Va salut! Fac apel la experienta dvs (fie si la nivel teoretic), in speranta ca-mi veti lamuri unele notiuni ce tin de navigatia in conditii deosebite, adica acele conditii care sunt intalnite la traversade oceanice, zone cu furtuni etc. Ma pregatesc pt examenul aferent clasei B, citesc cam tot ce gasesc, fac teste pe simulatoarele pe care le gasesc pe net, dar totusi, gasesc intrebari carora nu le pot cunoaste raspunsul in mod logic, fie din motive ce tin de carente in ceea ce priveste cunostintele mele, fie pt ca nu ma duce capul. Spre exemplu, gasesc intrebari care arata astfel:
-In Emisfera Nordica, cand nava se afla in semicercul periculos, ea trebuie sa mentina alura cu vantul PvTb intre 10-45grade;
-In Emisfera Sudica, cand nava se afla: -in semicercul periculos, ea trebuie sa mentina alura de capa preventiva, cu vantul din PvTb intre 15-25grade;
-in semicercul manevrabil, ea trebuie sa mentina alura cu vantul din PbBb;
Sunt si alte intrebari de felul asta.
Intrebarea mea e cum s-a ajuns la concluzia ca aceste sunt alurile corecte in acele situatii, pt ca eu nu reusesc sa retin ca papagalul toate alurile, functie de zona geografica in care se naviga si conditiile meteorologice din zona respectiva? Trebuie sa fie o logica, bazata pe ceva. Refuz sa ma prezint la examen memorand ca papagalul niste raspunsuri pe care nu le inteleg in mod logic, pe care nu le gandesc. Va multumesc!
-In Emisfera Nordica, cand nava se afla in semicercul periculos, ea trebuie sa mentina alura cu vantul PvTb intre 10-45grade;
-In Emisfera Sudica, cand nava se afla: -in semicercul periculos, ea trebuie sa mentina alura de capa preventiva, cu vantul din PvTb intre 15-25grade;
-in semicercul manevrabil, ea trebuie sa mentina alura cu vantul din PbBb;
Sunt si alte intrebari de felul asta.
Intrebarea mea e cum s-a ajuns la concluzia ca aceste sunt alurile corecte in acele situatii, pt ca eu nu reusesc sa retin ca papagalul toate alurile, functie de zona geografica in care se naviga si conditiile meteorologice din zona respectiva? Trebuie sa fie o logica, bazata pe ceva. Refuz sa ma prezint la examen memorand ca papagalul niste raspunsuri pe care nu le inteleg in mod logic, pe care nu le gandesc. Va multumesc!