Salut Vasile,
Caiacele de la Gumotex, au raport bun, pret-calitate, materialul din care sunt fabricate, nitrilon, este ok, este asemanator hypalonului, care in momentul de fata, este materialul suprem folosit la fabricarea pneumaticelor. Are o durata de viata foarte mare si rezista foarte bine la factori externi.
In privinta calitatii, numarul 1, sunt caiacele pneumatice produse de firma Grabner, materialul din care sunt fabricate este hypalon, singura problema este pretul, putin descurajant daca bugetul este limitat.Calitatea costa, asta este.
Din cele descrise de tine, un caiac pneumatic este o alegere buna, este usor, ocupa spatiu putin si ofera satisfactie maxima.
Eu as alege de la Gumotex, caiacul Seawave, din urmatoarele motive:
1.Este mai lung si se comporta mai bine pe valuri, tinand cont ca o sa il folosesti si pe mare(dealtfel si denumirea arata ca este proiectat pentru mare).
2.Este un caiac convertibil, poate fi folosit de 1, 2, sau 3 persoane, iar diferenta de pret fata de Framura este mica.
3.Greutatea este mica, iar spatiul de depozitare este mult mai mare.
4.Este putin mai lat, inseamna ca stabilitatea este mai buna si este mai confortabil, tinind cont ca vrei sa dormi in caiac.
5.Daca te rastorni sau doresti sa faci baie, este un caiac in care te poti urca foarte usor.
Eu am mers cu un Gumotex Solar 410 si mi s-a parut foarte ok, din punct de vedere al stabilitatii, directiei, vitezei si confortului, pentru un caiac pneumatic.
Seawave, trebuie sa fie superior, din toate punctele de vedere.
Singurul punct slab al caiacelor pneumatice, comparativ cu cele rigide, este ca nu intampina rezistenta buna la vant. Daca sufla vantul foarte tare nu o sa te simti foarte fericit.
http://www.gumotexboats.com/seawave-inflatable-kayaks si linkul cu Seawave-ul, succes pentru o alegere buna.
Bookmarks