Ce face un barcaholic cand e frig afara...

Pozele promise...

Cu ulei de masline da, cu fructele încă nu, dar nu e prea târziu!
Să revenim: promisesem poze cu etapele esenţiale din teoria croissantelor.
1. Pregătirea aluatului.
2. Aluatul pus la frigider.
3. Aluatul se scoate şi se observă că, deşi la frigider, încă mai creşte.
3. Se întinde cu cavila şi se pune margarină/unt.
4. Se pliază.
5. Se întinde.......
6. Ultima pliere, înfoliat şi din nou la rece.
P.S. Alte poze nu am, fiindcă transmit în direct de la coissantărie. ;)
Vorba lui Sorin: Andreea?
 

Atașamente

  • CIMG1413.jpg
    CIMG1413.jpg
    37.4 KB · Vizualizări: 38
  • CIMG1419.JPG
    CIMG1419.JPG
    166.1 KB · Vizualizări: 37
  • CIMG1418.JPG
    CIMG1418.JPG
    136.6 KB · Vizualizări: 33
  • CIMG1417.JPG
    CIMG1417.JPG
    164.9 KB · Vizualizări: 41
  • CIMG1416.JPG
    CIMG1416.JPG
    149.8 KB · Vizualizări: 33
  • CIMG1415.JPG
    CIMG1415.JPG
    115.9 KB · Vizualizări: 35
  • CIMG1414.JPG
    CIMG1414.JPG
    139.7 KB · Vizualizări: 35
Ultima editare:
... continuarea

7. O jumatate de aluat, gata pentru a fi intinsa
8. Terţarole :rolleyes:
9. Schimbăm de drum, trecem pe focul de sus.
10. Scoase in 2-3 minute.
11. Gata pentru gradinita.
Stiu ca unora le pot iesi mai bune, mai frumoase, însă pentru mine astea's perfecte!!!
 

Atașamente

  • CIMG1420.JPG
    CIMG1420.JPG
    181.3 KB · Vizualizări: 36
  • CIMG1421.JPG
    CIMG1421.JPG
    185.3 KB · Vizualizări: 41
  • CIMG1422.JPG
    CIMG1422.JPG
    125.8 KB · Vizualizări: 36
  • CIMG1423.JPG
    CIMG1423.JPG
    138.9 KB · Vizualizări: 46
  • CIMG1424.JPG
    CIMG1424.JPG
    169 KB · Vizualizări: 41
Weekendul acesta am beneficiat de spatiul absolut superb al unei curti. Dupa ce am pus pestii pe gratar am preparat din ,,tacamurile,, animalelor mai la stanga mentionate urmatorul produs culinar.
 

Atașamente

  • Borsh Peste a la Razvan.jpg
    Borsh Peste a la Razvan.jpg
    108.4 KB · Vizualizări: 62
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuu mama
 
Opposite attracts

De abia ce le-am scos de la cuptor: brânzoaice moldovenesti. Reţeta e simplă şi modul de lucru la fel. Însă rămâne o singură mare întrebare: cum le şade lor, moldovencelor, în tandem cu un Chardonnay sud-african?
O să mă gândesc toată noaptea la combinaţia aromelor tradiţionale moldoveneşti cu gustul citric-fructat subliniat de o uşoară urmă de vanilie al licorii sud-africane.
 

Atașamente

  • CIMG1502.JPG
    CIMG1502.JPG
    124.3 KB · Vizualizări: 24
  • CIMG1503.jpg
    CIMG1503.jpg
    35.4 KB · Vizualizări: 19
  • CIMG1505.jpg
    CIMG1505.jpg
    34.3 KB · Vizualizări: 23
  • CIMG1506.JPG
    CIMG1506.JPG
    152.5 KB · Vizualizări: 37
Primul răspuns îl dau tot eu:

... cred că aşa:
 

Atașamente

  • Two Oceans cu brânzoaice moldoveneşti.jpg
    Two Oceans cu brânzoaice moldoveneşti.jpg
    76.5 KB · Vizualizări: 62
ce pacat ca nu suntem gay :D


reteta de branzoaice nu ai pus-o pe forum. Poate fiind asa indemantic stii si cu ce se amesteca branza (si de care) sa iasa ca in merdenele.
 
