O saptamana pe Dunare : Barca Week !

din pacae "LINDOR" trebuie sa se retraga din Barca Week, meseriasii se lungesc cu constructiile pe uscat si nu am cum sa prind perioada aceasta, o aman pt cand voi termina constructiile sper sa fie vara aceasta
 
din pacae "LINDOR" trebuie sa se retraga din Barca Week, meseriasii se lungesc cu constructiile pe uscat si nu am cum sa prind perioada aceasta, o aman pt cand voi termina constructiile sper sa fie vara aceasta

Nu-i nimic, nea Sandu, important e sa faca treaba buna.
Ultimii doi ani ne-au obisnuit cu schimbarile de ritm, de timp liber, cu incorsetarile in obligatii de serviciu si cu alte lucruri care ne fac sa renuntam la planurile cele mai frumoase de vacanta.
Cel mai recent exemplu e Razvan, care si-a pregatit barca de RAID, pentru noi; el n-a mai putut participa.

Cu privire la Barca Week, aceasta croaziera pe Dunare va fi o infuzie de natura salbatica si va reincarca "bateriile" celor care vor putea veni.
Eu voi fi acolo (si credeti-ma ca nu imi e deloc usor, in perioada asta e o nebunie la birou ); am programat inclusiv concediul sotiei ;) .
Fata de calatoria anterioara, voi programa popasuri mai dese, un alt traseu pe langa balta mare a Brailei, ma voi opri la toate ruinele dacice vizibile pe parcurs (si sunt destule, doar ca noi orasenii nu ajungem la ele fiindca nu sunt cuprinse in nici un program al Ministerului Culturii, asa ca nu stim ca exista) .
Vedem acum la sfarsitul saptamanii care e lista participantilor.
 
se apropie cu pasi repezi... inceputul. deci propun inca o intalnire pt detalii, undeva in Bucuresti si mai ales daca am si eu un loc pe o barca
 
Salutari!
Sper sa nu fiu offtopic.

Mi-am facut o canoe de 4m acum cativa ani si vreau sa plec de la Cernavoda pana in Tulcea.

Ma intrebam daca aveti cateva informatii despre traseul asta scurt.. despre graniceri.. nu stiu, ce idei aveti..
Multumesc!
 
Acum, la final de an, zapada de afara nu ma tulbura intr-atat cat sa visez schiuri. Mai ales ca se topeste vazand cu ochii.
In visele mele tot barci pe apa se lafaie !
Acum, cand barcile deja s-au inmultit odata cu numarul "armatorilor" , putem pune in practica o idee mai veche, de acum doi ani, care a gasit in mine un ecou serios . Ideea a venit odata cu participarea lui Romeo, in chip de skipper la "The Yacht Week" . El a vazut "pe viu" si ne-a povestit ce fenomen nebun este . Totodata ne-am pus intrebarea : de ce sa nu facem si noi aici, in Romania un Yacht Week ? Ii zicem Barca Week ! :)


Asa ca in urma ultimele discutii cu prietenii nostri, s-au strans urmatoarele date :

1. CU CINE ?
-Pana in prezent, avem 3 barci cu vele dispuse sa faca o calatorie de placere.
Nemo - MacGregor 26X
Peter Pan - MacGregor 26M
Lola :) - Leisure 17

Pe barci avem echipaje, numai oameni care va plac :) !

2. UNDE ?

- Pe Dunare, cu plecare de la Oltenita (respectiv Calarasi pentru Leisure) si coborare lina cu velele-n vant, catre Marea Neagra.
Cum ii spuneam unui prieten, importanta nu e distanta parcursa, ci frumusetea navigatiei printre insulele Dunarii, cu popasurile feerice pe cate o plaja, cu focul de tabara si pestele salbatic pus in frigare.

3. CAND ?

-O pozitionare in calendar este in jurul datei de 1 Iunie, ziua copilului care se ascunde in fiecare din noi ;) . Daca s-ar cere o limita mai larga, am spune 25 iunie-10 iulie, perioada in care sa ne desfasuram o saptamana de navigatie, distractie si huzur .


Asta e.
Desigur, avem si alti amici cu veliere , Nicu 7m , Orafaz si altii care ar putea sa ni se alature. Avem doua lotci si echipajele care au fost la TID anul acesta, tot oameni unul si unul. Cine se incumeta la o saptamana de navigatie dunareana si distractie nebuna, sa ne dea de stire !
Se mai ține? Sunt interesat.
 
Se mai ține? Sunt interesat.
S-a tot făcut de atunci, Dunărea a fost gazdă la multe întâlniri nautice :)
La momentul postării am plecat într-o ”Barca Week” de...3 săptămâni, de pe litoralul românesc spre sud până la Nessebar și retur. O croazieră superbă.
Iar de câțiva ani facem RAID-ul în apele grecești.
 
Salutare, anul acesta unde se tine si in ce perioada ?
Acum avem bărcile duse în diverse locuri. Câțiva, în Grecia, alții pe Dunăre la Giurgiu, o parte dintre noi au renunțat la velier și s-au orientat către ceva mult mai portabil, cum ar fi lotca, cu sau fără velă.
De doi ani n-am mai organizat RAID-ul ca atare, din motivele de mai sus și din alte activități pe ape.
De exemplu săptămâna viitoare o să plec cu doi prieteni spre Amsterdam, să ducem un velier de la Lelystad la Marsilia. Imediat după aceea plec spre Grecia cu alt prieten, să dăm barcile la apă, ocazie cu care o să stăm o perioadă acolo.
Așadar primăvara e ocupată full.
În cursul verii ies cu familia ori de câte ori o să ne facem timp (vacanțele școlare, de exemplu, că sunt multe zile libere), apoi în prag de septembrie va trebui să ducem velierul din Marsilia până în Thasos.
Nu mai e timp de alte organizări, suntem dați la apă non stop :D
 

Back
Sus