Originally Posted by
Zentai
Domnule Florio aveţi dreptate. Nu verificasem definiţia dată de lege a transportului de persoane şi ce înseamnă termenul de "agrement nautic", ceea ce nu afectează decât operatorii economici care oferă servicii de gen. În fine... Am şi eu o problemă cu acea yolă. În primul rând, pare a fi o yolă Klepper Trainer (corespunzând la dimensiuni şi geometrie). În partea de pupa faţă are acel tambuchi, sau ce-o fi, care desfăcut a arătat un colac ce părea fi poliuretan odată, puternic afectat de trecerea timpului şi am găsit şi apă. Înţeleg că apa poate proveni de la condens dar şi de la infiltraţii. În cazul acestei ultime ipoteze, a infiltraţiilor, ceea ce presupune fisuri în cocă, aceasta poate fi reparată, dichisită, adusă la zi etc prin aşezarea unui strat de chit auto sau chiar fibră de sticlă? Am citit unele articole ale unor domni de pe aici, ceea ce m-a încurajat să pun întrebarea. Apoi, coca yolei este puternici coşcovită şi cred că ar trebui revopsită, ceea ce mă face să iau în calcul şi posibilitatea existenţei unei exfolieri a fibrei de sticlă de pe cocă. Bănuiesc că vopsirea, din nou, a yolei, presupune şlefuire/flex a vechii vopsele, combinată cu mult timp, temeinică răbdare şi o oarecare manolitate. Întrebare: la 1100 euro, cât cere creştinul, merită acest preţ, la care s-ar mai adăuga, eventual, şi ce am zis? La care se adaugă că domnul are catargul şi pânzele într-o stare rezonabilă dar nu are toate piesele de mânuire a velelor (nu are hamurile dar are scripeţii de la vergeaua orizontală a velei, iar derivorul şi cârma erau OK. Omul a montat şi o oglindă pentru amplasarea, eventual, a unui motor. Toate piesele amplasate pe lateralele yolei sunt din oţel-inox şi arătau OK, precum şi cârligele laterale de prindere a corzilor. Yola este prevăzută şi cu două canale de scurgere a apei de pe punte care erau OK, părea să aibă şi o santină (neverificată dacă mai evacuează apa). De asemenea, prin unele locuri (la derivor dar şi la pupa, vopseaua erau crăpată sau chiar sărită. Mulţumesc! Cu plecăciune...
Bookmarks