stavride
Mediterraneus Ponticus
Propun ca sub acest titlu sa adunam informatii utile despre bricolat pe langa casa - de la vopsele la rasaduri de flori.
Vanzari, donatii si schimburi de copaci fructiferi, rasaduri de rosii , retete de gemuri si compoturi de la bunicile si mamele noastre (ce mai mare generatie de bucatarese), etc.
Ca sa incep eu, fiind la inceput de drum, am si curiozitati pe masura (greutatii)
1. Vreau sa imi vopsesc gardul din fier (bari de fier). Recomandari (pret=calitate) vopsea? Merita sa il vopsesc cu pistolul? Daca da, aveti vreo recomandare de pisto de vopsit (probabil ca pot vopsi mai mult decat un gard cu el - lemne prin curte, etc).
2. Vreau (la toamna) sa imi sadesc una-alta prin curte. Aveti cunostinte care vand pomi fructiferi, rasaduri (rosii, ardei, etc) cu pedigree? Chiar si vita de vie pentru o bolta...gustoasa.
3. Lavabile pentru interior - recomandari?
4. Centrala
5. Gresie, parchet, faianta - depozite, particulari cu preturi-calitate bune(a)
Multumiri, lista este deschisa.
Iata si o reteta de la MAMA
Drob cu ciupeci si vinete
1kg vinete. 1/2 kg ciuperci. 4 oua. 4 linguri gris. 3 cepe. 1 roata mica de cascaval ras pd razatoarea mica. Marar si patrunjel. Condimente dupa preferinta (ex. ardei iute pisat).
Se curata vinetele de coaja si se taie cubulete. Ciupercile se curata si se taie la fel (cubulete). Vinetele si ciupercile cubulete se fierb 15-20 min dupa care se pun la scurs bine de tot. Ceapa se rumeneste (pana devine aurie), sea adauga in tgaie vinetele si ciupercile si se lasa pe foc pana compozitia devine calduta. Se ia de pe foc, se adauga 3 oua crude, condimente, verdeata si 2/3 din cascavalul ras si 4 linguri gris. Se omogenizeaza bine.
Compozitia se pune intr-o tava de chec captusita cu hartie de copt iar pe deasupra.se.pune un ou si restul cascavalului ras. Se intinde oul si cascavalul cu o fur ulita (se ,,zgarie,, cu furculita drobul) si se introduce la cuptor 15-20 de minute. SE SERVESTE RECE.
Vanzari, donatii si schimburi de copaci fructiferi, rasaduri de rosii , retete de gemuri si compoturi de la bunicile si mamele noastre (ce mai mare generatie de bucatarese), etc.
Ca sa incep eu, fiind la inceput de drum, am si curiozitati pe masura (greutatii)
1. Vreau sa imi vopsesc gardul din fier (bari de fier). Recomandari (pret=calitate) vopsea? Merita sa il vopsesc cu pistolul? Daca da, aveti vreo recomandare de pisto de vopsit (probabil ca pot vopsi mai mult decat un gard cu el - lemne prin curte, etc).
2. Vreau (la toamna) sa imi sadesc una-alta prin curte. Aveti cunostinte care vand pomi fructiferi, rasaduri (rosii, ardei, etc) cu pedigree? Chiar si vita de vie pentru o bolta...gustoasa.
3. Lavabile pentru interior - recomandari?
4. Centrala
5. Gresie, parchet, faianta - depozite, particulari cu preturi-calitate bune(a)
Multumiri, lista este deschisa.
Iata si o reteta de la MAMA
Drob cu ciupeci si vinete
1kg vinete. 1/2 kg ciuperci. 4 oua. 4 linguri gris. 3 cepe. 1 roata mica de cascaval ras pd razatoarea mica. Marar si patrunjel. Condimente dupa preferinta (ex. ardei iute pisat).
Se curata vinetele de coaja si se taie cubulete. Ciupercile se curata si se taie la fel (cubulete). Vinetele si ciupercile cubulete se fierb 15-20 min dupa care se pun la scurs bine de tot. Ceapa se rumeneste (pana devine aurie), sea adauga in tgaie vinetele si ciupercile si se lasa pe foc pana compozitia devine calduta. Se ia de pe foc, se adauga 3 oua crude, condimente, verdeata si 2/3 din cascavalul ras si 4 linguri gris. Se omogenizeaza bine.
Compozitia se pune intr-o tava de chec captusita cu hartie de copt iar pe deasupra.se.pune un ou si restul cascavalului ras. Se intinde oul si cascavalul cu o fur ulita (se ,,zgarie,, cu furculita drobul) si se introduce la cuptor 15-20 de minute. SE SERVESTE RECE.