2012-2013 Vendee Globe

Am presimtirea ca acela care va pune mana pe ceas, inainte de start s-a pregatit corespunzator din toate punctele de vedere... frigideru' plin, lada frigorifica la fel, un bacs, doua, de tigari, vreo 90 de kile de cafea naturala, conectie la internet (cablu dublu-axial), si vreun program de rutare, ceva.
Cred ca face de cart cat cuprinde in fata monitorului; posibil ca in cazul in care se intample sa motzaie mai mult de 15-20 minute, sa-i sune si vreo alarma, doua, pe acolo.

Un SUV Volvo ar merita un asemenea efort, dar oare un ceas justifică atâta efort?
 
Pe locul 197 cine credeţi că este, azi 12 noiembrie, ora 16.10 - surpriză - cel care s-a clasat pe locul 5 in una din etapele Volvo Ocean Race, adică un skipper din Sibiu: Wolfo696.
 
Un SUV Volvo ar merita un asemenea efort, dar oare un ceas justifică atâta efort?



Din ce am vazut pe aici prin Canada, veleistii se cam impart in doua categorii, fiecare avind trasaturile de caracter si meteahnele lor.

Veleistii de croaziera, se incadreaza in categoria pasionatilor. Calmi, domoli, nu pot sa plece in croaziera azi, nu-i bai, pleca maine, nu pot sa plece maine, idem, pleaca poimiine, s.a.m.d.

Cealalta categorie de veleisti, este aceea a virusatzilor (unii dintre ei is cam "apucatzi"), axati doar pe intreceri, regate si nimic altceva. Pe aici am intilnit cativa din aceasta categorie. Desi nu aveau nici un fel de ambarcatiune (unii dintre ei nu isi permiteau, altii isi permiteau dar nu aveau timp de ambarcatiune), cind venea ziua de regata, cu gustare de acasa si cu sticla cu vin in sac, la ora, minutul si secunda stabilita de skipper se intilneau la docul pentru vizitatori (neavind ambarcatiune, nu aveau acces in Marina) se imbarcau cu totii si plecau precum virteju'. Era de platit vreo taxa de participare la regata, ceva, aveau banii pregatiti la ciorap.

Normal, pentru un veleist de croaziera (daca se intimpla sa fie si contabil de profesie...) efortul si "investitia" deloc nu se justifica insa nu as putea spune acelasi lucru si despre un virusat care isi permite cit de cit si poate mai mult decit ne imaginam.

Acuma stau si ma intreb, oare citi din cei peste 250 000 de skipperi la VR fac parte din prima si citi fac parte din a doua categorie? Alt chitzibus de retinut, doar din curiozitate, da un click pe ambarcatiunile celor de pe primele locuri sa vezi ce dotari au, asta asa, doar la o aruncare cu vederea, cine stie ce "dotari" mai au prin casa?
 
Ultima editare:
...down...

Bine ca am setat cursul spre SW, cu cateva minute inainte de mentenanta, altfel ramaneam cu prova in vant.
 

Atașamente

  • Vendee mentenanta.jpg
    Vendee mentenanta.jpg
    98.9 KB · Vizualizări: 10
Obicei 9, Obicei 9, Obicei 9,

This Carutza lui Neptun,

Over.


Aici Obicei 9, aici Obicei 9.
Din păcate cam aşa.
Eu din păcate reglez barca o dată la 12 ore şi nu din 10 în 10 minute ca voi ceilalţi.
Adică dimineaţa înainte de plecare la serviciu şi seara când mă întorc.
La serviciu pot să-i văd numai locul în clasament, şi atât. :mad::mad::mad:
Ieri dimineaţă, am reglat-o şi am plecat la serviciu şi mă uitam cum cade, .. cade..., cade..., Nu căzusem decât vreo 12.000 de locuri.
Când am ajuns acasă am văzut mesajele de pe Fraga 5 şi de pe Nicuşor care mă sfătuiau să schimb spin-ul cu jib-ul. Le-am schimbat şi am reorientat barca pe o direcţie mai bună dar am uitat să activez butonul care definitivează, stabilizează poziţia. Şi iaca aşa de aseară până de dimineaţă barca şi-a menţinut poziţia de ieri şi am mai pierdut vreo 10.000 de locuri. :(:(:(
Dimineaţă acum, am mai reglat-o dar ce folos, acum la serviciu vâd că am căzut pe 91.409 şi mai cad.
Am vorbit cu un IT-ist de la mine de la serviciu încă de ieri, mi-a promis că încearcă ceva, însă mi-a spus că s-ar putea ca interdicţia să fie de la MJ.
De asta am ieşit în Volvo Ocean Race pe 26.000, la general, reglam barca o dată la 12 ore.
Sper să o rezolv azi.
Vânt bun vă urez!
Over.
 
