Prima iesire a piratilor someseni

Prima iesire a piratilor de pe Somes

Stiu ca nu o sa va vina sa credeti, dar azi am facut iesirea oficiala a clujenilor la apa! Ne-am tot planificat noi de vreo 3 zile sa iesim si uite ca azi s-a intamplat.
Initial ar fi trebuit sa plecam din Cluj pe la 12, dar din cauza ca nu am gasit suporturile magnetice pentru carat barca, am intarziat pana pe la 15,interval de timp in care am rascolit toata casa, podul casei, magazia de scule, si podul grajdului. Desigur fara nici un rezultat! Dar sa lasam asta si sa va zic cum au decurs lucrurile.
Am pornit frumos cu o canoe pe plafonul masinii si una in portbagaj spre locul nostru de dat cu ambarcatiunile, adica valea Somesului. Care noi? Pai 2 barcaholici(inregistrati pe forum si cu acte in regula) adica Alin si eu, si un sustinator de barcaholic, adica Ioana. In ciuda sfaturilor apropiatilor, am plecat pe ploaie si vant, si bine am facut, caci pe cand am ajuns pe lacul Somesul Cald era o vreme numai buna de udat barcile. La sfatul lui Alin am ales alt loc de lansare la apa, mai departe de drum decat cel initial, dar de mii de ori mai salbatic si mai frumos. Dupa ce am umflat canoea proaspat achizitionata a lui Alin, am udat ambele barci cu bere, ca sa ne ajute Neptun. Alin a pornit primul, si a testat luciul apei, deoarece eu a trebuit sa ii tin o mica lectie Ioanei despre cum sa se aseze in barca si cum sa isi tina echilibrul. Normal ca a prins foarte repede si a inteles si cum sa manuiasca padelele, asa ca dupa numai cativa metri de locul de lansare, am inceput sa vaslim amandoi la unison Am facut asa o tura de incalzire si acomodare, pana ne-am dat seama ca suntem uzi leoarca pe picioare din cauza dopurilor de la capetele tevilor vaslei, care nu etansau bine. Asa ca am hotarat sa ne intoarcem pe mal si sa incercam sa remediem problema.
Intre timp, Alin, mandru de achizitia lui (trebuie sa spun ca e o investitie foarte buna) a mai dat cateva ture, dupa care a testat vaslele mele proaspat adaptate mersului cu un canoe si nu cu o barca clasica Si daca totusi acel canoe este de 2 persoane, de ce sa nu urc si eu pe locul liber? Ei uite de aceea Noroc ca barca a fost destul de rezistenta si a tinut si cele 0,1 tone ale mele. Dupa spusele lui Alin, ar tine cam pana la 300 kg, chiar daca pe ea scrie maxim 170.
Si dupa ce am mai stat la o poveste cu Alin despre catamaranul sau modular, ca sa ni se usuce hainele, am iesit la a doua tura, de data asta una mai lunga. Desigur, acum, nu numai padelele se miscau la unison, ci pana si apa ce cadea de pe ele Ceea ce cred ca este pana la urma un lucru bun, adica cred ca asta ne-a ajutat sa inaintam atat de repede
Intre timp, mister Alin a gasit un loc numai bun de iesit la mal, o mica plaja de vreo 7 metri patrati, exact cat sa putem scoate la mal barcile. Si in plus se putea iesi mult mai usor la drum. Pana cand ne-am intors eu si Ioana, barcaholicul a facut si o mica sedinta foto cu noul canoe gonflabil si cu vaslele improvizate, vasle ce le-a folosit si la caiacul de 50 Ron, cel facut din folie (poate mai stiti post-ul). Si uite ce a iesit
Desigur ca a trebuit sa plecam si spre casa, nu de alta, dar cam inghetasem, asa ca am impachetat barca lui Alin, am pus toate lucrurile in a mea si am pornit spre masina. La sfarsit masina arata cam asa
Sper ca nu v-am plictisit cu atatea detalii si sper ca pe barcaholic se acorda si premii pentru cel mai lung mesaj sau pentru cele mai multe greseli gramaticale dintr-un mesaj.

