Results 1 to 6 of 6

Topic: Navigare pe râul Prut

Default Navigare pe râul Prut

Salutare

Am în plan o tură de caiac pe râul Prut, de la nord până la vărsarea în Dunăre.
    Mă interesează dacă sunt probleme de ordin legislativ, fiind graniţă comună cu Republica Moldova, în sensul de a nu "cădea" în penal cu vreo tentativă de trecere frauduloasă a frontierei. Probabil, în mod clar, nu pot duce caiacul numai pe partea română a graniţei şi nici numai pe talveg (sau ambele), posibil să trec şi pe partea moldoveană.
    Am căutat pe net şi nu am găsit absolut nimic relevant.

De - asemenea, dacă mai sunt şi alte probleme în afară de cele de logistică şi varietatea terenului, aş fi interesat.
    Mulţumesc.

Cu stimă, Gabriel

Salut. Si eu am avut aceeasi idee de a realiza o tura pe Prut. Prin urmare am solicitat un raspuns de la Politia de Frontiera.
    Avizul Sefului Sectorului Politiei de Frontiera se acorda dupa ce obtinem aprobarea administratiei publice locale sau dupa caz aprobarea capitaniei de port, si este necesar sa prezentam un program de principiu cu datele si locurile desfasurarii activitatii respective, pe zile (locuri de intrare/iesire in apa ...).
    Daca mai esti interesat hai sa incepem o planificare.

vezi cum treci de barajul Stnca-Costesti (judetul Botosani)

Quote Originally Posted by One piston View Post
    Salut. Si eu am avut aceeasi idee de a realiza o tura pe Prut. Prin urmare am solicitat un raspuns de la Politia de Frontiera.
    Avizul Sefului Sectorului Politiei de Frontiera se acorda dupa ce obtinem aprobarea administratiei publice locale sau dupa caz aprobarea capitaniei de port, si este necesar sa prezentam un program de principiu cu datele si locurile desfasurarii activitatii respective, pe zile (locuri de intrare/iesire in apa ...).
    Daca mai esti interesat hai sa incepem o planificare.
    OK. Mulţumesc pentru răspuns. Dacă trebuie să obţinem aprobarea la fiecare UAT pe lângă care trecem...mi se pare irealizabil!
    Cu căpitănia de port poate că nu o să ajungem până acolo, cu referire la faptul că putem ieşi de pe Prut înainte de Galaţi.
    Având în vedere distanţa foarte mare de parcurs trebuie o planificare perfectă sau făcut tura pe mai multe etape eşalonate pe unităţi de timp (luni/ani).
    Dar vorbim...
    Mulţumesc!

Cu stimă, Gabriel

Salut!

Valerica Rimbu a facut tura pe Prut in 2018:

https://adevarul.ro/locale/galati/fo...3c9/index.html

Vorbeste cu el sa vezi cum a procedat. Poate nu s-au schimbat lucrurile din 2018.

6.  

Quote Originally Posted by Alec Naneti View Post
    Salut!

Valerica Rimbu a facut tura pe Prut in 2018:

https://adevarul.ro/locale/galati/fo...3c9/index.html

Vorbeste cu el sa vezi cum a procedat. Poate nu s-au schimbat lucrurile din 2018.
    Foarte tare! Mulţumim pentru pont.
    Cu stimă, Gabriel

Alte topicuri asemănătoare

1. Visez la navigare cu panze...
    de danielsg74 în topicul Începători şi visători
    Răspunsuri: 5
    Ultimul post: 3 Jun 2018, 08:59 AM
  2. navigare de la Bazias la sulina
    de metronom în topicul Yachturi, Veliere, Navigatie
    Răspunsuri: 17
    Ultimul post: 1 Mar 2011, 08:07 PM
  3. simulator navigare cu vele