Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Topic: Barca de 4m nu gliseaza

Default Barca de 4m nu gliseaza

Va salut, am primit recent o barcuta de fibra de 4m cu chila in V, barca a avut initial motor intern care intre timp proprietarul a scapat de el si a folosit barca doar pe motor "extern" cu cizma scurta dar cu 15 cai. Intre timp a cumparat alta barcuta si aceasta a ajuns la mine, problema este ca eu am un motor de 5 cai si nu pot glisa de ea, se ridica mult de fata si imi intra spatele in apa . Ce as putea face ? Am dat comanda de hydrofoil ATTWOOD. Ma gandeam si la niste Trim Tabs dar nu cred ca ma ajuta cu mult. Nu as vrea sa vand barcuta, este usoara si ai mult loc in ea. Barcuta are L4m, latime 1.50 si adancime 65. Multumesc!
    Last edited by kpus; acum 3 săptămâni at 12:11 AM.

Ce greutate are barca? E posibil ca 5 CP sa fie putini pentu o barca de 4m. Formula este max. 20 kg / cal putere, adica 100 kg barca + tu + restul de bagaje.
    Pune o persoana in prova, in lipsa unul-doi saci grei.
    Cumpara un prelungitor de mansa si muta-te cat mai in prova.

Are 120kg. Eu ma gandeam la asa ceva ! Am pus pe cineva dat tot se ridica de fata in sus .
    Fotografii ataşate Fotografii ataşate thumbnail (1).jpeg‎   thumbnail (2).jpeg‎   thumbnail (3).jpeg‎   thumbnail (4).jpeg‎   thumbnail.jpeg‎  

Mult mai bine ia un motor mai puternic si permis daca nu ai. Barca aceea nu gliseaza decat mult supra-motorizata, iar modificarile pe care le intentionezi sunt inutile cu motor de 5 CP.
    Sau alta barca!

Junior Member
    Locația
    Bucuresti
    Posturi
    3

Mai degrabă o vând și caut alta . Ce barca mi-ar trebui la un motor de 5 cai ?

Sent from my 23013RK75C using Tapatalk

6.  

Bună. După forma bărcii către pupa, care aduce a velier mai degrabă decât a motorizată, barca nu va putea glisa. Un motor mai mare ca putere, îi va cufunda pupa și mai mult.
    Ar fi fost nevoie de o formă mult mai plată către pupa, pentru a intra în glisaj.
    Decizia de a lua altă barcă este una bună.
    Aceasta va merge frumos doar în deplasament

Până la urmă am vândut bărcuța și am dat comanda de un River 510 . Am văzut că merge binișor cu motor de 5 caluti .

Tot incet vei merge, sa nu-ti faci iluzii.

Știu , dar cu cealaltă nu puteam merge deloc )) . Am văzut pe YouTube că se deplasează cu viteza între 10 și 15 km/h . Pe viitor imi bag un motor de 25 de cai și aia este. Dar sa îmi fac damblaua cu asta. Unde trebuie sa ajung pe apa este o distanta de 3km de unde las mașina.

Last edited by kpus; acum 2 săptămâni at 11:45 AM.

Calculatorul zice ca viteza de deplasament a unei barci de 5,1 m (lungime "uda"!) este de 10,15 km/h. De acolo pana la 15 km/h este cu consum mare de energie si uzura motor.

Dar bine, pentru 3 km e suficient.

Page 1 of 2 12 LastLast

Alte topicuri asemănătoare

1. velier care gliseaza
    de Don Basilio în topicul Construcţia de bărci
    Răspunsuri: 0
    Ultimul post: 25 Dec 2017, 09:30 PM
  2. Barca nu gliseaza!
    de mandache în topicul Bărci de agrement: cu motor, pentru pescuit, gonflabile
    Răspunsuri: 39
    Ultimul post: 4 Nov 2014, 04:21 PM

Bookmarks