Ultima editare:
Aici Obicei 9, aici Obicei 9
După 3 ore iaca am şi eu Vendee Globe la serviciu. Se încarcă greu comenzile, dar decât deloc e bine şi aşa.
Mai rămâne să îmi bag în sala de şedinţă :titanic: :rock: :iupi: şi în timp ce ascult părţile, spre deosebire de alţii care îşi pierd vremea cu Solitaire (vezi cazul psihopatului neonazist Brevik) eu o să-mi pierd vremea cu regatele virtuale. :):):).
Aşa că vedeţi cum mergeţi că în câteva zile o să vă uitaţi aşa :mad: la pupa barcii mele pentru că nu va mai fi căruţa lui Neptun.
Over!
 
Aici SY Lindor cursa asta virtuala este chiar virtuala orice asemanare cu vremea si curentii din zonele de navigatie este pur intamplatoare,
bafta la toata lumea
 
PATRU ORE SI SAISPREZECE MINUTE am asteptat sa ma urc in Carutza!!!

Tipii de la VR au avut noroc, mare noroc! Carutza era pe CC 232; chiar daca o tineau asa vreo doua saptamani, mare scofala! Sa fi avut Azorele nitel mai departe de orizont si dupa atatea ore de asteptare, cind as fi reusit sa intru pe ea, sa o gasesc pe nu stiu ce aratura, pe acolo!

Ma duceam la ei cu protestu'-n protzap si nu plecam de acolo pina ce nu mi se facea dreptate:

Vreo 175 000 de locuri minus si nimic altceva!
 
Fraga 5, Fraga 5, Fraga 5,

Aici Carutza lui Neptun!

Over.

(de 24 de ore nu a mai dat pe aici; daca eram vecini de bloc, ii bateam in teava de la calorifer: "hei, e timpul de schimbat velele!"
 
Intru la fiecare cateva ore, dar spinakkerul nu mere la vant de travers. Astept sa se schimbe vântul oleacă, poate iau drumul west-ului. Se pare că întârzierea ți-a fost favorabilă, că vei ieși bine din traversadă. Îs la 19 (mii) și n-o să pup eu în prima mie... în veci.
 
Intru la fiecare cateva ore, dar spinakkerul nu mere la vant de travers. Astept sa se schimbe vântul oleacă, poate iau drumul west-ului. Se pare că întârzierea ți-a fost favorabilă, că vei ieși bine din traversadă. Îs la 19 (mii) și n-o să pup eu în prima mie... în veci.

Posibil ca peticutzul acela de vint pe care l-am prins pe CC 232 sa ajute. Ce faceam daca intretinerea celor de la VR vreo doua saptamani tineam?!


Muzica de bord ascultam

:)
 
Tipii de la VR iar au luat lopata de coada!


"Virtual Regatta est en maintenance.

Le site sera à nouveau ouvert dans quelques minutes" ( X 100? X 1000? X ?)

De data asta nu prea-i mare bai.

CC 188

Nu stiu SY Lindor si Obicei 9 pe unde vor "ancora"

:)

Fraga 5, de data asta poate ne intilnim pe undeva prin Patagonia

:)


Pina atunci,


muzica de bord.
 
Azi la ora 12.44 sunt primul dintre românii pe care îi cunosc.
E ceva în neregulă.
Ori site-ul este în mentenanţă, ori este altceva ce-mi scapă, că nu am cum să fiu eu cel mai dibaci :):).
 

Back
Sus