Înmatriculare peridoc

Buna seara

Acum 6 ani am cumpărat o barca și un peridoc împreuna cu o casa ... la barca am toate actele dar la peridoc nu am nici un act sincer nu am avut nevoie ca nu am scos barca nicăieri ... acum vreau sa vând barca dar nu am acte la peridoc !! Peridocul a fost înmatriculat in Ro fostul proprietar a zis ca l-a radiat dar mie nu mi-a dat nimic ... cum as putea sa îl înmatriculez fără acte ??

Mulțumesc mult de ajutor.
 
Ultima editare:
Salut,
Complicata treaba! Banuiesc ca nu mai poti lua legatura cu fostul proprietar.
Iti trebuie certificatul de omologare al peridocului.
Daca e artizanal e mai complicat.
Verifica atent peridocul si vezi ca pe undeva pe langa carlig are o stanta. Cu fotografia acestei stantari mergi la RAR si incearca sa gasesti in arhiva lor certificatul cu care a fost omologat. Daca nu reusesti asa, trebuie sa declari ca e lucrat artizanal si sa-l omologhezi chiar tu, dar ai o problema, iti trebuie un proiect si facturile de procurare ale puntii si prinderii, deci bataie de cap care face ca diferenta dintre a vinde un peridoc neinmatriculat vs unul inmatriculat sa devina nesemnificativa.
Daca e de la un producator e mai simplu. Te adresezi acestuia si ceri, contra cost, copie legalizata dupa certificatul respectiv.
Bafta!
 

Back
Sus