Bună
Grecia este o destinație foarte faină și ofertantă pentru navigație cu sau fără vele. Lefkada este una dintre zonele foarte frumoase, dar și pānă la Marea Ionică sunt destule alte zone faine.
Lefkada are o protecție foarte bună și o sumedenie de locuri interesante, multe ca densitate și foarte apropiate.
O să īncerc să răspund cāt mai direct la īntrebările tale:
1. Pentru un velier sub 7m nu ai obligația de a plăti intrarea īn apele grecești (TEPAI) și nici nu e necesară prezența cu documente la poliția portuară, indiferent pe unde ai aduce barca acolo (pe șosea sau pe apă).
2. Taxele portuare sunt neglijabile și diferă de la loc la loc. De la acostarea liberă la cheul de larg al localității, la diverse taxe cum spuneam neglijabile, care nu-ți vor īncărca cheltuielile vacanței.
3. Perioada optimă de navigat. Iarăși nu există o perioadă optimă pentru a naviga, oricānd īn sezon este fain, la fel cum oricānd poți avea vreun front de furtună locală care nu poate fi prognozat din perioada planurilor de vacanță. Pentru mine perioada optimă de navigat īn Grecia este īn iunie, cānd e mai liber. Iulie devine cāte o dată extrem de cald și īn a doua jumătate aglomerat, iar august e aglomerat.
Cu toate acestea, consider toată perioada din mai īn septembrie, o perioadă bună de navigat īn Gr: eu unul așa fac
4. Nu recomand neapărat un port de acostare pentru 3 săptămāni, ci o călătorie de 3 săptămāni cu acostări zilnice, acolo unde vă simțiți mai bine. Din nou: așa fac și eu.
5. Poți avea o stație radio de mānă, dar n-o să-ți creară autoritățile licență de operator radio. Stația o poți folosi dacă vreodată vrei să acostezi īn vreo marină care īși afișează frecvența, pentru a cere īndrumare la acostare. N-am avut nevoie īn 14 ani decāt o singură dată, īn marina Sani (fiță de fiță, preț de preț) unde nici n-am stat pānă la urmă din cauza fițelor. Atāt eu cāt și familia, nu suportăm figuri de tip Monici Columbence
Bottom line, mergi cānd poți, te vei simți foarte bine. Acostează unde īți place, nu te va rupe la buzunare. Nu lua locul bărcilor pescărești că nu e frumos, oamenii trăiesc din asta și au locurile lor.
Nu-ți face probleme de autorități, documente și intrări īn ape teritoriale: barca ta e sub limita minimă pentru care ai avea nevoie de ele.
Bookmarks