Automobile pe apa

Abordez acest subiect cu speranta ca pot atrage persoane pasionate de activitati nautice din Constanta si de indiferent unde,care sa participe activ la un proiect adresat tinerilor cu aptitudini tehnice.Impreuna cu Univeritatea Maritima Constanta,ne propunem sa determinam tinerii, sa renunte (partial) la telefon si la "liniute" pe sosea, si sa umplem lacul Sutghiol cu intreceri de ambarcatiuni construite in echipa.Oricine este binevenit sa participe si la conceptie,executie,sponsorizare si bine-nteles, pilotarea acestor ambarcatiuni cu indeplinirea conditiilor legale (atestate si inmatriculare).
Pentru orice "dumirire", va stau la dispozitie.
 
Ultima editare:
Prezentare succinta:
Am cumparat un BMW 316i 100 CP si l-am usurat de roti ,punti,diferential si inca mai suporta. A ajuns la 900 Kg.
Acestuia i se ataseaza doua flotoare ( catamaran) care sunt in faza finala de proiectare.
Urmeaza achizitia unei elice si un ax pentru ea.
Executie flotoare la baza nautica Universitatea Maritima Constanta.
Si urmeaza transmisia mecanica si altele.......
 
:)))))) am inteles, pui masina direct pe apa si ai grija sa pluteasca..... Vad ca sti exact ce ai de facut deci nu ai nevoie de conceptie doar executie si sponsorizare probabil :) La cat de traznita este ideea, probabil va prinde printre tineri. Acum ca stiu ce pui la cale, conceptual, as fi abordat altfel proiectul. Pacat ca nu mai sunt tanar, altfel ma bagam la asa traznaie de proiect. Succes, abia astept sa te vad pe lac la volanul BMW-ului tau :)
 
Buna ziua, Domnule Marius,
Ma intereseaza "conceptual"-ul Dumneavoastra
Suntem in faza de proiectare si dupa, sper sa-l relizam foarte repede.Vorba ceea: boala lunga ,moarte sigura.
Nici eu nu mai sunt tanar,am 58 de ani si ma ocup de acest proiect pentru tineri.
Apelez pe aceasta cale ,la cei care cunosc tineri talentati tehnic,pasionati,voluntari in actvitati creative si dinamice,sa-i indrume la secretariatul Facultatii electromecanice a Universitatii Maritime Constanta,pentru inscriere.
Nu pentru inscrierea la scoala, ci pentru Clubul Nautic al universitatii, proiect "Automobile pe apa".Este un inceput de proiecte practice unde vor invata multe lucruri interesante din toate domeniile:corpuri acvatice,hidraulica,mecanica,electronica,mecatronica si multe altele
Proiectul este pentru ei,si nu pentru mine. Am stat pe apa 16 ani si cred ca este destul.
Apropo de BMW, eu ,personal, sunt fan Toyota, dar asta am gasit de cumparat, la o calitate acceptabila,fara sa caut in gramada de fiare date la casare.
Altfel proprietarul unei masini inscrisa la fisc trebuie sa plateasca taxe de circulatie pe drumurile publice pana la casare ,sau vindere.Nu exista alta varianta.
De ce BMW? Este o masina usoara cu tractiune spate , cu motor de 100 CP. si inscrisa in Bulgaria. (N-am gasit altceva)
Despre faptul ca "nu am nevoie de conceptie", aici gresiti, totul este nou, iar eu sunt ca un burete .Sunt hotarat sa "achiesez" la orice idee, si mai ales la cele traznite,care are sanse de a fi pusa in practica, cu respectarea mediului,esteticului,legislatiei, si a celui de langa tine.
In privinta rezolvarilor tehnice,provocarea este uriasa, si orice ajutor este binevenit. De asemeni oferim ajutor tuturor celor cu proiecte solitare , care cer ajutor. (scuze de repetare)

Mii de multumiri pentru aprecieri si ami face placere sa va stim alaturi de noi.
Cu stima,Litcanu
p.s. Poate-mi dezvaluiti si mie conceptul Dumneavoastra.Mi-ati starnit curiozitatea , si, cum am spus "sunt ca un burete" Sper sa nu ma parasiti.....
 
:).... ce sa spun.....daca inca nu ai dezmembrat masina e bine sa vb putin inainte, desi.......proiectul tau mi-a dat o idee de nu-mi vine s-o spun nimanui :)))))) asa de tare mi se pare. Oricum, de cand ti-am citit postarea m-am gandit mult la idee si am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa strici nimic, nu conteaza tractiunea fatza, spate....sau integrala.....si nici nu e fun s-o urci pe doua flotoare....desi inteleg rationamentul. Proiectul poate fi fun si ingenios sau, cu putina munca...genial si cu aplicabilitate in viata reala. :)
 
Va doresc succes in ideea de a antrena minti si maini tinere, in acest proiect. Dealtfel acesta este cel mai mare castig pe care il are demersul dumneavoastra, singurul in opinia mea.
Eu unul iubesc natura acvatica, de la scara data de viteza unui velier. Consider acesta singurul reper autentic, firesc, neartificial.
Amplasarea unei masini pe flotoare, poate avea in opinia mea, caracter didactic, cu toate implicatiile benefice ce decurg din asta.
Cu adevarat incantat as fi sa aud ca in Clubul Nautic al Universitatii Maritime, se dezvolta un proiect inovator pentru dezvoltarea unei ambarcatiuni avand o carena cu proprietati nautice deosebite, asa cum ne arata ultimele proiecte facute dupa 2010.
In forum avem un prieten, arhitect roman stabilit in Franta, Florin Draghici. Acesta ne uimeste prin proiectele sale in domeniul nautic, publicate in revistele de profil frantuzesti.
Cred ca acesta este drumul pe care tinerii studenti ai Universitatii Maritime ar trebui sa mearga, mai ales ca genetic, tara asta dispune de mult creier inovator :) . A demonstrat-o de-a lungul timpului.

P.S>
Va doresc sa realizati acest proiect, pentru ca a face ceva este intotdeauna mai bine decat a nu realiza nimic. Iar la finalul activitatii cu siguranta cei ce si-au format mana, vor avea curaj sa incerce si ceva directionat pe domeniu: nautica. Si in nautica, m-ar bucura sa abordati partea in care simplitatea se prezinta in forma ei geniala: velismul.
 
Multumim pentru incurajari, si pentru pasiunea pusa in slujba " navigatiei cu vele".rege al nauticii.
Inca suntem departe de aprofundarea acestui domeniu ( fica mea este posesoare de medalii,diplome si cupe in sportul cu vele) dar speram sa ajungem odata si la aceasta tematica.
Este o zona tabu, a marilor specialisti si constructori,care pun in opera ultimele descoperiri in domeniul tehnolgiei de alunecare pe apa. Credem ca stacheta este prea sus pentru nivelul nostru actual.Poate odata.....

Cu stima si "vant bun din pupa"
 

Back
Sus