Am incercat sa introduc pozele la locul lor in text si nici cum nu am reusit.Si se pare ca nu am destula rabdare pentru a mai incerca inca o data, asa ca va dau un link daca sunteti doritori sa ne vedeti :d
http://picasaweb.google.com/wralive/PrimaIesireAPiratilorDePeSomes#
 
Ultima editare:
By the way, nu imi place deloc modalitatea de atasare a pozelor in mesaj:mad:. Oare nu s-ar putea face sa fie mai usoara si mai rapida? Sau nu ar trebui sa atasezi atatea poze?:D

Salut, frumoasa plimbare, si fiind prima din sezon, chiar daca v-ati udat sunt sigur ca v-a placut :). Despre poze, exista pe forum o sectiune speciala, si preferabil ar fi sa se uploadeze pozele pe un site dedicat, cum e Photobucket, si apoi "insert image" cu direct link. Pozele vor aparea in marime normala, fiind mai simplu si pentru tine sa le postezi, si pentru noi sa le vedem. Asteptam urmatoarele aventuri nautice, dar la sectiunea de poze ;). Felicitari pentru lucrare, si sa va bucurati cat mai mult de ea.
 
Bravo Piratilor-de-Somes. Pentru viitorul demers pirateresc, vedeti ca mai e un pirat-curvit prin urbea voastra, cu caiace demontabile-n dotare (Pouch & Klepper), cu vele si fara , neinregimentat inca printre barcaholici ( de pirat ce este), dar nu-i scapa nici un post de pe acest forum. Il dau in primire, cu aceasta ocazie, e vorba de Sorin Petrean , cel caruia noi ii spunem "Scoala Ardeleana", raspunde vesel la telefonul 0744618339. S-ar putea sa nu fie cazul sa-i spuneti ca i-am desconspirat nr de telefon, pentru ca oricum va afla singur, citind chestia asta. Intuitia imi spune ca nu are parte prea des de bucuria de a iesi pe apa impreuna cu mai multe ambarcatiuni participante . Salutare Sorin :noroc:
DSCF3112.jpg
 
nu imi place deloc modalitatea de atasare a pozelor in mesaj:mad:. Oare nu s-ar putea face sa fie mai usoara si mai rapida? Sau nu ar trebui sa atasezi atatea poze?:D
Sa o modific nu prea pot, asa vine cu forumul. Poti sa atasezi toate pozele una dupa alta, si apar la sfarsitul postului, nu e neaparat sa le introduci in text.
 
piratii de pe somes

Inca citeva poze de duminica. A fost o iesire clasa I .Am testat barca de salvare (caiacul gonflabil de 200 roni, si ne-am cunoscut mai bine.
 

Atașamente

  • IMG_0117..jpg
    IMG_0117..jpg
    39.9 KB · Vizualizări: 115
  • IMG_0112..jpg
    IMG_0112..jpg
    73.6 KB · Vizualizări: 112
  • IMG_0120..jpg
    IMG_0120..jpg
    54.6 KB · Vizualizări: 153
  • IMG_0093..jpg
    IMG_0093..jpg
    107.1 KB · Vizualizări: 123
heheehehe

:ss:
niste padele mai mari nu ati gasit?:eek:(nu ati avut probleme cu directia?)
Scuze de cinism, dar nu pot sa arat cum am cazut de pe scaun cand am vazut poza cu ditamai padela. E foarte frumos la voi acolo, daca pun si eu niste poze de pe Herastrau ma fac de ras, ca e moarta balta si acum cand e mai frig, vara numai zic. Si in canoea de lemn era mai elegant cu domnisoara in fata, ca din spate se controleaza mai lejer directia si banuiesc ca mai iscusit e Wralive. Felicitari.
Bucurestiul noi cand facem o iesire cu care sa ne laudam pe forum?
 
:ss:
niste padele mai mari nu ati gasit?:eek:(nu ati avut probleme cu directia?)
Scuze de cinism, dar nu pot sa arat cum am cazut de pe scaun cand am vazut poza cu ditamai padela. E foarte frumos la voi acolo, daca pun si eu niste poze de pe Herastrau ma fac de ras, ca e moarta balta si acum cand e mai frig, vara numai zic. Si in canoea de lemn era mai elegant cu domnisoara in fata, ca din spate se controleaza mai lejer directia si banuiesc ca mai iscusit e Wralive. Felicitari.
Bucurestiul noi cand facem o iesire cu care sa ne laudam pe forum?

