Page 4 of 4 FirstFirst 1234
Results 31 to 36 of 36

Topic: Barca aluminiu instabila

@Ynu
    Ma regasesc si eu in povestea ta, m-a costat si pe mine destul de mult distractia cu barci scurte.Dupa toate explicatiile pe care ti le-au dat colegii, nu cred ca ar trebui sa pierzi timpul cu tot felul de modificari aiurea si cheltuieli inutile.Barca ta nu este pentru Dunare.Eu as vinde-o la cineva care sa o foloseasca pe un lac linistit, iar daca iti doresti barca din aluminiu, suna-l pe Romica de la motomarine si iti va oferi o barca sigura si adaptata nevoilor tale.
    Cam asa merg barcile de la motomarine
    https://www.youtube.com/watch?v=cDQQmt_zWq0
    https://www.youtube.com/watch?v=2VUs4RVEv80
    Last edited by ovidiu66; 15 Oct 2017 at 12:10 AM.

Junior Member
    Locația
    Timisoara
    Posturi
    19

... nu am uitat ca va sunt dator cu rezultate dar de cand a dat frigul nu am mai facut nimic .Am luat o prelata noua , am acoperit-o pe peridoc si astept cu nerabdare primavara sa pot transfera de pe hartie in practica tot ceea ce am stabilit cu titlu adaugat-modificat .Am o dilema referitor la '' solutia '' de protejare la abraziune a carenei tinand cont de textura malurilor zonei CS - MH care se compun cu precadere din nisip - prundis chiar pietris destul de mare si mai rar din lut . Maturire ,degresare . primer , semimatuire si un strat de teroson ar fii o solutie ? Multumesc .

Junior Member
    Locația
    Timisoara
    Posturi
    19

.... asa cum spuneam ;
    Barca se comporta asa cum trebuie daca toate sunt ok . Instabilitatea e data de greutatea scazuta dar nu este ceva iesit din comun , sa nu poti sa te tii in picioare .Cu 7,5 cp ( la '' blana '' ) , singur . gliseaza frumos .La limita dar gliseaza . Am potrivit inclinatia motorului si sunt multumit de rezultat. Totusi un 10 cp daca nu 15 cp ar fii perfect ( asa recomanda si producatorul , quintrex ) barca mea fiind o copie a acesteia .Nu stiu de ce nu pot incarca un filmulet cu ea pe apa

Salutare la toți. Mulțumesc atāt celui care a deschis topicul cāt și celorlalți. Eram in tratative de a cumpăra varianta de 3 m a acestei bărci de la același producător. Tot pe Dunăre as fi folosit-o.
    Aș vrea să știu dacă Ynu o mai are și ce modificări a făcut la ea?

Junior Member
    Locația
    Timisoara
    Posturi
    19

Da ,o mai am .sigur ca da .M-am obisnuit cu '' instabilitatea '' in stationare .Am pus podina din tego de 20 mm [asa am avut ], am inchis bancheta din fata cu tego de 9mm si am placat interior cu polistiren pt izolare termica , rezervor incorporat sub bancheta spate ,prelata de stationare , bateria pentru sonar incadrata pe un suport chiar in '' bot ''sus ........ si cel mai important ar fii de schimbat motorul actual de 7.5 cp cu unul mai mare pentru a glisa mai usor fara sa merg la max . turatie .Dilema mea este legata de cum se va comporta barca pe valuri daca adaug 20 kg pe spate [greutatea motorului de 15 cp 4t e de 50 kg iar actualul are 28 kg ] oare nu se va ridica si mai usor de prova la val avand atat de multa greutate concentrata inspre pupa ? 50 kg motorul .110 kg eu si 10 l rezervorul , dintr- un total de aprox 250 kg cu greutati si toate cele ???????
    Last edited by Ynu; 23 Nov 2020 at 10:20 PM.

6.  

Quote Originally Posted by Ynu View Post
    Da ,o mai am .sigur ca da .M-am obisnuit cu '' instabilitatea '' in stationare .Am pus podina din tego de 20 mm [asa am avut ], am inchis bancheta din fata cu tego de 9mm si am placat interior cu polistiren pt izolare termica , rezervor incorporat sub bancheta spate ,prelata de stationare , bateria pentru sonar incadrata pe un suport chiar in '' bot ''sus ........ si cel mai important ar fii de schimbat motorul actual de 7.5 cp cu unul mai mare pentru a glisa mai usor fara sa merg la max . turatie .Dilema mea este legata de cum se va comporta barca pe valuri daca adaug 20 kg pe spate [greutatea motorului de 15 cp 4t e de 50 kg iar actualul are 28 kg ] oare nu se va ridica si mai usor de prova la val avand atat de multa greutate concentrata inspre pupa ? 50 kg motorul .110 kg eu si 10 l rezervorul , dintr- un total de aprox 250 kg cu greutati si toate cele ???????
    Ți-am trimis mesaj privat

Page 4 of 4 FirstFirst 1234

Alte topicuri asemănătoare

1. barca de pescuit din aluminiu
    de alemiha īn topicul Construcţia de bărci
    Răspunsuri: 24
    Ultimul post: 17 Jun 2015, 03:19 PM
  2. Barca ruseasca de aluminiu
    de vuupfish īn topicul Īncepători şi visători
    Răspunsuri: 2
    Ultimul post: 16 May 2015, 08:39 AM
  3. Barca Aluminiu