Cu caiacul prin România

Salutare. Aș vrea să fac o excursie de 4-5-6 zile pe un râu din țară. Preferabil ar fi Mureș sau Someș. Pe Mureș ar fi de undeva de prin jud Alba până la Pecica. Pe Someș de la Dej până spre graniță.
Mă interesează dacă a mai făcut cineva treaba asta, ceva ponturi, poate, și mă întreb dacă ar mai fi cineva interesat de genul ăsta de excursie. Sunt în România toată luna Iulie și August, deci pot să-mi pliez programul după alți exploratori, dacă este cazul.
De felul meu sunt un companion bun, zic. Fără fițe, fără nazuri, nepretențios și cu o mulțime de povești de viață gata să le spun oricui mă ascultă. Plus că fac cel mai bun whiskey din țară... :D:D:D:D

Salut licap!
Ma bag eu: hai s-o facem!
Pe Mures am fost de multe ori (https://www.barcaholic.ro/showthread.php?t=1113&page=3&p=17361&viewfull=1#post17361 sau https://www.barcaholic.ro/showthread.php?t=1113&page=6&p=20516&viewfull=1#post20516), râul e fain (apa mare, curent rapid), calatoria e realizabila (sunt doar cateva baraje, nu multe).
Pe Somes am vrut sa merg, dar n-am facut-o, in principal fiindca din cate am vazut din incursiunile dealungul malurilor raul are foarte multe vaduri cu apa mica, unde „esuezi” chiar si cu un caiac, deci e nevoie sa cobori in apa si sa-l tragi după tine, ceea ce poate fi enervant daca e prea des si se lasa cu julituri pe fundul caiacului, de te doare sufletul (daca caiacul e de plastic, treaca-mearga, dar daca e de lemn... hm!).
Tu ce ambarcatie ai? Daca nu ai, pot sa-ti asigur eu un caiac.
Propun sa incepem cu Muresul, ca e verificat, apoi putem incerca si Somesul. Ca perioada sunt disponibil intre 14 si 30 iulie

@Crocodile, să mor dacă nu m-am gândit la tine. Să mă trăznească ! Am știut că n-o să poți rezista :D:D:D
Rămâne să-mi dai nr tău de mobil pe PM și te sun când vrei și punem la cale această aventură.
De la Dej în jos merge și pe Someș, poate ar fi ceva probleme într-un an secetos la sfârșitul lui August. Dar mie mi-e indiferent, amândouă râurile sunt spectaculoase.
Am caiacul meu gonflabil Framura.

M-aş băga şi eu...dacă reuşesc o sincronizare cu grupul deja constituit. Am simţit nevoia de a zice şi io, asta! :)

Pe de altă parte, nu pot lua atâtea zile libere de la serviciu. Şi sunt în concediu începând cu 31 iulie 2023 până pe 10 septembrie.
Ca să nu încurc pe nimeni, dacă se stabileşte o dată, pt evalua dacă pot participa, sau nu, şi să zic din timp.
Eu am un caiac rigid, sit-on-top, de pescuit, pentru astfel de ture, ce cântăreşte 36 kg. Dar l-am plimbat prin Deltă doi ani la rând şi suntem învăţaţi şi buni prieteni unul cu celălalt.
Sunt un tip OK, zic... şi sper să nu sune a laudă. Dacă sunt poveşti de spus, îmi place să ascult.
Ar fi şi un dram de curiozitate despre zicerea cum că licap face cel mai bun whisky din ţară! :)

@Zentai. Da, am pretenția asta, legat de whiskey. Poate sunt un pic subiectiv dar asta e. Ca un vânător de dopamină de care aveam nevoie tot timpul ca neurodivergent, mi-am făcut căzănelul meu, am studiat mult procesele de fabricație de la alegerea grânelor la fermentație și tot felul de rase de drojdii nobile, apoi la fracționarea drastică în procesul de distilare și maturare - îmbătrânire .
Păi cum să nu te lase de la servici, frățioare ? Dă-te grav bolnav ! Dacă vrei îți dau câteva sugestii...:D:D:D:D

@-Licap - fain. Pare că te pricepi teribil la această nobilă licoare :)... Nu pot, boss, să dau gâlci la serviciu. La noi, funcţionează regula onorabilă că fiecare să-şi poarte crucea. Plus că să mă dau grav bolnav, mă tem de fatalitate! :))
Dar dacă o să găsesc soluţii şi sunt fezabile voi da samă la această măreaţă strigare! :)

No, cum îi măi feciori cu expediția noastră ? Se bagă cineva ?
Dorine, dacă e stabilit ceva dă un semnal, să mă apuc să pregătesc bagajulb-)b-)b-) ;););)

Back
Sus