Ehe, Bogdan,
De-ai sti cat m-am chinuit sa modific vaslele de la cealalta barca sa poata fi folosite la canoe, si toate astea fara sa le scurtez...
Si oarecum imi plac asa mai lungi, ca nu prea iti vine apa de pe padela in barca. Oare afecteaza cu ceva lungimea atat de mare a padelelor?
Cat despre faptul ca nu sta Ioana in fata... Intr-adevar m-am gandit si eu la lucrul asta, dar ar insemna ca ea sa stea foarte in fata(nu stiu termenul barcaholist), si eu pe undeva pe la mijloc, deoarece eu am de 2 ori greutatea ei. In felul in care am pus acum scaunele(care oricum trebuie modificate si adaugate spatare) si la schema asta de sezut in barca, linia apei este paralela cu linia caiacului. Dar promit ca pe viitor ea va sta in fata ca sa poata admira privelistea.
Numai bine,
Cosmin
 
"Bravo Piratilor-de-Somes. Pentru viitorul demers pirateresc, vedeti ca mai e un pirat-curvit prin urbea voastra, cu caiace demontabile-n dotare (Pouch & Klepper), cu vele si fara , neinregimentat inca printre barcaholici ( de pirat ce este), dar nu-i scapa nici un post de pe acest forum. Il dau in primire, cu aceasta ocazie, e vorba de Sorin Petrean , cel caruia noi ii spunem "Scoala Ardeleana", raspunde vesel la telefonul 0744618339. S-ar putea sa nu fie cazul sa-i spuneti ca i-am desconspirat nr de telefon, pentru ca oricum va afla singur, citind chestia asta. Intuitia imi spune ca nu are parte prea des de bucuria de a iesi pe apa impreuna cu mai multe ambarcatiuni participante "

Multumesc pt. informatie. L-am contactat si sper sa iesim cu flota. Deja sintem 5. Cred ca va fii fain.
 
Din nou pe apa

Ieri am iesit iarasi pe apa. Am vislit 5 km , am incercat motorul electric, si ne-am distrat. O zi faina si plina de miscare. Ce folos sa ai barca daca nu o folosesti ? Cam asta-i ideea.
 

Atașamente

  • 11042010042.jpg
    11042010042.jpg
    72.7 KB · Vizualizări: 100
  • 11042010053.jpg
    11042010053.jpg
    50.6 KB · Vizualizări: 81
  • 11042010039.jpg
    11042010039.jpg
    56.1 KB · Vizualizări: 79
  • 11042010027.jpg
    11042010027.jpg
    53.2 KB · Vizualizări: 90
Promisiunea?

hehe, aveti activitate nu gluma. Iar a stat Ioana in spate, bine ca ati facut poze sa vada si ea pe unde a mers:D.
 
ha,ha. Este o regula care trebuie respectata. Capitanul sta in fata fiindca el da ritmul la vislit. Altfel nu merge. Daca ar fi inca unul cu toba sa bata ritmul, n-ar avea importanta locurile.
 
eu stiam ca, Capitanul sta in spate, ca sa tzina echipajul sub observatzie, sa ia decizii si sa dea comenzi ferme ! :skip:
...Poate ca pe Somes sunt alte reguli, alte principii ... :noroc:
 
Pregatire expeditie 3 zile

A nu se confunda caiacul cu corabia. Oricum, ne pregatim de o iesire de 3 zile pe tarnita, cu bivuac in cort, intr-o zona neumblata, salbatica.
 

Atașamente

  • trasee caiac.jpg
    trasee caiac.jpg
    109.1 KB · Vizualizări: 61
Ultima editare:
Am vazut in revista Yacht , articolul despre caiacistii romani de la TID 2009. FELICITARI participantilor. Poate la anu si eu. Anul acesta ma ocup de catamaran.
 
Duminica asta, o noua tura de 5 km cu caiacele, intr-o lume de basm. Mai multe miine, postat de Wraliv.
 

Atașamente

  • 18042010063.jpg
    18042010063.jpg
    74.3 KB · Vizualizări: 81
  • 18042010065.jpg
    18042010065.jpg
    63.4 KB · Vizualizări: 73
  • 18042010089.jpg
    18042010089.jpg
    72.7 KB · Vizualizări: 72
  • 18042010079.jpg
    18042010079.jpg
    73.9 KB · Vizualizări: 75
Inaintea marii iesiri!

