Se poate da un singur examen pentru C si D si cat ar costa ?
    Sunt examene separate insa poti sa le dai in aceeasi zi. Habar nu am cat mai costa (cam 300 RON per examen).
    Last edited by bibicu13; 20 May 2010 at 01:23 PM.
    Nu plange ca s-a terminat, bucura-te ca s-a intamplat ...

6.  

salut! pentru luna iunie data examenului :25
    bafta!

aceeasi problema D+C mi-am pus-o si eu anul trecut si am fost sfatuit chiar de la inscriere (ponton pav. H Herastrau) sa le dau pe rand pt. ca nu poti da pt. C daca nu ai absolvit cat. D logic, chiar daca C-ul pare o simpla diferenta (COLREG etc.), astfel incat poti plati ambele examene si sa ai ghinionul sa nu iei nici unul, etc... (nu treci de D nu poti da nici pentru C).

Junior Member
    Locația
    Bucuresti
    Posturi
    1

Quote Originally Posted by Jan View Post
    Salutari tuturor,
    D-l Edi(th) a avut amabilitatea si bunavointa sa posteze un exemplu de test actual si autentic pentru solicitantii de certificate: D ,C,B si A.Diferenta de nivel este data de incorectitudinile acceptate ca raspuns .Numarul materiilor sunt in fct de categoria dorita.Timpul de rezolvare este: D =2teste x15 min, C=2teste x15 min, B=4teste x30 min/2zile + studiu de caz 15-20 min / 1zi ; A=probabil 6x30 min.Pentru D si C reexaminarea e neconditionata (dar platita) iar pentru B si A exista restrictia notelor minime si doar o a doua examinare (in cazul unei note mai mici decat baremul doar la o materie) in decurs de un an . Din cate am vazut ,tratarea superficiala a problemei duce la esec sigur. Nici vorba de cumetrii,spagi sau altceva ;chiar daca pot fi invocate. Si daca la D,C candidatii mai toti sunt ,,barcagii’’incepatori la examenul de B,A te aflii printre ,,vaporeni’’,si aceasta datorita faptului ca licentele tuturor,indiferent de functie, se reinoiesc la fiecare 5 ani. Oricum merita efortul si toti banii.(pentru ,,s’’ se cere curs practic absolvit).Testele (D,C)mai contin intrebari referitoare la semne (de circulatie navala) , semnale sonore si luminoase ,lumini de mars si stationare ,balizaj ,depasiri si prioritati,ancoraje,manevra de MOB(Botucov…)etc.O carte care pe mine m-a scos din ceata este ,,Conducerea iahtului pe mare si pe ape interioare’’scrisa de Dl CCL Deboveanu Marin si pe care banuiesc ca o puteti gasi la sediul YCRR,din Bucuresti .(costa ceva dar stai linistit)
    Va rog totusi o lamurire : ptr. o gonflabila de 3,5 m, cu motor de pana in 5 cp, ce trebuie sa detin ca sa fiu in regula pe apele interioare, inclusiv Biosfera Delta D, precum si Marea Neagra pana in 6 mile, la un eventual control ?

S-a mai discutat, cauta pe site. Nu ai nevoie de nimic special pentru gonflabila ta .

http://www.barcaholic.ro/content.php...t-sub-7m-15-kw

Senior Member
    Locația
    Romania (inca)
    Posturi
    129

Quote Originally Posted by vadu View Post
    Va rog totusi o lamurire : ptr. o gonflabila de 3,5 m, cu motor de pana in 5 cp, ce trebuie sa detin ca sa fiu in regula pe apele interioare, inclusiv Biosfera Delta D, precum si Marea Neagra pana in 6 mile, la un eventual control ?
    salut; pentru necesitatile tale i-ti sunt necesare categoria D pentru ape interioare, categoria C pentru iesirea pe mare, permis de acces cu taxa la zi in rezervatie (doar pe trasee deschise publicului), iar daca te invarti in zona frontierei inca un permis de la politia de frontiera. Va mai trebui sa ai la tine o copie legalizata din care sa rezulte ca esti proprietarul ambarcatiunii respective cu motor. Desigur si actul de identitate al tau si al celor din ambarcatiune.

Page 10 of 48 FirstFirst ... 6789101112131420 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks