Canale statie radio

Pentru o barcuta care urmeaza sa umble in voie pe dunare, prin delta si poate putin pe mare, ce statie recomandati, cu buget de criza desigur, dar sa fie omologata, legala 100% adica. Ce trebuie sa stie acesta statie , gps, dsc vad ca spuneti...Multumesc.

Salut!

Cu vremea de afara gandurile sunt tot mai acvatice... parca imi vine sa dau barca la apa acum.

Voi ce canale folositi pe statia radio? Nu ma refer la cele marine, ci de cele in care am putea comunica intre noi (VHF sau UHF).

Eu am o statie portabila Baofeng UV 82 si ma gandesc ce canale sa programez.

Apropo, daca are cineva nevoie sa isi programeze statia am cablu si soft si pot sa il ajut cu placere (e vorba de cablu USB to serial, cu doua jack-uri la capat care intra in mufele de microfon si difuzor ale statiei. Ar sa functioneze cu majoritatea hand-held-urilor. Cablul aici: http://www.aliexpress.com/item/1set-USB-Programming-Cable-CD-for-Baofeng-UV-5R-666S-777S-888S-UV-B5-UV-B6/32525372118.html?spm=2114.4001040p.B7.

SALUT!

Din ce zonă sunteți? Am o statie KENWOOD TK-250 cu taste (model mai vechi ), care functioneaza f bine, dar este restrictionata la cateva canale (aprox 7 canale. Contrar la ce a spus un coleg intr-un comentariu de mai jos, in trafic sunt necesare, pe langa CH 16 si alte canale - cum ar fi CH 67 - cu VTS Constanta/MRCC, Portul Cta, CH 71 - Port Cta Sud, Ecluzele Navodari si Ovidiu, cu zonele adiacente , CH 74 - Ecluza Agigea, CH 14 - Ecluza Cernavoda, CH 68 - la fluviu TL/GL/BR, Sulina.....Mai sunt necesare alte canale pt comunicatii cu navele/ambarcatiunile din zona - pt anumite informatii - fara a perturba traficul radio pe frecventele dedicate.... M-ati putea... ajuta cu reprogramarea acestor statii ? Daca este necesar, pot face rost si de cablul cu 2 jack-uri la capete .

Ultima editare:

Back
Sus