Ehe, este exact cum a zis Alin! O sa va povestesc eu de data asta cum a fost!
Pai asa cum ziceam mai sus, ne pregatim de o iesire mai lunga cu barcile, o iesire in care sa ne punem si corturile cu noi, si ceaunul, si cutitul ala cu lama de vanadium, sa lasam masinile pe marginea drumului si sa luam numai barcile. AAA.. sa nu uit, si fetele! Pai si uite asa a venit Alin cu ideea si cu harta(vezi post-ul de mai sus) Si noi am zis, de ce nu? Asa ca am pornit saptamana asta in cautare de locuri de campat(cam greu de gasit pe langa un lac de acumulare) si locuri de pescuit (da, stiu ca e prohibitie, dar nu mancam peste daca il prindem ca ne bate Ioana si tot GreenPeace-ul din ea).
Am plecat din Cluj dis de dimineata, adica pe la 12, cu destinatia Tarnita (lacul de unde bea tot Clujul si Dejul apa si in curand si Zalaul). Initial am crezut ca o sa facem o tura lunga de vreo 5 km dus, 5 intors, dar lenea, fetele si vantul destul de puternic(5m/s) ne-au schimbat planurile. Asa ca am intrat in apa pe carare privata(asa zicea panoul). Am pus una bucata canoe cu fundul plat pe apa si apoi am inceput sa umflam la Amazonul lui Alin, sa asamblam padelele (care nu au ramas la fel de lungi) si sa punem elicea la motorul electric. Sub privirile proprietarilor cararii(da, sunt mai multi proprietari pe carare) si sub latratul cainilor angajati sa o pazeasca, ne-am urcat in barci si da-i cu padela, cand cu stanga, cand cu dreapta. Totul a fost ok, pana cand am iesit de dupa deal si ne-a lovit vantul din plin. AAA, bine ca mi-am amintit; acum stiu de ce era bine sa stau eu in fata si nu Ioana: pana sa intram la adapostul unui deal ce sa ne protejeze de rafalele vantului, am fost tot ud, pe piciorul stang si nu numai. Si uite asa, in timp ce vasleam, ma gandeam ba la derivor, ba la un kite atasat de canoe, ba la saracul Alin ce se chinuia din greu, cu un singur set de vasle si cu vant din lateral, sa ne ajunga. Noroc cu celalalt membru al echipajului, cu Corina, care din greseala a desumflat podeaua gonflabila si s-au trezit ca au un mic derivor, dar nu de tip cutit, ci mai degraba unul ce seamana cu formele anatomice.
Dupa ce am trecut si de hopul asta si am intrat efectiv in golfulet, ce credeti ca mi-a trecut prin minte? De ce sa nu imi desfac eu undita si sa incerc un pescuit la drill? Pai si rau am facut! Dupa numai 15 minute de vaslit, cu batul proptit intre peretii barcii si corpul meu, ghinionul a facut sa imi cada undita in apa. Acum cauza nu o stiu exact dar nu pot fi decat doua lucruri: sau s-a agatat ceva mare in carlig, poate vreun monstru, sau i-am dat eu cu cotul in timp ce vasleam. Cred ca a fost una din lostritele alea imense despre care se tot aud legende printre pescari.
Si pana la urma am ajuns si la capatul lacului, unde sincer, ma asteptam sa nu gasim pe nimeni. Dar, surpriza, 2 tipi la pescuit si alti 3 tineri si un caine la relaxare. Am ocolit frumos locul in care isi aruncasera pescarii firele in apa, am trecut pe sub un copac cazut pe jumatate in apa si uita-ne in capatul golfuletului, in fata portilor de stanca prin care un mic raulet de munte se transforma intr-o sursa de apa pentru 500 de mii de oameni. Si daca tot am ajuns in fata lor, de ce sa nu trecem prin ele, sa mergem pe curent in sus pana unde o sa esuam? Pai pentru ca unul din membri echipajului se teme "sa nu zgariem barca, sa nu se strice, ca mi-e mila de ea". Dupa cateva minute de lamuriri (din spatele ei, ca asa mi-ati indicat), am intrat pe curent, prin apa mica, de ajungeai cu vasla in pietris. Am ramas surprins de faptul ca nu am atins deloc fundurile(fundul barcii de fundul apei) si asta mi-a sedimentat bine in creier o idee: "hai sa incerc o coborare pe Somes, din Cluj pana in Dej, acum cat e apa mare". Dar despre asta intr-o emisiune viitoare!
Dupa cum va spuneam, am intrat pe curent, dar sa nu credeti ca am mers pana la izvor pe barca. Am reusit sa mai inaintam aproximativ 10 metri, dupa care a trebuit sa intoarcem. Normal ca la viraje am lovit barca pe margini sau pe capete si la fel de normal mi se pare ca la fiecare POC! am auzit si cate un AU sau VAI din partea lui Ioana. Dar a meritat! A meritat pana si remarca pseudo-capitanului la iesire: "ti-am spus eu ca o sa o lovim!"
In fata stancilor ne astepta celalalt echipaj, gata de acostare. Am cautat un loc bun de iesit din barca si unul si mai bun de facut un mic foc pentru prajit prada luata de la super-market. "Ca si piratii adevarati", vorba lui Alin.
Adunat lemne - 15 minute
Pregatit vatra - 10 minute
Aprins foc - 20 minute (nu ne iubesc fetele de etnie Rroma; e o vorba)
Pregatit frigarui - 10 minute
Prajit frigarui - 20 minute
Mancatul de frigarui condimentate cu bancuri toate intr-o companie excelenta - de nepretuit!