Ma disociez de pofticiosii de mai sus si sarbatoresc prin munca anotimpul rece, dupa cum urmeaza:

Cu manutele astea doua si nivelul zero de pricepere, barcaholicul din mine s-a apucat sa faca o prelata nu prea lata, pentru barca :) .
Material si fermoare: Polytex
Ocheti, preducele, ata, ace : Lipan
Motivatii:
1. Se aduna praful in straturi, ca-n fantana suspinelor, si arata barca mizerabil.
2. Trebuie s-o tin inchisa aproape ermetic, si face condens+mucegai la interior
3. Pe forma barcii cu catargul pliat, husa formeaza un habitaclu generos, iar eu pot mesteri nimicuri, in chiar anotimpul asta, pe vreme uratica. (Asta e un vis cu care ma mint singur, eu fiind in materie, si tatal si mamal visatorilor :D)

Fin'ca prelata cantarea cam cat doamna Teo, am taiat-o transversal in doua, rezultand o parte pentru prova si una pentru pupa, ambele unite printr-un fermoar pe care culmea(!!) l-am prins asa cum trebuie si functioneaza.
La pupa am pus un al doilea fermoar care a devenit astfel si usa pentru vizitatori :), iar cockpit-ul arata asa cum vedeti in poze.
Una peste alta, prelata mi-a ingaduit sa las tambuchiul prova si accesul principal deschise, lucru care imi asigura o aerisire maiastra, si asa am spulberat punctul 2 de mai sus.
Pentru punctul 3 sunt si mai multumit, avand un spatiu acoperit si izolat de vant/intemperii, de 8m lungime, in plus de asta, accesibil in doua picioare :).
Cred ca o sa fac revelionul in cockpit :D
 

Atașamente

  • Imagine0415mic.jpg
    Imagine0415mic.jpg
    38.5 KB · Vizualizări: 66
  • Imagine0417mic.jpg
    Imagine0417mic.jpg
    28.8 KB · Vizualizări: 65
  • Imagine0418mic.jpg
    Imagine0418mic.jpg
    32.2 KB · Vizualizări: 61
  • Imagine0419mic.jpg
    Imagine0419mic.jpg
    52.9 KB · Vizualizări: 62
  • Imagine0420mic.jpg
    Imagine0420mic.jpg
    49.8 KB · Vizualizări: 57
  • Imagine0425mic.jpg
    Imagine0425mic.jpg
    53.6 KB · Vizualizări: 56
Lucrare de maestru, prelata ! Eu acum mai fac un scaun si pernute pentru spatarele tandemului. SI nu ti-a mai ramas un rest de 2,2m pe 55cm ?
 
Ultima editare:
Lucrare de maestru, prelata ! Eu acum mai fac un scaun si pernute pentru spatarele tandemului. SI nu ti-a mai ramas un rest de 2,2m pe 55cm ?

Vincentiu, barca are forme complicate, pe toate cele 3 dimensiuni ale ei, catargul pliat pe toata lungimea incurcand si mai mult lucrurile.
Materialul e evident un dreptunghi de 18x2,5 m .
Lauda-ma gura, ca mi-au murit laudatorii....aici zace lesinat geniul meu creator, culcat in decubit lateral pe propriii lauri : din toata prelata mi-a ramas dupa ce am taiat-o in toate directiile, doar o fasiuta cat o palma, mai mica decat avea Zorro la ochi.
Mi-ar fi placut sa mai croiesc o protectie pentru blocul de pe punte, cu aparatura si timona, dar asta-i treaba !



P.S.
Au mai fost discutii de genul asta pe forum, sau in direct la intalnirile noastre. Concluzia: trebuie sa te adresezi cuiva care are tangente cu firmele de publicitate. Lor le raman multe asemenea resturi, dar folosibile, nu ca in cazul meu. Chiar stiu ca exista un barcaholic in domeniu, care poate vede discutia noastra si te ajuta (dar memoria imi joaca feste, nu mai stiu cine e ... )
 
Nicio problema, marinare. Ma gandesc la un spraydeck pentru tandem. Dar, cu cât mă gândesc mai mult, cu atât am şanse ca să o rezolv cumva. O să caut când vin în februarie la NauticShow
 
