Catamaran gonflabil vs gonflabila "obisnuita"

Salut,

Vreau sa imi iau o barca pt Dunare si dupa un an de cautari si rascautari am hotarat ca pt 3 - 4 iesiri pe an la Dunare nu merita sa tin in curte o barca de aluminiu pe peridoc si cel mai convenabil ar fi sa imi cumpar o barca pneumatica. Aveam ceva dubii legat de pastrarea ei deoarece unii recomanda sa o pastrezi semiumflata, dar am vorbit cu cineva care are o barca kolibri de 9 ani si o pastreaza impachetata fara a observa vreo problema din acest motiv.
Asa ca am tot cautat barci pneumatice si am dat peste.......catamaranul gonflabil de la Takacat si Aqua Marina. Acum sunt nehotarat deoarece imi plac foarte mult aceste catamarane dar am un feeling ca nu-s chiar potrivite pt pescuitul pe Dunare.

Are cineva sau a pescuit din ea ca sa imi spuna daca si cat sunt de bune pt pescuit?

La o prima vedere doua minusuri pe care le vad:
1. oglinda deschisa (nu stiu cum sa-i spun) care lasa apa sa iasa din barca (la Takacat). Chiar daca apa iese usor din barca datorita acestui tip de oglinda, ma gandesc ca la fel de usor si intra, astfel incat e posibil sa ai tot timpul o pelicula de apa in barca.........mai mult decat intr-o pneumatica obisnuita.
2. nu stiu cum ii poti atasa o ancora, cel putin in fata e imposibil. Zic eu.

Orice parere este binevenita.

Multumesc
 
Ultima editare:
catamaranul, mai ales daca e si cu vele, presupune o anumita experienta de navigatie. daca nu o ai , e mai ok o gonflabila. p.s. e foarte usor de postat o ancolra pe un catamaran
 
Ioan, bărcile amintite sunt niște platforme cu flotoare. Foarte posibil ca viteza să fie mai mare decât la gonflabile, cu aceeași motorizare, deoarece suprafața udată este mai mică.
Acesta ar fi un avantaj.
Un dezavantaj e că nu văd unde ai putea ține un bagaj, în condiții bune.
Prova e permisivă la val, barca nu e închisă, e o simplă podea gonflabilă tip drop-stitch, de înaltă densitate. Rigidă, dar deschisă la prova.
O văd potrivită pentru activități sportive de tip snorkeling sau alte îndeletniciri acvatice ude, pentru a ajunge rapid dintr-un punct în altul și desigur are avantajul spațiului relativ mic de depozitare. Dar foarte sensibil mai mic decât o gonflabilă obișnuită, fiindcă nu-i lipsește decât zona de colac prova.
Eu n-aș merge cu așa ceva pe Dunăre, mai ales când Dunărea face val.
 
Da, spatiul mi s-a parut si mie mic la catamaran, dar am vazut o filmare pe youtube cu 2 pescari intr-un catamaran. Am revazut videoclipul si am observat ca nu aveau niciun bagaj in barca.
Multumesc pt raspunsuri. Raman la gonflabila "normala".
Mai ramane sa studiez daca se merita diferenta de pret dintre PVC 950 g/m2, PVC 1100 g/m2 si hypalon. Momentan inclin catre PVC 1100 g/m2. Cred ca raportul calitate pret este cel mai bun.
 

Back
Sus