Dupa inca vreo 20 de minute de odihnit mancarea si gustat desertul ne-am pus din nou pe apa pentru a ne intoarce spre masina. Traseul acelasi dar energia mai multa si vantul mai putin. Din nou am luat-o inaintea lui Alin, si datorita formei barcii noastre cat si datorita existentei a doua "motoare biologice"(copyright Alin). Desigur, de data aceasta am reusit sa vedem mult mai multe frumuseti pe maluri si sa si pozam cateva. Si am reusit sa gasim si un loc de campare, chiar daca nu unde am fi vrut dar macar este langa o cabana apicola, un alt hobby care uneste piratii de Somes. Aproape de locul de acostare Alin si-a testat barca cu doua motoare biologice si s-a hotarat sa mai cumpere un set de vasle. Drumul spre casa a fost din nou piperat cu multe bancuri si glume(nu toate aflate pe forum), cu discutii despre o eventuala participare la TID si cu planuri despre viitoare posibile afaceri :D

Cam asta a fost iesirea noastra pe apa de week-endul acesta, speram ca sa ne auzim si week-endul viitor cu povestiri si despre Scoala Ardeleana(daca ne va onora cu prezenta) sau poate o sa ne auzim mai repede cu aventuri despre evitarea repezisurilor de pe Somes(cei care au mai iesit pe rauri cu barca sunt asteptati cu pareri) in incercarea de acostare la Capitania Dej. Pana atunci, sanatate si virtute...

Poze http://picasaweb.google.com/wralive/IesireCuCanoePeTarnita?authkey=Gv1sRgCNLhgb6g19k8#
 
Am ris cu pofta ,mai ales dupa ce v-am vazut cele doua mici inregistrari video ("Oprim filmarea, ca-i apa mica" hahaha)... Si spui ca ati avut motoare biologice..haha...noi la TID am avut si un girofar ecologic ( palaria-clop, de pe capul lui Impaiatu. Cand rotea putin din cap, vedea-i o alta culoare. O data alb,o data negru.Odata alb ,o data negru :) )... Si spui ca aveti "Dunarea la Cazane", la voi in judet. Bravo voua, sunteti gospodari !
 
Am ris cu pofta ,mai ales dupa ce v-am vazut cele doua mici inregistrari video ("Oprim filmarea, ca-i apa mica" hahaha)... Si spui ca ati avut motoare biologice..haha...noi la TID am avut si un girofar ecologic ( palaria-clop, de pe capul lui Impaiatu. Cand rotea putin din cap, vedea-i o alta culoare. O data alb,o data negru.Odata alb ,o data negru :) )... Si spui ca aveti "Dunarea la Cazane", la voi in judet. Bravo voua, sunteti gospodari !

Pai ce te asteptai de la 2 oameni ce in timpul liber fac pe clownii! Doar nu seriozitate? Promit ca data viitoare ma imbrac in clown si ma urc in barca, sa am macar scuza, ca asa e rolul! Se poate sa fi fost de la ceapa! Poate era etnobotanica! Si realizezi, Guzi, ca tu ai fost primul care a vazut filmarea? Eu am dat numai upload, fara sa verific ce se incarca! Dar acum e prea tarziu sa o mai scot!
 
pirati fara corabie ?

Fiindca la catamaran mai am de lucru, in doua zile cu 120 lei mi-am facut o mini corabie pt lacurile interioare.Experimentez si imi verific teoriile. Iar pirati fara corabie cine a mai vazut ? Cind se va mai deschide vremea, o voi incerca.:sail:
 

Back
Sus