1. Faina 500g + lapte 250 + drojdie uscata 10g + zahar 2 linguri + sare 1 lingurita + ulei 50 ml
2. Le amesteci în masina de pâine pe programul "Aluat" şi urmăresti aluatul, sa fie consistent.
Daca e nevoie mai adaugi făină, sau putin lapte.
3. Dupa ce creste până la 1/2 tăvii, îl bagi la frigider, în cambuză, 1->2 ore timp în care mai creşte până la copastie. Eu îl bag cu tot cu cuva de la maşina de pâine. Apropos: fac o pâine excelentă la maşina asta ! :)
4. Îl scoţi, îl pui pe blatul de lucru unde ai presărat făină şi-l întinzi cu o cavilă până la 1-2 cm grosime.
5. Pui în mijloc 200g margarină (sau unt) şi o întinzi puţin, să ai un 20x20 cm apoi pliezi marginile aluatului să se facă un pătrat şi să acopere margarina.
6. Întinzi sandvişul ăsta iar, până se vede margarina prin el şi îl pliezi în 1/2. Mai presari puţină făină daca ţi se lipeşte aluatul.:confused:
7. Îl roteşti cu 4 carturi vest şi iar îl întinzi până se vede margarina. Îl mai pliezi odata în 1/2.
8. Iar în roteşti şi-l întinzi cu cavila până se vede margarina.
9. Repeţi pasul 8 dar îl întinzi până se face un 30x40cm şi-l bagi la frigider într-un capot (o folie de plasic) unde îl laşi minim 2 ore. Poţi să-l laşi şi peste noapte, 2-3 carturi.
10. Îl scoţi, îl tai în 1/2 şi o jumate o bagi din nou la frigider.
11. Îl întinzi menţinând forma dreptunghiulară (aproximativ) până la 1 cm grosime, sau mai puţin dacă eşti meseriaş.
12. Tai sub formă de focuri aluatul (triunghiuri de 15cm laturile şi cu 7-8 baza) pe care pui o linguriţă de Finetti (este 8 lei 400g) sau Nutella (12 lei 400g) şi le terţarolezi de la bază către vârf. Eu am pus şi dulceaţa de gutui pe unele. Opţional poţi să le ungi cu un albuş de ou batut cu puţină apă. Eu nu am facut asta şi o să vezi de ce la pasul 16.
13. Pui la încalzit cuptorul la 220gr, cu o tavă jos, pe post de paiol, dacă ştii că-ţi arde păpica.
14. Într-o altă tavă pui hârtie de copt şi aşezi croissantele pe ele.
15. Le bagi la jumătatea bordului liber 5-7 minute la foc mare, 220gr, după care reduci viteza la 180 şi le mai laşi încă 10. Secret: când şi când, poţi să le ridici cu o spatulă să le verifici chila, să nu se ardă.
16. Aici depinde de cât eşti de dotat:eek:: la un cuptor cu un "motor" le ţii până se rumenesc, la unul cu două (d'ăsta am eu şi aici e secretul de nu le ung cu albuş) când s-au rumenit puţin pe chilă , opresc partea de jos şi pornesc flacăra de sus la 1/2 (ia-ţi cuptor din ăsta că merită şi vei fi iubit de soţie toată viaţa;)), iar tava o cobor aproape de santină. Aprind lumina din pupa în cuptor şi stau de cart până se rumeneşte partea de sus (cam 3-4 minute), le scot şi le fac poftă marinarilor.
17. Secret: merg excelent cu un latte machiatto, dar să rămână între noi, da?

Vincentiu, cred ca ai sarit un ou la reteta :D .....
Intr-un avant rarisim dar temeinic, m-am apucat sa te imit la bucatarit. Si dupa ce am pus in masina de facut paine, toate ingredientele masurate la gram, am vazut ca nu se leaga. Atunci am adaugat lapte pana s-a saturat. Dar vad ca retetele de croissant au si cate un ou... ia zi, bagi o erata ?
Sau asa e reteta ta neaosa. :)
 
"Arheologie"barcaholico- hibernala

:p
Ce mai face printre altele, un Tid-er, iarna :
(poze recoltate azi)
Sub zapada, o fi vreo mumie ?
IMG_0002.jpg

Daca e rosu, s-ar putea sa fie vreun Ferrari decapotabil, in tzipla ...
IMG_0003.jpg

...E doar un Prijon Motion, inzestrat cu "optionale" ! ;)
IMG_0004.jpg
 
Ultima editare:
Eu am framintat de mana, si a iesit coca, am lasat-o sa creasca pina si-a dublat volumul, apoi am bagat-o in frigider pt '2ore, am scos-o si am trecut la partea cu margarina, aici am avut probleme,
nu am inteles prea bine de cite ori trebuie facuta manevra cu impaturitul, eu am facut-o de mai multe ori si la un moment dat a iesit margarina prin coca, se lipea de sucitor dar I-am dat cu faina si nu se lipea.
Patratul de final a iesit mai mic de 30/20, la mine este aproximativ 15/15, am impaturit-o si am pus-o in frigider,miine fac croissante.
Am incercat sa fac si piine de casa si nu a mers, a crescut foarte mult in tava dar cind le-am bagat la cuptor au dat inapoi si nu a iesit
Mai incercam si alte retete.
O seara buna
 
Ultima editare:
Jocuri pentru vremea de afara

Până să ne dezmorţim corăbiile, ne antrenăm pe uscat cu un joc minunat. Cine trece pe la mine să-l fac o bătălie?
 

Atașamente

  • CIMG2576.JPG
    CIMG2576.JPG
    271.4 KB · Vizualizări: 47
( Cred ca n-ar fi o ideie buna, daca-l jucam la bordul "Corabiei Piratilor", ca s-ar putea sa fim declarati persoane Non-Grata, prin alte cetati. b-) )
Iar miza sa fie, paharele cu rom :noroc:
 
Ultima editare:

Back
Sus